el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 07/03/2023

Ντέρμπι κορυφής στην 27η αγωνιστική της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ την Τρίτη το βράδυ (21:00)!

Η Αρμάνι έβαλε στοπ στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο Μιλάνο και «ερυθρόλευκοι»  καλούνται να «απαντήσουν» άμεσα απέναντι στους Καταλανούς στην πρώτη στροφή της «διαβολοβδομάδας».

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

 


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση, Παρουσίαση 07/03/2023

Οι Πειραιώτες μετά από αρκετές εβδομάδες υποχώρησαν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (18-8/9-3 εντός), το ίδιο ρεκόρ (18-8) έχουν και οι «μπλαουγκράνα», ενώ φέτος μετρούν 8 νίκες σε 12 παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» τους.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους συνολικά άλλες 32 φορές σε επίπεδο Euroleague, με τους Καταλανούς να έχουν πάνω χέρι στις νίκες (20-12) και τους Πειραιώτες να έχουν «προίκα» το σημαντικό «διπλό» στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης (επικράτησαν 80-70 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»).

bartzokas olympiacos novibet

Προφανώς ο αγώνας με τη Μπαρτσελόνα δεν είναι… απλή υπόθεση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τονίζει στις δηλώσεις του τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης:

«Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαίτερα βαρύ το τελευταίο διάστημα. Παίξαμε μέσα σε 40 ώρες δύο παιχνίδια με ταξίδια κι αυτό σίγουρα επιφέρει κόπωση.
Αυτό όμως είναι το πρόγραμμα, όπως όλων των ομάδων της EuroLeague.
Ο αντίπαλός μας στον αγώνα του Σαββάτου (σ.σ. με τη Σαραγόσα εκτός έδρας για την ACB) ξεκούρασε τους δύο καλύτερους παίκτες του, τους Χίγκινς και Μίροτις.

Βέβαια, έχασαν το ματς (σ.σ. 85-83). Εμείς δεν παίξαμε καλά στο Μιλάνο, ενώ πιεστήκαμε και την Κυριακή στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό (σ.σ. ο Ολυμπιακός επικράτησε 80-79 με τρίποντο του Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε ρεκόρ με 33 π. και αναδείχθηκε για δεύτερη διαδοχική φορά MVP της αγωνιστικής στην Basket League)», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Έχουμε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι μπροστά μας απέναντι σε μια ομάδα που όλοι ξέρουμε πόσο καλή είναι. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες, γενικότερα παίζει πολύ καλύτερα. Η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει το ταβάνι της, ενώ και ο Χίγκινς παίζει πάρα πολύ καλά.

Γενικά είναι μια ομάδα με πολύ καλή εκτέλεση και αμυντικά και επιθετικά. Για εμάς θα είναι σίγουρα δύσκολο και απαιτητικό ματς. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδό, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

jasikevicius novibet

Από την πλευρά του ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ζήτησε από τους παίκτες του άμεση αντίδραση μετά την ήττα από τη Σαραγόσα στο ισπανικό πρωτάθλημα:

«Πρέπει ν’ απολογηθώ για την εικόνα μας στο παιχνίδι με τη Σαραγόσα. Ειδικότερα για το πρώτο ημίχρονο, γιατί δεν ταιριάζει στη Μπαρτσελόνα. Εχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη συνέχεια, με πολύ απαιτητικά ματς και πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα για να μην έχουμε πρόβλημα…».


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άκεφοι και στις δύο πλευρές του παρκέ, γνωρίζοντας στο Μιλάνο την πρώτη τους ήττα (83-62) ύστερα από επτά διαδοχικές νίκες στην Euroleague.

Διψήφιοι οι Γουόκαπ (10 π., 5 ασίστ), Βεζένκοφ (10 π., 6 ριμπ.), χαμηλά για τα στάνταρ τους έμειναν οι Σλούκας (8 π., 5 ασ.) και Φαλ (4 π., 4 λάθη).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/24 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 10/11 βολές, 26 ριμπάουντ (23 αμυντικά/3 επιθετικά), 17 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 19 λάθη.

Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» εύκολα 93-74 την Ζαλγκίρις στο «Παλάου», με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει μία πολύ μεστή εμφάνιση, τελειώνοντας το παιχνίδι με 28 π.
(6/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/7 βολές).

Διψήφιοι οι Σανλί (10 π.), Σατοράνσκι (12 π., 5 ασίστ), ενώ σκόραραν και οι 12 παίκτες που πάτησαν παρκέ. Βέβαια, το Σάββατο ήρθε το «χαστούκι» στη Σαραγόσα για το ισπανικό πρωτάθλημα (85-83), με τους «μπλαουγκράνα» να βρίσκονται στο -22 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (46-24)!

Τα ομαδικά στατιστικά των Καταλανών στο ματς με τη Ζαλγκίρις: 21/34 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 21/30 βολές, 32 ριμπάουντ (18 αμυντικά/14 επιθετικά), 26 ασίστ, 6 κλεψίματα, 7 λάθη.


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 07/03/2023

Χωρίς απουσίες οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης, ένα ερωτηματικό στους «μπλαουγκράνα»: ο συνήθως εφεδρικός Γερμανός ψηλός, Ντα Σίλβα.

Πάμε όμως να δούμε τι κρατάμε: μπαίνοντας στην τελική ευθεία της regular season, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα θέλουν φυσικά μία θέση στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Μεγάλη η ποιότητα των δύο «μονομάχων», όμως τα πράγματα άρχισαν να… σοβαρεύουν και το line των πόντων είναι κατά την εκτίμησή μας, ψηλά.

Πάμε με το Under 160,5 π. σε απόδοση 1,88 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, μας ιντριγκάρει η απόδοση του Σλούκα (1,99 στη Novibet), να σημειώσει Over 10,5 πόντους. Ο Ελληνας πόιντ γκαρντ γνωρίζει καλά ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα χρειαστεί βοήθεια στο μπροστά μέρος του παρκέ…

Κλείνοντας, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 8,5 πόντοι του Γιαν Βέσελι σε απόδοση 1,83 στη Novibet. Ο Τσέχος σέντερ κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ για τον Γιασικεβίτσιους, μία από αυτές είναι να τελειώνει τις φάσεις από τις ασίστ των «κοντών» της ισπανικής ομάδας.

 


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ