el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Βρετανία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 05/09/2022

Η αδύναμη Μεγάλη Βρετανία, το απόγευμα της Δευτέρας (05/09, 18:00), είναι ο τρίτος κατά σειρά αντίπαλος της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ 2022, στο πλαίσιο του γ’ γκρουπ της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας θα μπει στο παρκέ για το τζάμπολ με τους Αγγλους, έχοντας κάνει το καθήκον της στα δύο πρώτα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων, την ίδια ώρα που το συγκρότημα του Νέιθαν Ρέινκινγκ αποτέλεσε στις δύο πρώτες… στροφές τον σάκο του μποξ στο 3ο γκρουπ.

Η «επίσημη αγαπημένη» ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει την πρωτιά στον 3ο όμιλο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπει… χαλαρή, ούτε ότι έχει καμία διάθεση να δώσει δικαιώματα στον αντίπαλό της.


Μ. Βρετανία – Ελλάδα: Τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι

Ο αγώνας της πρεμιέρας με την Κροατία ήταν μία απαιτητική αποστολή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ το ματς με την Ιταλία ήταν άλλη μία απόδειξη ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει το… πακέτο για να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα επικράτησε 85-81 της οικοδέσποινας του γ’ ομίλου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει ξανά όλες τις δουλειές στο παρκέ (25 π. με 7/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 8/9 βολές, συν 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) και τους Τάιλερ Ντόρσεϊ – Δημήτρη Αγραβάνη να είναι άξιοι συμπαραστάτες του Greek Freak.

Ειδικά, ο μέχρι πρότινος σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού και νέος παίκτης πλέον των Ντάλας Μάβερικς, έβαλε τη σφραγίδα του στο φινάλε με μεγάλα τρίποντα. Συνολικά, ο Ντόρσεϊ είχε 23 πόντους με 6/10 τρίπ. και 5/7 βολές, ενώ o (ξανά) κομβικός Αγραβάνης τελείωσε το ματς με 13 π. (2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ.

Η Εθνική μας προηγήθηκε 72-57 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, όμως οι Ατζούρι του Τζανμάρκο Ποτζέσκο έβαλαν στο τελευταίο τρίλεπτο κάποια «σκοτωμένα» τρίποντα με τους Τονούτ, Φοντέκιο, Πολονάρα και το έκαναν ντέρμπι από το… πουθενά.
Ωστόσο, στο φινάλε «μίλησε» η ψυχραιμία, η ποιότητα, αλλά και η κλάση των παικτών του κόουτς Ιτούδη που έφτασαν στο 2Χ2.

Από την άλλη πλευρά, η Μ. Βρετανία, μετά το χαστούκι της πρεμιέρας κόντρα στην Ουκρανία (90-61) – την οποία… υποτίθεται ότι θα κοίταζε στα μάτια – έχασε (αναμενόμενα) με κάτω τα χέρια και από την Κροατία (86-65).

Είχαν που είχαν μέτριο ρόστερ οι Βρετανοί, τους προέκυψαν και μία δύο «καλές» απουσίες λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο για το Μιλάνο και κάπως έτσι παρουσιάζουν αυτή την απογοητευτική εικόνα στο Ευρωμπάσκετ 2022.

Στο ματς με την Κροατία πάλεψαν ο σέντερ Γκάμπριελ Ολασένι με 10 π. και 5 ριμπ. σε 29’ συμμετοχής, ο Μάιλς Χέσον με 18 π., 5 ριμπ. και 3 ασίστ σε 30’, ο Πάτρικ Γουίλαν με 14 π. (3/4 τρίποντα) σε μόλις 13’, ενώ 9 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν η συνεισφορά του Λουκ Νέλσον. Αποντος έμεινε ο Νταν Κλαρκ (0/9 σουτ σε 17’)!

Μ. Βρετανία – Ελλάδα: Προγνωστικά 05/09/2022

Ο Δημήτρης Ιτούδης προσθέτει σιγά σιγά νέα «κομμάτια» στο παζλ, αφού στο παιχνίδι με την Ιταλία πάτησε παρκέ ο σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης (6’ και 30’’), ο οποίος δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε αρκετές εβδομάδες και έτσι η μοναδική… εκκρεμότητα είναι η επιστροφή του Κώστα Αντετοκούνμπο που δεν είναι ακόμα στο 100%.

Είναι δεδομένο ότι το απόγευμα της Δευτέρας ο κόουτς Ιτούδης θα ανοίξει το rotation προσφέροντας ανάσες στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος περιμένει πως και πως τα νοκ άουτ, στα οποία θα κριθούν τα πάντα!

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα και πάμε να δούμε τι κρατάμε από την αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτιμούμε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα δώσει στην αδύναμη Μ. Βρετανία το πάτημα να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Σε απόδοση 1,85 στη Novibet το να προηγείται η Ελλάδα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τουλάχιστον 15 πόντους διαφορά (-14,5). Οι παίκτες του Δημήτρης Ιτούδη, παρότι ο Γιάννης θα πάρει ανάσες, θα πατήσουν γκαζι πάνω στο παρκέ.

Επίσης, στη λίστα μας μπαίνει και το Over 91,5 πόντοι της Εθνικής μας σε απόδοση 1.70, η οποία έχει βάθος στον πάγκο της και παίκτες ιδιαίτερα ορεξάτους που δίνουν τον καλύτερό του εαυτό όσα λεπτά και να «ριχτούν» στη μάχη από τον κόουτς Ιτούδη!

Εξαιρετική επιλογή σε απόδοση 1.65 ο Λαρεντζάκης να σκοάρει Over 0.5 τρίποντο!

μ. βρετανια – ελλαδα: ειδικα παικτων 


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ