el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λιθουανία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση 01/09/2023

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία (15:40) στην πρεμιέρα στη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για το σπουδαίο παιχνίδι στη Μανίλα ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Στην πρώτη φάση έκανε το καθήκον της, προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον η Εθνική Ομάδα συνεχίζει στη διοργάνωση σε νέο όμιλο, αρχής γενομένης με την αναμέτρηση απέναντι στη Λιθουανία.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας για να πάρει το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, καλείται να μπει με ιδανικό τρόπο στη Β’ φάση, μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα νοκ άουτ, έχοντας απέναντι μία εκ των αήττητων ομάδων της διοργάνωσης.

Για το κρίσιμο ματς στη Μανίλα επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 1000+ αγορές στη Novibet το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής στη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023!


Λιθουανία – Ελλάδα: Ανάλυση, Παρουσίαση 01/09/2023

Ο «τελικός» με τη Νέα Ζηλανδία είχε αίσιο φινάλε, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόκριση ρους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα αρχίζει η Β’ φάση, με νέο όμιλο για την Ελλάδα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται στον 10ο όμιλο κουβαλώντας ρεκόρ 2-1 (νίκη 71-92 με την Ιορδανία, ήττα με 81-109 από τις ΗΠΑ και νίκη 83-74 επί της Νέας Ζηλανδίας) από την Α’ φάση, μαζί με ΗΠΑ (3-0), Λιθουανία (3-0) και Μαυροβούνιο (2-1).

Πρώτη αποστολή στη Β’ φάση η σύγκρουση με την αήττητη Λιθουανία, που έκανε περίπατο στον όμιλο της, έχοντας 3/3 νίκες με Αίγυπτο (67-93), Μεξικό (96-66) και Μαυροβούνιο (71-91), με την δεύτερη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το «γαλανόλευκο» 81-76 το 2006 να είναι πολύ κρίσιμη βαθμολογικά.

Με ήττα η «επίσημη αγαπημένη» θα αποχαιρετίσει τις ελπίδες πρόκρισης στην οκτάδα, ενώ με νίκη θα μπει πιο γερά από ποτέ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Δημήτρης Ιτούδης κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων της ομάδας του στα τρία παιχνίδια της Α’ φάσης εξήγησε πως «είμαστε ικανοποιημένοι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ήταν αμφίβολο αν θα έπαιζε ο Θανάσης, γιατί η διάταση που είχε ήταν μια μικρή θλάση, αλλά υπέρβαλλέ εαυτόν και ο ίδιος και οι γιατροί, ενώ μιλήσαμε και με τους Μπακς. Συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που αμυνόμαστε και το κάναμε. Τώρα πάμε να δούμε πώς θα προσεγγίσουμε την επόμενη μέρα.

Θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε σωστά τις δυνάμεις των παικτών στα τρία παιχνίδια. Με τις ΗΠΑ δεν μπήκαμε για να χάσουμε, αλλά για να κερδίσουμε πράγματα και είχαμε ένα συγκεκριμένο rotation. Προφανώς και με ανησυχεί η κούραση, αλλά δεν θεωρώ ότι κανένας από τους παίκτες θα πει ‘κουράστηκα’ ή ‘δεν μπορώ να φέρω εις πέρας αυτό που ζητάς’. Ο τρόπος που βρήκαμε χθες για να κλείσουμε το rotation βασιζόμενοι σε παιδιά που έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο ήταν αυτό που μας έδωσε τη λύση. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι το ίδιο και στο επόμενο παιχνίδι».

Όσο για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας ως σύνολο: «Η ομάδα είναι δεμένη, είναι μαζί και κατάφερε να το κάνει παρά τις αντιξοότητες. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια απουσία σαν του Μήτογλου λίγο πριν αρχίσει το Παγκόσμιο. Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι γίνεται. Έχουμε πολύ καλή ανάλυση, οι προπονητές κάνουν εξαιρετική δουλειά. Δεν μας λείπει τίποτα. Θα καλύψουμε τα πάντα εκ των έσω. Το πιο σημαντικό είναι να έχω εγώ την αμεσότητα με τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Αν στηρίζουν τις επιλογές μου, είναι το πιο σημαντικό. Ο κόσμος θα πρέπει να δεχτεί ότι αυτοί που αποδέχτηκαν την κλήση είναι αυτοί οι έντεκα και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε όλοι, το θέμα είναι να συμφωνούμε εμείς μεταξύ μας και αυτό να βγαίνει στο γήπεδο. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι κάτι fake».

Για τη μάχη με τους Λιθουανούς τόνισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ξανά στο -15 και να νικήσουμε τη Λιθουανία. Έχουν αρκετά σημεία αναφοράς στην περιφέρεια και στο ζωγραφιστό. Δεν μας παίρνει. Το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε θα το δούμε με τους παίκτες. Πρέπει να σταθούμε και στο θεωρητικό κομμάτι. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πολύ έτοιμοι και με αυταπάρνηση.

Στη Λιθουανία το μπάσκετ είναι το νούμερο ένα άθλημα. Τα παιδιά που λείπουν από τη Λιθουανία έχουν αντικατασταθεί από παιδιά που έχουν χρόνο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Παιδιά παιγμένα, που έχουν σημαντικό ρόλο στην Ζαλγκίρις. Έχουν τον ίδιο προπονητή και είναι εκεί στο κάλεσμα, οι περισσότεροι εξ αυτών. Έχουν ψηλά κορμιά και καλό μπασκετικό IQ».

Η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με μια άκρως παραδοσιακή δύναμη, την οποία έχει συναντήσει ξανά σε αντίστοιχης κρισιμότητας αγώνα, καθώς το 2017 είχε θριαμβεύσει στον αγώνα των «16» του Eurobasket (64-77).

Και τότε σημείο αναφοράς των Λιθουανών ήταν ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, με τον σέντερ των Πέλικανς να είναι η Νο1 αιχμή της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις, που έχει υπό τις οδηγίες του ένα σύνολο με λίγους έμπειρους και πολλούς ενθουσιώδεις διεθνείς, «κράμα» που προέκυψε από τις ουκ ολίγες απουσίες της ομάδας του.

Πέραν του Βαλαντσιούνας που έχει ως τώρα «διπλούς» μέσους όρους στη διοργάνωση (13.7 πόντοι, 10 ριμπάουντ), στη θέση του σέντερ υπάρχει ο άσος της Μονακό Ντονάτας Μοτεγιούνας, ενώ ξεχωρίζει ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις που είναι ο «στρατηγός» στο παρκέ, αλλά και ο πολύπειρος Κουζμίνσκας που θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν (12.7 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ), ο οποίος είναι κορυφαίος σε αξιολόγηση (17.3).

Ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε για την Ελλάδα πως «είναι μια καλή ομάδα, με καλούς προπονητές, καλούς παίκτες, όπως ο Γουόκαπ που είναι σημείο αναφοράς ελέγχοντας τον ρυθμό και τον σέβομαι πολύ, ο Λαρεντζάκης που ήταν καθοριστικός ή ο Παπαπέτρου, που είναι σε πολύ καλή φόρμα. Έχει παίκτες μαχητές, έχει εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια και θα πρέπει να παλέψουμε. Είπα και στους παίκτες μου πως θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι».

Στο «5» η Λιθουανία θεωρητικά έχει πλεονέκτημα, αλλά ο Μακσβίτις υποστήριξε: «Το παιχνίδι το ορίζουν οι κοντοί, όχι οι ψηλοί. Ο Παπαγιάννης κάνει πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν σημαίνει κάτι που έχουμε περισσότερους ψηλούς. Άλλωστε πέντε παίκτες μπορούν να αγωνίζονται, όχι έξι. Δεν υπάρχουν φαβορί, είναι 50-50. Τότε (σ.σ. 2017) η Ελλάδα κέρδισε εύκολα και εμείς περιμένουμε τώρα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική ομάδα, γιατί ξέρει από τέτοια παιχνίδια, έχει έμπειρους προπονητές και δεν υπάρχει κανένα φαβορί».


Λιθουανία – Ελλάδα: Οι δωδεκάδες 01/09/2023

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κάζις Μακσβίτις): Μαργκίρις Νορμάντας, Τάντας Σεντεκέρσκις, Ίγκνας Μπραζντέικις, Γκαμπριέλιους Μαλντούνας, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ντονάτας Μοτεγιούνας, Εϊμάντας Μπέντζιους, Βάιντας Καρινιάουσκας, Τόμας Ντίμσα, Ντεϊβίντας Σιρβίντις.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Τόμας Ουόκαπ, Δημήτρης Μωραϊτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μανώλης Χατζηδάκης.

*Ο Ντίνος Μήτογλου τραυματίστηκε λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ και τέθηκε εκτός μάχης.


Λιθουανία – Ελλάδα: Προγνωστικά 01/09/2023

Η Ελλάδα έχει δύσκολη αποστολή με τη Λιθουανία, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να θέλει να σπάσει το αήττητο των Λιθουανών και να μπει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «Λιέτουβα» έχει 3/3, αλλά με χαμηλότερης δυναμικής αντιπάλους και η Εθνική θα προσπαθήσει να κατεβάσει τους μέσους όρους της, αρχής γενομένης από την επίθεση (93.3 πόντους σκοράρουν οι Λιθουανοί).

Η άμυνα είναι ο μόνος δρόμος μέσω του οποίου μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη η «γαλανόλευκη» και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο Under.

UNDER 161.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92 ΣΤΗ NOVIBET

Όσο για την ελληνική επίθεση, όπλο μπορεί να αποτελέσει και πάλι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που έκανε ρεκόρ καριέρας με την Εθνική απέναντι στη Νέα Ζηλανδία (27 πόντοι) και σαφώς έχει ανεβασμένη ψυχολογία.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ OVER 11.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.84 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση ΛιθουανίαΕλλάδα έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ