el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μιλάνο: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/01/2023

Νέο απαιτητικό τεστ περιμένει τον Ολυμπιακό (10-6) το βράδυ της Παρασκευής (06/01, 21:00) στο ΣΕΦ κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι Μιλάνο (6-10) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague, της τελευταίας του πρώτου γύρου!

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Ολυμπιακός – Μιλάνο: Ανάλυση, Παρουσίαση 06/01/2023

Με «τούμπανο» ψυχολογία οι νταμπλούχοι Ελλάδας και διάθεση να δείξουν (και) κόντρα στο Μιλάνο ποιος είναι το… αφεντικό, ειδικά μπροστά στους φιλάθλους τους.

Ωστόσο, ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στην αγωνιστική βελτίωση της Αρμάνι τις τελευταίες εβδομάδες; Σίγουρα όχι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος με τις δηλώσεις του έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει το σύνολο του Ετορε Μεσίνα:

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πέσουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε το Μιλάνο μια ομάδα του χεριού μας. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν έναν φανταστικό προπονητή, ένα καταπληκτικό ρόστερ, αλλά και ατυχίες με τραυματίες από την αρχή της σεζόν. Το τελευταίο, σε μεγάλο βαθμό επηρέασε την αυτοπεποίθησή τους. Έχασαν κομβικούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή όμως έχουν βρει μια καλή χημεία. Όποιος είδε το παιχνίδι με τη Βίρτους για το ιταλικό πρωτάθλημα, που κέρδισαν με 20 πόντους εκτός έδρας, το βλέπει», σημείωσε αρχικά ο τεχνικός των Πειραιωτών και συνέχισε:

«έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague. Αμύνονται πολύ καλά, έχουν παίκτες έμπειρους και ταλαντούχους, καλούς σουτέρ στην περιφέρεια, είναι ομάδα του προπονητή, η οποία παίζει με τον τρόπο που εκείνος θέλει και στοχεύει.
Ο Μπάρον είναι κομβικός, έχει 20 πόντους κατά μέσο όρο στα τελευταία παιχνίδια που κερδίζουν».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, απάντησε και στην ερώτηση που είχαν στο μυαλό τους όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και αφορά την συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ (έβαλε την υπογραφή του σε νέο βελτιωμένο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025) στη μονομαχία με τους πρωταθλητές Ιταλίας:

«Ο Σάσα είναι κανονικά στη διάθεσή μου. Έκανε ένα μέρος της προπόνησης την Τετάρτη και θα προπονηθεί και σήμερα (σ.σ. Πέμπτη). Θα δούμε πόσο χρόνο θα πάρει στο παιχνίδι. Πόσο μπορεί να παίξει και πως θα τον χειριστούμε. Αλλά νομίζω ότι θα είναι κανονικά στην 12άδα».


Ολυμπιακός – Μιλάνο: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Κυρίαρχος στο ελληνικό clasico (και στις δύο πλευρές του παρκέ) ο Ολυμπιακός παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετμπολ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, επέβαλλε το… νόμο του από το πρώτο τζάμπολ, κάνοντας επίδειξη δύναμης (71-95).

Μάλιστα, αυτό συνέβη, χωρίς να έχει στο παρκέ τον κορυφαίο παίκτη του αυτή τη σεζόν και υποψήφιο για το βραβείο του MVP της φετινής regular season, Σάσα Βεζένκοφ (19.2 π., 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο).

Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το ντέρμπι με 6 παίκτες διψήφιους (Φαλ 19 π./9 ριμπ./5 ασίστ – Κάνααν 17 π. – Γουόκαπ 12 π./6 ασίστ/2 κλεψίματα/4 ριμπάουντ – Παπανικολάου 13 π./5 ριμπ. – Σλούκας 11 π./6 ασ. – Μπολομπόι 11 π./6 ριμπ.).
Tα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 29/41 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 10/11 βολές, 36 ριμπάουντ (27 αμυντικά/9 επιθετικά), 28 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 10 λάθη.

Την ίδια ώρα, η Αρμάνι έχει αφήσει πίσω της το εφιαλτικό διάστημα (28/10-13/12) μέσα στο οποίο υπέστη 9 διαδοχικές ήττες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Πλέον, η ομάδα του Μεσίνα μετράει τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, η πιο… πρόσφατη (εντός έδρας) επί της Βαλένθια (90-79).

Εξαιρετικός ξανά ο «μπόμπερ» Μπίλι Μπάρον (24 π. με 4 τρίποντα), πολύ «γεμάτη» εμφάνιση από τον Αμερικανό σέντερ Μπράντον Ντέιβις (17 π., 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ), διψήφιοι και οι Ντέβον Χολ (14 π., 4 ασίστ, 3 ριμπ.), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (12 π.).
Τα ομαδικά στατιστικά της Αρμάνι: 20/31 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 17/23 βολές, 30 ριμπάουντ (23 αμυντικά/7 επιθετικά), 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 9 λάθη.

Βέβαια, λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, το Μιλάνο επιβεβαίωσε με ακόμη πιο πειστικό τρόπο την ανοδική του πορεία, καθώς πέρασε σαν σίφουνας από την Μπολόνια στο ντέρμπι της Lega A (74-96), πατώντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ξανά πρώτα βιολιά οι Μπάρον (17 π. με 5 τρίποντα) και Ντέιβις (23 π.)!


Ολυμπιακός – Μιλάνο: Προγνωστικά 06/01/2023

Για το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα από την πλούσια γκάμα της Νovibet.

Από τη σεζόν 2005-06 και έκτοτε Ολυμπιακός και Μιλάνο έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους (σε επίπεδο Euroleague) 23 φορές, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι με 16 νίκες.

Από τη στιγμή που ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει ξανά στη διάθεσή του τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός θα βγει πλήρης στο παρκέ, την ίδια ώρα που το Μιλάνο έχει… μάθει πλέον να παίζει χωρίς τους τραυματίες Σιλντς, Πάνγκος και Ντατόμε, που ναι μεν είναι πολύ σημαντικοί, αλλά πλέον λείπουν εδώ και καιρό.

Τι κρατάμε; το Under 155,5 στους συνολικούς πόντους σε απόδοση 1.91 στη Novibet, αφού από τη μία ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει με το σχέδιο που έχει καταστρώσει να περιορίσει τη δράση του Μπίλι Μπάρον, «κόβοντας» με αυτό τον τρόπο τη… φόρα των Ιταλών.

Tην ίδια στιγμή που ο κόουτς Μεσίνα γνωρίζει πολύ καλά πως ότι καλό έχει έρθει τις τελευταίες εβδομάδες για την ομάδα του, προέκυψε από την προσπάθεια των παικτών του στο πίσω μέρος του παρκέ.

 

Από τα ειδικά των παικτών, έχει αξία το Over 13,5 πόντοι του Μπράντον Ντέιβις (σε απόδοση 1.84), με τον Αμερικανό ψηλό να έχει ανεβάσει για τα καλά ταχύτητα απολαμβάνοντας πλέον την εμπιστοσύνη του Ετορε Μεσίνα (ο πολύπειρος τεχνικός του είχε ζητήσει πριν 2 μήνες να… ξυπνήσει και από ότι αποδεικνύεται οι παραινέσεις του έπιασαν τόπο).

Τέλος, δεν περνάει απαρατήρητο το «πλούσιο» 2.95 να μοιράσει ο Μουσταφά Φαλ (σε εξαιρετική κατάσταση ο Γάλλος «πύργος» του Ολυμπιακού) Over 2,5 ασίστ. Πέντε τελικές πάσες μέτρησε στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Παρασκευή…


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ