el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση

Ανανέωση έκανε, προπονητή άλλαξε και πλέον έφτασε η ώρα της αλήθειας για τη Γερμανία στα γήπεδα του Κατάρ.

Τα «πάντσερ» έχουν γυρίσει σελίδα και φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Χάνσι Φλικ από τον Αύγουστο του 2021 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία την «νασιοναλμάνσαφτ», αφού διαδέχθηκε τον επιτυχημένο Γιόακιμ Λεβ. Η ανανέωση που επιχείρησε ο τελευταίος ολοκληρώθηκε από τον Φλικ, οποίος επιθυμεί στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση να μην απογοητεύσει τους συμπατριώτες του.

Το μείγμα στο ρόστερ του μοιάζει εκρηκτικό, όμως το ζητούμενο για τους Γερμανούς είναι αυτό να συνδυαστεί με μια εξαιρετική πορεία και γιατί όχι την κατάκτηση της κορυφής.

Παίκτες της παλιοσειράς όπως οι Κρος, Χούμελς, Μπόατενγκ, Εζίλ, Κεντίρα και Μάριο Γκόμεζ ανήκουν στο παρελθόν και πλέον οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές  στην αποστολή της Γερμανίας είναι οι Μάνουελ Νόιερ (113 συμμετοχές), Ζόσουα Κίμιχ (70 συμμετοχές) και Τόμας Μίλερ (118 συμμετοχές).

Η παραπάνω τριάδα έχει πλαισιωθεί από το νέο αίμα που πλέον πρωταγωνιστεί στα γήπεδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων και ομάδων της Ευρώπης. Οι Ρίντιγκερ, Σίλε, Γκίντογαν, Γκορέτσκα, Χάβερτς, Μουσιάλα, Σανέ, Γκνάμπρι είναι μερικά από τα πιο λαμπερά όπλα του Φλικ που συνδυάζουν νιάτα και εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια.


Ρόστερ – Γερμανία

Οι εκπλήξεις στις κλήσεις του Χάνσι Φλικ δεν έλειψαν. Ο Γερμανός Coach επιβράβευσε τον Μάριο Γκέτσε για την καταπληκτική χρονιά που κάνει με την Άιντραχτ και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Υπενθυμίζουμε ότι ο Super Mario ήταν ο παίκτης που με το γκολ του χάρισε απέναντι στην Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2014.

Στο ρόστερ συμπεριλήφθηκε και ο Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος φέτος ματώνει τα δίχτυα στην Bundesliga με τη φανέλα της Βέρντερ.

Στο απουσιολόγιο του 57χρονου προπονητή υπάρχουν δύο ηχηρά ονόματα. Ο λόγος για τους Μάρκο Ρόις και Τίμο Βέρνερ, οι οποίοι έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών.

Αξίζει να αναφέρουμε το 35% του ρόστερ της Γερμανία απαρτίζεται από παίκτες της Μπάγερν και ο Χάνσι Φλικ πριν αναλάβει την «νασιονάλμανσαφτ» κατέκτησε τα πάντα στον πάγκο των Βαυαρών παρουσιάζονται μια ελκυστική ομάδα.

Στο ρόστερ συμπεριλήφθηκε και ο μελλοντικές ηγέτης της Γερμανίας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον 17χρονο Γιουσουφά Μουκόκο. Ο ταλαντούχος επιθετικός διαπρέπει φέτος με την Ντόρτμουντ και είναι το «next big thing» των πάντσερ.

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Αντρέ Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Αμυντικοί: Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Νίκλας Σίλε (Ντόρτμουντ), Τίλο Κέρερ (Γουέστ Χαμ), Λούκας Κλόστερμαν (Λειψία), Ντάβιντ Ράουμ (Λειψία), Κρίστιαν Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Αρμέλ Μπέλα – Κότσαπ (Σαουθάμπτον)

Μέσοι: Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Μάριο Γκέτσε (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Ιλκάι Γκίντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Λέον Γκορέτσκα (Μπάγερν), Γιούλιαν Μπραντ (Ντόρτμουντ), Κάι Χάβερτς (Τσέλσι), Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν), Γιόνας Χόφμαν (Γκλάντμπαχ)

Επιθετικοί: Τόμας Μίλερ (Μπάγερν), Λερόι Σανέ (Μπάγερν), Σερτζ Γκνάμπρι (Μπάγερν), Καρίμ Αντεγιέμι (Ντόρτμουντ), Νίκλας Φίλκρουγκ (Βέρντερ Βρέμης) Γιουσουφά Μουκοκό (Ντόρτμουντ)

 Προπονητής: Χάνσι Φλικ


Το αστέρι: Ζόσουα Κίμιχ

Ο Ζόσουα Κίμιχ, όπως και οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ, αρνούνται κατηγορηματικά τον τίτλο του σταρ στην ομάδα. Ωστόσο, ο Κίμιχ είναι το απόλυτο εργαλείο στην ομάδα του Φλικ και από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι της Γερμανίας.

Θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες του προπονητή. Ο Φλικ ξέρει τα κουμπιά του 27χρονου μέσου, ο οποίος λόγω της κλάσης τους μπορεί να αγωνιστεί σε παραπάνω από δύο θέσεις.


Γερμανία Μουντιάλ: Προϊστορία

  • Η Γερμανία με 4 τρόπαια στη συλλογή της (1954, 1974, 1990, 2014) ανήκει στις παραδοσιακές δυνάμεις και σε κάθε Μουντιάλ ξεκινάει με υψηλές φιλοδοξίες.
  • Στο τελευταίο Μουντιάλ το 2018 η Γερμανία τα έκανε… θάλασσα, αφού ξεκίνησε ως φαβορί για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, όμως αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων.

  • Ο Τόμας Μίλερ είναι ο πιο έμπειρος παίκτης στο ρόστερ της «νασιοναλμάνσαφτ». Είναι βασικός στη Γερμανία από το 2010 και μετράει 118 συμμετοχές και 44 γκολ. Πρωταγωνίστησε το 2014 όταν τα «πάντσερ» κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία στον τελικό με την Αργεντινή (1-0 Video). Με δεδομένο ότι είναι 33 ετών αυτό θα είναι και το τελευταίο του Μουντιάλ.
  • Ο Χάνσι Φλικ βρίσκεται στον πάγκο της Γερμανίας από τον Σεπτέμβριο του 2021 και σε 15 παιχνίδια μετράει 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα.

Γερμανία Μουντιάλ 2022: Προγνωστικά

Η Γερμανία ανήκει στις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις και ο μεγάλος της στόχο στο Μουντιάλ του Κατάρ είναι να πρωταγωνιστήσει. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τη σφαλιάρα που έφαγαν τα «πάντσερ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 όταν και αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.

Αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι έλλειψη κλασικού σέντερ φορ, όμως ο Φλικ έχει φτιάξει την ομάδα με στόχο να απειλούν άπαντες.

Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι o Γκνάμπρι πάτησε pause με την Μπάγερν για να συνεχίσει στο Μουντιάλ και ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα.

ΓΚΝΑΜΠΡΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 7.00 ΣΤΗ NOVIBET

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΚΑΙ ΤΟ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΝΑΜΠΡΙ

Ο Σανέ μεσοεπιθετικά θα είναι ο κινητήριος μοχλός της Γερμανίας. Ο 26χρονος είναι αλήθεια ότι προτιμάει να δημιουργεί παρά να εκτελεί και γι’ αυτό το λόγο

Η ΑΠΟΔΟΣΗ 7.00 Ο ΣΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΙΣΤ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ

Αναμφισβήτητα ο 5ος όμιλος της Γερμανίας παρέα με την Ισπανία μυρίζει μπαρούτι. Οι δύο ομάδες αναμένεται να κάνουν κουμάντο στο γκρουπ και θα «μονομαχήσουν» για τις δύο πρώτες θέσεις.

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35 ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΙΣΠΑΝΙΑ


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


mundial 2022 argentini1 novibet

Αργεντινή Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ