el
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μίλαν – Γιουβέντους Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 23/01/2022

Είναι το μεγάλο ντέρμπι της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σημαντικά παιχνίδια, όχι μόνο στη γείτονα, αλλά συνολικά στην Ευρώπη. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι και οι δύο καίγονται για βαθμούς -για διαφορετικούς όμως λόγους- το παιχνίδι της Μίλαν με τη Γιουβέντους θα είχε σημασία, ακόμη κι αν ήταν εντελώς αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης.

Ένα τέτοιο παιχνίδι δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο και θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα στην Ιταλία. Η Μίλαν θέλει νίκη για να μείνει στο κυνήγι του τίτλου και η Γιουβέντους για να μπει εκ νέου στην τετράδα!

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μίλαν και Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο» γίνεται πιο συναρπαστικό.

 


Μίλαν – Γιουβέντους, Ανάλυση & Παρουσίαση 23/01/2022

Η Μίλαν έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία φέτος. Πέρυσι δεν κατάφερε να κοιτάξει ποτέ στα… μάτια την Ίντερ και η τελική διαφορά των δώδεκα βαθμών ήταν κάτι παραπάνω από αντιπροσωπευτική. Φέτος, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Αρκεί βέβαια να μην επαναλάβει αυτά τα αποτελέσματα όπως το τελευταίο με την Σπέτσια, όπου ηττήθηκε εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή (1-2), με γκολ στο 96’! Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή ήττα της Μίλαν και το παράδοξο της υπόθεσης δεν είναι ο αριθμός, αλλά το γεγονός ότι οι τρεις ήταν σε εντός έδρας παιχνίδια. Εκτός από την Σπέτσια (1-2), έχει ηττηθεί επίσης από τη Νάπολι στις 19 Δεκεμβρίου (0-1) και από τη Σασουόλο στις 28 Νοεμβρίου (1-3). Η τέταρτη ήταν στη Φλωρεντία από Φιορεντίνα (3-4).

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι δεν έχουν άλλα περιθώρια για νέες απώλειες, αφού κινδυνεύουν να μείνουν πολύ πίσω από την Ίντερ. Εδώ να θυμίσουμε ότι η Μίλαν έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο, οπότε η επιστροφή στις νίκες είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο Πιόλι έχει ένα σημαντικό δίλλημα για το μεγάλο ντέρμπι, αφού όπως αναφέρουν και τα ιταλικά ΜΜΕ δεν έχει αποφασίσει ποιον εκ των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ή Ολιβιέ Ζιρού θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης.

 

Ο Γάλλος δείχνει να είναι πιο αποτελεσματικός στα εντός έδρας ματς, αφού έχει πετύχει και τα πέντε φετινά γκολ μέσα στο «Σαν Σίρο», αλλά στον αντίποδα, ο Σουηδός διαθέτει πολύ μεγαλύτερη προσωπικότητα για να απουσιάσει από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η Γιουβέντους είναι σε ανοδική πορεία και θέλει να τη διατηρήσει, αφού έχει πλέον πλησιάσει μία ανάσα από την πρώτη τετράδα και φυσικά τη συμμετοχή στο επόμενο Champions League. Το περασμένο Σάββατο επικράτησε της Ουντινέζε με 2-0 και πέτυχε την έκτη νίκη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, στα οποία τρέχει ένα αήττητο σερί.

Στη διάρκεια της εβδομάδας ήρθε ακόμη μία σημαντική νίκη, αυτή τη φορά για το Κύπελλο. Οι «μπιανκονέρι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές κόντρα στη Σαμπντόρια, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν εύκολα την πρόκριση με σκορ 4-1. Μπορείτε να δείτε βίντεο εδώ).

Η απουσία του τραυματία Κιέζα δένει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αλλά ο Ντιμπάλα βγάζει -προς στιγμήν τουλάχιστον- τα… κάστανα από τη φωτιά με τρία γκολ στα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται αρκετοί παίκτες για να ενισχυθεί η Γιουβέντους μεταξύ των οποίων είναι ο Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα με 17 γκολ φέτος, αλλά και ο Μάουρο Ικάρντι που μπορεί να παραχωρηθεί δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν.


Μίλαν – Γιουβέντους, Στατιστικά, Προϊστορία 23/01/2022

  • Στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, η Γιουβέντους είχε ένα… μεγαλοπρεπές Over με το 4-3 επί της Ρόμα, αλλά στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία έχει μείνει στο Under με τρεις νίκες και μία ισοπαλία.
  • Το παιχνίδι του πρώτου γύρου έληξε χωρίς νικητή και το τελικό σκορ ήταν 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Μοράτα στο 4’ και ο Ρέμπιτς ισοφάρισε για τη Μίλαν στο 76’.
  • Πρώτος σκόρερ για τη Μίλαν είναι ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έχει πετύχει οκτώ φέτος, αλλά μόλις ένα τον τελευταίο μήνα, κάτι που προβληματίζει τον Πιόλι. Από τη Γιουβέντους στην κορυφή της λίστας είναι ο Ντιμπάλα με επτά τέρματα και μεγαλύτερη συχνότητα στο σκοράρισμα, αφού έχει τρία γκολ σε ισάριθμα τελευταία ματς.
  • Οι «μπιανκονέρι» έχουν τον πρώτο λόγο και στην πρόσφατη προϊστορία. Στα οκτώ τελευταία ματς, απουσιάζει η ισοπαλία και η Γιουβέντους μετράει έξι νίκες και μόλις δύο ήττες.
  • Πάντως η συνολική προϊστορία για τους αγώνες στο Μιλάνο, σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, είναι μοιρασμένη. Σε σύνολο 105 αναμετρήσεων, η Μίλαν έχει 35 νίκες, η Γιουβέντους έχει 32, ενώ οι 38 έληξαν ισόπαλες.
  • Η μεγαλύτερη επικράτηση των γηπεδούχων ήταν τη σεζόν 1911-12 με σκορ 8-1 υπέρ των «ροσονέρι», ενώ αντίστοιχα η μεγαλύτερη ήττα ήταν πολύ πιο πρόσφατη, τη σεζόν 1996-97 με 6-1 υπέρ της Γιουβέντους.
  • Η Μίλαν έχει φέρει τέσσερα συνεχόμενα Over, τα δύο εντός έδρας και τα δύο μακριά από το Μιλάνο.
  • Οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει επτά νίκες στην έδρα τους. Σε πέντε από αυτές είχαν πάρει το προβάδισμα από το ημίχρονο και το διατήρησαν μέχρι τέλους.

 

milan juventus2 novibet


Μίλαν – Γιουβέντους, Προγνωστικά 23/01/2022

Στο περσινό ντέρμπι που διεξήχθη στο Μιλάνο, η Γιουβέντους πήρε εύκολα τη νίκη με 3-1. Φέτος, η «βέκια σινιόρα» δεν άρχισε καθόλου καλά, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε φάση… αντεπίθεσης. Στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ η τελευταία ήταν στις 27 Νοεμβρίου από την Αταλάντα εντός έδρας (0-1).

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65

Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο σκοράρισμα και η Μίλαν θα τα παίξει όλα για όλα. Οι «ροσονέρι» δεν έχουν περιθώριο να κάνουν δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και θα βγουν μπροστά για να σκοράρουν και να πάρουν το ματς. Επίσης τα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια στο Μιλάνο ήρθαν επίσης Over.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟ OVER ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92

Ο Πάολο Ντιμπάλα έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα έχει σκοράρει και στα τρία πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο ΝΤΙΜΠΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΧΤΥΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 3.00


Μίλαν, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/01/2022

Ο Στέφανο Πιόλι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά έχει προβλήματα. Εκτός είναι ο κεντρικός αμυντικός Τομόρι, ενώ δύσκολα θα είναι έτοιμος ο Κιάερ. Αντίθετα επιστρέφει ο μέσος Τονάλι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του και ο αμυντικός Ρομανιόλι, που αποθεραπεύτηκε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μενιάν, Φλορέντσι, Ρομανιόλι, Καλούλου, Ερνάντεζ, Τονάλι, Μπακαγιόκο, Σαλεμάκερς, Ντίαθ, Λεάο, Ιμπραΐμοβιτς

milan2 novibet


Γιουβέντους, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 23/01/2022

Η απουσία του μεσοεπιθετικού Κιέζα είναι η σημαντικότερη για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η οποία όμως δεν είναι και η μοναδική. Ο Ιταλός τεχνικός θα στερηθεί επίσης των υπηρεσιών του κεντρικού αμυντικού Μπονούτσι, ο οποίος είναι τραυματίας. Προπονήθηκε και παίζει ο Μπερναντέσκι. Επιστρέφουν και στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, οι Ντε Λιχτ και Κιν, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Στσέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Πελεγκρίνι, Μπετανκούρ, Λοκατέλι, Μακένι, Μπερναντέσκι, Ντιμπάλα Μοράτα.

juventus1 novibet

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ