el
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λιθουανία – Σερβία: Προγνωστικά, Ανάλυση 05/09/2023

Μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λιθουανία και Σερβία διασταυρώνουν τα ξίφη τους (11:45) στη Μανίλα και ο νικητής θα κλείσει θέση στα ημιτελικά της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης.

Η «Λιέτουβα» θα παίξει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά την σπουδαία νίκη επί των ΗΠΑ (110-104), ενώ, στην άλλη πλευρά, οι Σέρβοι γνωρίζουν πως έχουν μία μεγάλη ευκαιρία για να κυνηγήσουν το μετάλλιο, έστω και αν προέρχονται από το σοκ του τραυματισμού του Μπόρισα Σίμανιτς, ο οποίος έχασε το νεφρό του μετά από χτύπημα στον αγώνα με το Νότιο Σουδάν.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος προημιτελικός ανάμεσα στους δύο Γίγαντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι συγκλονιστικός και ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες.

Για το μεγάλο ματς στο Mall Of Asia Arena επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 800+ αγορές στη Novibet ο πρώτος προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Όλη η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023!


Λιθουανία – Σερβία: Παρουσίαση, Ανάλυση 05/09/2023

Ο Κάζις Μακσβίτις προσπάθησε – με μεγάλη δυσκολία – να κρατήσει μακριά τα χαμόγελα στη συνέντευξη Τύπου και φρόντισε να μείνει στα προπονητικά κλισέ:

«Ξεκινήσαμε καλά στο ματς, χτίσαμε ένα προβάδισμα και καταφέραμε να το διατηρήσουμε μέχρι τέλους. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, επειδή εκτέλεσαν άψογα το πλάνο μας».

Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν μερικά λεπτά από μία τεράστια νίκη για τους Λιθουανούς. Παίζοντας με καταπληκτικό πλάνο και με ευστοχία που συναντάς μόνο σε ηλεκτρονικό παιχνίδι (51,1% στα δίποντα, 56% στα τρίποντα και 80% στις βολές), η «Λιέτουβα» έριξε στο καναβάτσο την Team USA (110-104) και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα σε φάση ομίλων μετά από 21 χρόνια!

Οι Λιθουανοί είχαν εφτά (!) παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Καρινιάουσκας 15, Κουζμίνκας 14, Βαλαντσιούνας 12, Σεντεκέρσκις, Μπραζντέικις, Ντίμσα 11 και Μπέντζιους 10) και παρέμειναν αήττητοι στη διοργάνωση με ένα εμφατικό και εντυπωσιακό 5/5 στη φάση των ομίλων.

Τώρα, στο πιο σημαντικό ματς, η ομάδα της Βαλτικής καλείται να αντιμετωπίσει τη Σερβία και ο Μακσβίτις προειδοποίησε πως η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν θα περιμένει με… λουλούδια στον προημιτελικό (11:45).

Mε εξαίρεση την ήττα στις λεπτομέρειες από τους Ιταλούς (78-76), οι «πλάβι» πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής ξεπερνώντας τους 100 πόντους στα τρία από τα πέντε παιχνίδια τους σε πρώτη και δεύτερη φάση. Για την ακρίβεια, η Σερβία κέρδισε με εμφατικό τρόπο την Κίνα (105-63), το Νότιο Σουδάν (115-83) και την Δομινικανή Δημοκρατία (112-79) και συνολικά έδειξε καλό πρόσωπο μέχρι τώρα, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστών τους Νίκολα Μιλουτίνοφ (14 πόντοι, 9,6 ριμπάουντ, 23,6 στο ranking μέσο όρο) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (18,4 πόντοι, 5,2 ασίστ, 3 ριμπάουντ μ.ο).

Η Σερβία καλείται να ξεπεράσει το σοκ του τραυματισμού του Μπόρισα Σίμανιτς. Ο 25χρονος φόργουορντ έχασε το νεφρό του μετά από χτύπημα αντιπάλου στο ματς με το Νότιο Σουδάν και φυσικά τέθηκε νοκ – άουτ για το υπόλοιπο του Μουντομπάσκετ.

Ενδεικτικές για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια μετά την είδηση είναι οι δηλώσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Ήταν πολύ σκληρό για εμάς, από τη στιγμή που συνέβη. Αρχικά δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, ήταν κάτι τόσο, μα τόσο κακό. Πραγματικά μας επηρέασε. Προσευχόμαστε για εκείνον, να αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. Χθες βράδυ μας ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση. Είμαστε όλοι μαζί του και προσευχόμαστε να αναρρώσει γρήγορα. Θέλουμε να παλέψουμε για εκείνον, τουλάχιστον για να τον κάνουμε να νιώσει περήφανος».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες κυριαρχούν στα ποσοστά εντός πεδιάς: Οι Σέρβοι μετρούν μέχρι στιγμής 68.9% στα δίποντα και οι Λιθουανοί σουτάρουν με 46,4% από την γραμμή του τριπόντου. Στην στατιστική σύγκριση των ριμπάουντ κυριαρχεί η «Λίετουβα» (44-36 μέσο όρο), ενώ οι Βαλκάνιοι διατηρούν μεγάλη διαφορά στους πόντους από λάθους αντιπάλου (25,2 έναντι 12,6) και πόντους στον αιφνιδιασμό (22,8 έναντι 10.6).


Λιθουανία – Σερβία: Οι δωδεκάδες 05/09/2023

Λιθουανία: Μαρκίρις Νορμάντας, Τάντας Σεντεκέρσκις, Ίγκνας Μπραζντέικις, Γκαμπριέλιους Μαλντούνας, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ντονάτας Μοτεγιούνας, Ελμάντας Μπέντζιους, Βάλντας Καρινιάουσκας, Τόμας Ντίμσα, Ντειβίντας Σιρβίντις.

Σερβία: Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Γιόβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντούσαν Ρίστιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Στέφαν Γιόβιτς, Ντέγιαν Νταβίνοβατς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

*Εκτός ρόστερ λόγω τραυματισμού ο Μπόρισα Σίμανιτς.


Λιθουανία – Σερβία: Προγνωστικά 05/09/2023

Σπουδαίο ματς, τεράστιο και ισορροπημένο ντέρμπι. Η Λιθουανία αποτελεί μία τεράστια έκπληξη, αφού κατέβηκε στο τουρνουά με απουσίες και μέχρι στιγμής κυριαρχεί κόντρα σε κάθε αντίπαλό και σε κάθε συνθήκη. Η νίκη επί των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, όμως οι Σέρβοι θα είναι υποψιασμένοι και, επιπρόσθετα, διαθέτουν την ποιότητα ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για τη μεγάλη αναμέτρηση στη Μανίλα επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

OVER 169,5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET

Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, είναι δεδομένο πως καμία από τις δύο ομάδες δεν σκοπεύει να… απαρνηθεί τον επιθετικό της χαρακτήρα. Η Σερβία μοιράζει «κατοστάρες» και η Λιθουανία κέρδισε τις ΗΠΑ έχοντας περισσότερες κατοχές (94-90) από τους NBAers του Στιβ Κερ. Έτσι, περιμένουμε υψηλό τέμπο και θεαματικό σκορ.

ΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.94 ΣΤΗ NOVIBET

Μπορεί το μομέντουμ να δείχνει προς τη μεριά της Λιθουανίας, ωστόσο οι Σέρβοι διαθέτουν παίκτες που δε… νιώθουν από φόρμα και που μπορούν να κυριαρχήσουν στο παρκέ. Η ομάδα του Πέσιτς έχει συνολικά καλύτερο ρόστερ και μονάδες που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αυτό το επίπεδο, ειδικά αν το παιχνίδι καταλήξει σε θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

lietuva serbia prognostika novibet

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Λιθουανία – Σερβία έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ