el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/04/2023

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» σιγοψιθυρίζει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός εν όψει της τελευταίας αναμέτρησής του στη φετινή κανονική περίοδο της Euroleague απέναντι στη Μπασκόνια –  που «καίγεται» για το ροζ φύλλο – στο ΣΕΦ (21:00). Για το μεγάλο παιχνίδι ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Φυσικά, στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι η νίκη (για να μην περιμένουν το αποτέλεσμα της Ρεάλ) προκειμένου να μην το… κουνήσουν από την κορυφή και παράλληλα να πετύχουν ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα: την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη regular season.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με ρεκόρ 23-10 οδηγεί την κούρσα (με συγκάτοικο τη Ρεάλ – υπερτερούν οι Πειραιώτες στην ισοβαθμία), σπάνια κάνει δώρα στο ΣΕΦ (13-3), ενώ θα βγει στο παρκέ με όλα της τα «όπλα» διαθέσιμα (λευκό απουσιολόγιο).

Την ίδια στιγμή, η Μπασκόνια (ρεκόρ 18-15/4-12 μακριά από τη Βιτόρια) παίζει για τη… ζωή της.

Οι Βάσκοι στο φινάλε της κανονικής περιόδου χρειάζονται δική τους νίκη στο Φάληρο ή ήττα της Ζαλγκίρις την Παρασκευή στο Μόναχο από την αδιάφορη Μπάγερν.

Συνολικά σε επίπεδο Euroleague, ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει άλλες 45 φορές τη Μπασκόνια, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι στις νίκες (27-18).

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Βιτόρια (21/10/2022) η ελληνική ομάδα είχε αποδράσει με το «διπλό» στις αποσκευές της (92-97).

Με 800+ αγορές στη Novibet το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η σπουδαία αναμέτρηση παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!

 


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ολυμπιακός – χωρίς να είναι με την πλάτη στον τοίχο – ταξίδεψε στο Βελιγράδι για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν έκανε καλή εμφάνιση και ηττήθηκε με 87-79.

Οι Πειραιώτες «πληγώθηκαν» από τα λάθη τους (19), τις κακές επιστροφές στην άμυνα και από την αστοχία τους από την περιφέρεια (11/32 τρίποντα).

Οι Γουόκαπ (15 π., 6 ρ., 5 ασίστ/ανανέωσε για άλλα 4 χρόνια), Βεζένκοβ (16 π., 8 ρ., 3 ασ.), Σλούκας (13 π., 3 ρ., 3 ασ.) και ΜακΚίσικ (10 π., 4 ασ./επίσης ανανέωσε για άλλα 2 χρόνια) ήταν σε καλή κατάσταση, συνολικά όμως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πιο… νωχελική από τους αποφασισμένους Σέρβους.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/32 δίποντα, 11/32 τρίποντα, 10/14 βολές, 42 ριμπάουντ (23 αμυντικά/19 επιθετικά), 19 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 19 λάθη.

Όμως, το ματς με την Μπασκόνια είναι διαφορετική ιστορία και σ’ αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του ο κόουτς Μπαρτζώκας: «Δεν χρειάζεται να ευλογούμε τα γένια μας. Εδώ έχουμε παίκτες με συνείδηση, επαγγελματισμό και με κίνητρο. Αυτό είναι το σημαντικό. Δηλαδή να μπαίνεις και να παίζεις για τη νίκη, να παίζεις για τους στόχους σου, να έχεις φιλοδοξίες. Νομίζω πως ένας μεγάλος αριθμός παικτών από την ομάδα μας βρίσκεται σε αυτήν τη σελίδα. Και αυτοί που έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο, διάθεση και συγκέντρωση πιέζουν και τους άλλους και το μεταφέρουν. Και λίγο βοηθάμε και εμείς σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα τελευταία παιχνίδια της σκοράρει 101 πόντους κατά μέσο όρο σε Euroleague και ACB. Είναι πρώτη στην Ισπανία πάνω από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και δεν νομίζω πως κανείς πιστεύει ότι είναι ένα εύκολο ματς. Είναι μια ομάδα που έχει κάποιους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στη διοργάνωση, που έχουν μεγάλη επιρροή.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως πρόκειται για ομάδα που τα πάντα εξαρτώνται από το ρυθμό που αγωνίζεται. Παίζει σε έναν πολύ υψηλό ρυθμό, εκτελεί στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, πολύ συχνά με διαφορετικούς παίκτες. Γι’ αυτό και έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν 30 – 35 πόντους.

Ο Ενοχ μπορεί να βάλει 25 πόντους, ο Μαρίνκοβιτς μπορεί να βάλει 35 σε ένα παιχνίδι, δηλαδή παίκτες που έχουν έξι ή οκτώ πόντους μέσο όρο, μπορούν άνετα να σκοράρουν 35 γιατί ο τρόπος που παίζει η ομάδα τους, αναδεικνύει συνεχώς διαφορετικούς πρωταγωνιστές».

Η Μπασκόνια (εκτός μάχης ο ρολίστας φόργουορντ Σεντεκέρσκις) «καθάρισε» εύκολα τη Βιλερμπάν (120-100), κάνοντας νέο ρεκόρ σκοραρίσματος για το κλαμπ στην Ευρωλίγκα (το ρεκόρ παραγωγικότητας το μοιράζονται η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός με 123 πόντους).

Εκπληκτικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ντάριους Τόμπσον (double-double με 23 πόντους και 12 ασίστ), πολύ καλοί και οι Γκιεντράιτις (19 π., 5 ριμπ., 5 ασίστ), Κότσαρ (15 π., 6 ρ. και 3 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπασκόνια: 25/36 δίποντα, 17/34 τρίποντα, 19/28 βολές, 30 ριμπάουντ (17 αμυντικά/13 επιθετικά), 33 ασίστ, 9 κλεψίματα, 9 λάθη.

Ο προπονητής των Βάσκων Χοάν Πεναρόγια προφανώς και αντιλαμβάνεται το βαθμό δυσκολίας που έχει για την ομάδα του ο αγώνας της Μ. Πέμπτης στο ΣΕΦ, όμως ο ίδιος είναι σίγουρος για τις δυνατότητες των παικτών του: «Δεν υπάρχει πιο δύσκολος αντίπαλος από τον πρώτο της βαθμολογίας στην έδρα του. Πρόκειται για μια πολύ καλή και συμπαγή ομάδα, με σημαντικούς παίκτες στην ιστορία της Euroleague, αλλά ξέρουμε πως αν παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε, είμαστε ικανοί να κερδίσουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία που κάναμε φέτος στην Ευρωλίγκα και έχουμε το δικαίωμα να εξαρτόμαστε από τους εαυτούς μας την τελευταία αγωνιστική».

Οσο για το κακό για την ομάδα του σενάριο, που τη θέλει να ποντάρει σε ήττα της Ζαλγκίρις από την Μπάγερν την Μ. Παρασκευή αν η ίδια χάσει στο ΣΕΦ την Πέμπτη, σημείωσε:

«Για μας είναι καλό, γιατί δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι γίνεται στο άλλο παιχνίδι. Ακόμη κι αν χάσουμε όμως, δεν θα δούμε τον αγώνα της Ζαλγκίρις, γιατί εκείνη την ώρα θα πετάμε για Τενερίφη»…

 


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά 13-04-2023

Κάτι σαν τελικός το ματς στο ΣΕΦ για τη Μπασκόνια, όμως οι Βάσκοι δεν… ξέρουν από control basket και γι’ αυτό το λόγο διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση.

Ψηλά σε παραγωγικότητα και ο Ολυμπιακός, θα στηρίξουμε το… σενάριο του Over στους 164,5 πόντους.

OVER 164.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87 ΣΤΗ NOVIBET

Στο… μενού και των δύο ομάδων το τρίποντο, καλή περίπτωση το Over 20,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα στο ΣΕΦ.

OVER 20.5 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Από τα ειδικά των παικτών, κρατάμε το Over 19,5 πόντοι του… μελλοντικού MVP της φετινής regular season, Σάσα Βεζένκοφ.

OVER 19.5 ΠΟΝΤΟΙ ΒΕΖΕΝΚΟΦ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μπασκόνια έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ