el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/03/2023

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την κακή παρένθεση (σ.σ. ήττα στο Μιλάνο), με νίκη επί της Μπαρτσελόνα την Τρίτη στο κατάμεστο ΣΕΦ και το βράδυ της Πέμπτης (09/03, 21:00), ξανά μπροστά στο κοινό του, θέλει να κάνει τα… προβλεπόμενα κόντρα στη Μπάγερν για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην 28η αγωνιστική – και δεύτερη στροφή της «διαβολοβδομάδας» που διανύουμε – με την ψυχολογία της καλύτερης ομάδας στη διοργάνωση αυτή την περίοδο και με ρεκόρ 19-8 (10-3 στο ΣΕΦ), από δύο σερί νίκες η Μπάγερν (11-6/3-10 εκτός έδρας), η οποία πάντως θα χρειαστεί ένα θαύμα στο φινάλε της regular season για να βρεθεί στα πλέι οφ.

Πειραιώτες και Βαυαροί έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους συνολικά άλλες 11 φορές στην Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι (8-3).
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (17/11/2022), ο Ολυμπιακός είχε περάσει με… στυλ και άνεση από το Μόναχο (71-82).

 


Ολυμπιακός – Μπάγερν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το βράδυ της Τρίτης έριξε… πολεμιστές στο παρκέ για να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα και το κατάφερε.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 77-70, άγγιξαν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και πλέον πηγαίνουν για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.

Οι Λαρεντζάκης (14 π., 4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) και ΜακΚίσικ (16 π., 3/4 τρίπ., 4 ασίστ) έβαλαν τις βάσεις σε άμυνα και επίθεση, Ταρίκ Μπλακ (6 π., 5 ριμπάουντ) έκανε τρομερή δουλειά και ο Σάσα Βεζένκοφ (13 π., 7 ρ.) «μίλησε» όταν έπρεπε…

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/37 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 12/18 βολές, 39 ριμπάουντ (23 αμυντικά/16 επιθετικά), 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 9 λάθη.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του (08/03) στάθηκε στα στοιχεία που οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη επί των Καταλανών, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μπάγερν.

«Η κρισιμότητα του παιχνιδιού, η ενέργεια που μας έδωσαν οι παίκτες από τον πάγκο ήταν σημεία κλειδιά. Μπορέσαμε σε τρία δεκάλεπτα να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, αυτό ήταν που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα. Σε τελική ανάλυση, είχε να κάνει με την ποιότητά μας, γιατί έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε αυτά τα ματς», είπε και συνέχισε:

«Παίζουμε το τέταρτο παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες. Βέβαια το ίδιο κάνει και η Μπάγερν. Όμως, πρέπει να ξεχνάμε γρήγορα τι έγινε χθες και να κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχει η Μπάγερν να προλάβει τα playoffs, αλλά είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ. Μια ομάδα που πρέπει να έχεις υπομονή, να κυκλοφορήσεις καλά τη μπάλα για να δεις τι σου δίνει αυτή η άμυνα.

bartzokas olympiacos novibet

Είναι μια καλά δομημένη ομάδα, έχει μεγάλη ποσότητα στα γκαρντ. Έξι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ο κάθε ένας από αυτούς 20 πόντους. Και γενικά αν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν το δύσκολο και το ματς με την Μπάγερν το εύκολο, είναι τελείως λάθος.
Είναι πολλές οι ομάδες που παλεύουν για την οχτάδα και δεν τα έχουν καταφέρει.
Οπότε, αν επτά αγωνιστικές πριν το τέλος εμείς το έχουμε καταφέρει ή είμαστε κοντά στο να το καταφέρουμε, το θεωρώ πολύ σημαντικό.
Εχουμε επτά ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην προσέγγισή μας».

Η Μπάγερν μετά τον Ερυθρό Αστέρα «καθάρισε» και την Βιλερμπάν (76-72) στο Μόναχο και έφτιαξε για τα καλά την ψυχολογία της εν όψει της σκληρής δοκιμασίας που την περιμένει στο ΣΕΦ.

Οι Βαυαροί εκμεταλλεύθηκαν την απουσία του σταρ των Γάλλων Νάντο ντε Κολό, περιόρισαν τα υπόλοιπα ατού τους και έφτασαν στο ροζ φύλλο, έχοντας ως πρωταγωνιστές στο φινάλε τους Ομπστ (15 π., 5/8 τρίποντα) και Γουόλντεν (10 π., 6 ρ.) που έβαλαν μεγάλα σουτ.

Αυτοί οι δύο ήταν και οι μόνοι διψήφιοι για τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για… πούλμαν που έβαλε στο παρκέ η Βιλερμπάν:

«Σουτάραμε πολλά τρίποντα επειδή είχαν έναν ψηλό παίκτη (σ.σ τον ύψους 2.21 μέτρων Γιουσούφα Φαλ) στην ρακέτα και δεν τον… μετακίνησαν καθόλου. Πάρκαραν το λεωφορείο όπως ο Μουρίνιο και ήταν δύσκολο να πούμε στο «ζωγραφιστό».
Μας έλειπε ο καλύτερος παίκτης μας στο ποστ (σ.σ ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς), έτσι παίξαμε περισσότερο pick and roll, περισσότερο από όσο μου αρέσει, παίρνοντας πολλά σουτ. Είναι καλό που πήραμε τόσα ριμπάουντ, γιατί για αυτό νικήσαμε».

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάγερν: 17/39 δίποντα, 11/34 τρίποντα, 9/12 βολές, 43 ριμπάουντ (23 αμυντικά/20 επιθετικά), 13 ασίστ, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 11 λάθη.


Ολυμπιακός – Μπάγερν: Προγνωστικά 09/03/2023

Γεμάτο το «οπλοστάσιο» του κόουτς Μπαρτζώκα, σταθερά χωρίς τους πολύτιμους ψηλούς Ογκουστιν Ρούμπιτ (10.9 π., 4.0, 1.4 ασ.) και Ελίας Χάρις (5.1 π., 1.8 ρ.) η Μπάγερν και με αμφίβολο τον ηγέτη/κάπτεν Λούτσιτς που πονάει στη μέση και έχει χάσει τα τελευταία
παιχνίδια των Βαυαρών εντός και εκτός συνόρων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε για μία ακόμα φορά στις δηλώσεις του ότι η ομάδα του δεν παρεκκλίνει ούτε… πόντο από το πλάνο της κι αυτό ισοδυναμεί με απόλυτη συγκέντρωση εντός παρκέ.
Σε απόδοση 2.05 στη Novibet, ο άσος των Πειραιωτών στους -7,5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

Από τα ειδικά παικτών, κρατάμε το Over 9,5 πόντοι του Αντρέας Ομπστ σε απόδοση 1.96 με τον Γερμανό σούτινγκ γκαρντ να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του – τελευταία… απόδειξη αποτελεί η εμφάνισή του κόντρα στη Βιλερμπάν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 7,5 πόντοι του Λαρεντζάκη, σε απόδοση 2,09 στη Novibet, με τον Ελληνα διεθνή φόργουορντ να δείχνει ότι έχει βρει ξανά το χέρι του!

 


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ