el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/01/2023

Ο Ολυμπιακός (11-6) πάτησε (ξανά) για τα καλά το γκάζι κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναρρίχησή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!
Το βράδυ της Τρίτης (10/01, 20:00), πάντως, τον περιμένει νέα δύσκολη αποστολή στο Πριγκηπάτο απέναντι στη Μονακό (11-6), στην πρώτη στροφή της 1ης «διαβολοβδομάδας» της νέας χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Μονακό – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/01/2023

Κανείς στο «στρατόπεδο» των νταμπλούχων Ελλάδας δεν έχει ξεχάσει το ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (27/10), όταν οι Μονεγάσκοι είχαν φύγει νικητές με 81-76 και φυσικά πολύ περισσότερο ο προπονητής των Πειραιωτών Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Υπάρχουν φορές που δεν έχουμε παίξει καλά και το έχουμε πληρώσει. Ένα παράδειγμα είναι το ματς με τη Μονακό στον πρώτο γύρο, όπου προερχόμενοι από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι τρεις στην Ισπανία, υποτιμήσαμε το παιχνίδι, δεν παίξαμε με τον τρόπο που έπρεπε. Προτεραιότητά μας είναι αυτή. Να παίξουμε όπως πρέπει…», δήλωσε με νόημα ο κόουτς των Πειραιωτών και στη συνέχεια προχώρησε σε μία… μίνι ανάλυση της Μονακό:

«Δε νομίζω ότι βάζει δύσκολα μόνο στον Ολυμπιακό, βάζει δύσκολα σε όλες τις ομάδες. Έχει μεγάλη ποιότητα και μεγάλη ικανότητα στο iso. Παίκτες δηλαδή που στην απομόνωση, όπως ο Οκόμπο και ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλοί.

Επίσης, έχει αθλητικότητα στους ψηλούς. Οι πλάγιοι της παίκτες, σαν τον Ντιαλό μπορούν για παράδειγμα να παίξουν σημαντικό αμυντικό ρόλο. Είναι μια ομάδα, δηλαδή, που πρέπει να μείνεις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αφοσιωμένος στο πλάνο σου, να μην παρεκκλίνεις για να μπορέσεις να παίξεις σε ένα γήπεδο που είναι ιδιαίτερο.

Είναι μικρό γήπεδο και η ατμόσφαιρα έχει λίγο διαφορετικές συνθήκες από άλλα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας απαιτητικός αγώνας όπως όλοι καταλαβαίνουμε, που πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε».

Ολυμπιακός και Μονακό έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός με 3-2 πέρασε το εμπόδιο της Μονακό και βρέθηκε στο Final 4, ενώ στο φετινό ματς του πρώτου γύρου οι Μονεγάσκοι επικράτησαν με 76-81 στο ΣΕΦ.


Μονακό – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Μονακό ήταν ανταγωνιστική για περίπου 30 λεπτά στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, όμως στην 4η περίοδο «λιποθύμησε» και έπεσε στο καναβάτσο (ήττα 100-80).
Απογοητευτικός ο Μάικ Τζέιμς, έμεινε στους 9 πόντους (1/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 λάθη).
Πολύ καλός ξανά ο Ελι Οκόμπο (17 π., 9 ασίστ), πάλεψαν οι Τζον Μπράουν (8 π., 5 ριμπ.), Ντιαλό (12 π., 4 ριμπ., 2 κλεψίματα), Μοτεγιούνας (7π., 7 ριμπ.), Ουαταρά (10 π.) και Χολ (8 π., 7 ριμπ.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μονακό: 27/46 δίποντα, 5/24 τρίποντα, 11/16 βολές, 35 ριμπάουντ (18 αμυντικά/17 επιθετικά), 18 ασίστ, 8 κλεψίματα, 11 λάθη.

Ο Ολυμπιακός, με φόρα από την επίδειξη δύναμης στο ΟΑΚΑ, «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες (82-66) το Μιλάνο στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ, ακούγοντας το όνομά του (δικαίως) να γίνεται σύνθημα από τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων».

Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, μία τάπα, ενώ ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Αλεκ Πίτερς με 16 πόντους και 3/3 τρίποντα.

Πολύ καλοί και οι Σλούκας (8 π., 9 ασίστ, κανένα λάθος), Παπανικολάου (9 π.), δεν… χρειάστηκε να φορτσάρει ο Βεζένκοφ (8 π.), που επέστρεψε στη δράση.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/41 δίποντα, 12/26 τρίποντα, 8/8 βολές, 33 ριμπάουντ (22 αμυντικά/11 επιθετικά), 19 ασίστ, 14 κλεψίματα, 3 τάπες, 11 λάθη.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 111-71 την ΑΕΚ στο ΣΕΦ για την Basket League, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους εντός συνόρων.
Τρομερό ματς από τον Κάνααν, ο οποίος σε 18’ πέτυχε 24 πόντους με 8/11 τρίποντα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο συνολικά στην ιστορία του.


Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 10/01/2023

Οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στην κορυφή της βαθμολογίας και για το μεγάλο ματς επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Ο κόουτς της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς θα στερηθεί ξανά τις υπηρεσίες του πολύτιμου Αμερικανού σκόρερ Τζόρνταν Λόιντ (11 .9 π., 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο), απουσία που γενικότερα έχει επηρεάσει αρνητικά την εικόνα των Μονεγάσκων εντός παρκέ.

Ταυτόχρονα, ο έμπειρος Γάλλος πάουερ φόργουορντ Μοερμάν (2.9 π., 2.8 ριμπ.) βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει σημαντικό… χώρο στο rotation του προπονητή του. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε πλήρης για το Μόντε Κάρλο και έτοιμος να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στον ανταγωνισμό.

Olympiacos Monaco 271022

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουν να «απαντήσουν» με τον… τρόπο τους στην ήττα του περασμένου Οκτωβρίου.
Θα τους ακολουθήσουμε, σε απόδοση 1.83 η νίκη τους στη Novibet.

Ο Τόμας Γουόκαπ όπως προαναφέραμε είναι από τους αγαπημένους της εξέδρας των Πειραιωτών και όχι άδικα. Ο Αμερικανός σχεδόν πάντα κάνει το… σωστό, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή του, από τα «όπλα» του η δημιουργία, σε απόδοση 1.94 να μοιράσει Over 4,5 ασίστ.

«Κολόνα», όμως, για τον κόουτς Μπαρτζώκα αποτελεί και ο Μουσταφά Φαλ.
Σταθερά καλός ο Γάλλος σέντερ, προφανώς μέσα στις δυνατότητές του το Over 8,5 πόντοι σε απόδοση 2.25!


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ