el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση 03/02/2023

Το τρένο έχει μπει για τα καλά στις ράγες, με τον Ολυμπιακό (1ος, 15-7) να… τρελαίνει την μπασκετική Ευρώπη με τις παραστάσεις που δίνει ακόμα και στις πιο δύσκολες έδρες της Euroleague.

Το βράδυ της Παρασκευής (03/02, 21:00) – αν και λαβωμένος – θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά στην «γεμάτη» Εφές (11-11, εκτός 8άδας), που τρέχει και δεν φτάνει για να επιβιβαστεί στο… δρομολόγιο για τα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Ολυμπιακός – Εφές: Ανάλυση, Παρουσίαση 03/02/2023

Βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει καλά πως τα δύσκολα είναι μπροστά και μέσω των δηλώσεών του, έδωσε τον… τόνο:

«Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά καλά παιχνίδια. Απέναντι στην Φενέρμπαχτσε ήταν ένα ματς στο οποίο σουτάραμε καλά, όμως δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.
Το θέμα είναι να κερδίζεις και όταν δεν σουτάρεις καλά, πράγμα που είναι σύνηθες, δεν μπορείς συνέχεια να εκτελείς με 55% από το τρίποντο.

Σίγουρα προερχόμαστε από μία καλή εμφάνιση και σίγουρα οι απουσίες ήταν σημαντικές. Κατά 99% οι απουσίες (σ.σ. Σλούκας, Πίτερς) θα είναι και στο παιχνίδι με την Εφές, οπότε πρέπει πάλι να κάνουμε όλοι κάτι παραπάνω από αυτό που συνηθίζουμε για να κερδίσουμε.

Χάσαμε στον αγώνα του πρώτου γύρου, αν και για τρία δεκάλεπτα τον ελέγχαμε.
Η Εφές έχει τέτοιο ταλέντο, που αν δεν είσαι συγκεντρωμένος αμυντικά και επιθετικά, θα εκτεθείς. Απαιτείται συγκέντρωση και στα 40 λεπτά».

Ερωτηθείς για την αποθέωση που γνωρίζει ο Ολυμπιακός από αντίπαλους προπονητές ομάδων με τους ίδιους στόχους (σ.σ. Γιασικεβίτσιους, Ματέο, Ιτούδης), ο κόουτς των Πειραιωτών, είπε:

«Είναι μια ικανοποίηση για εμάς αυτή η αναγνώριση, διότι το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε – για έναν προπονητή είναι πάντα σημαντικό. Οι νίκες είναι αυτές που σε καθιερώνουν και έχουν σημασία, αλλά για εμάς τους προπονητές το πώς παίζεις εμπεριέχει μια δημιουργικότητα.

Με κάνει λίγο χαρούμενο, όμως αυτό δεν θα μας δώσει τίποτα μέσα στην χρονιά. Έχουμε δει πολλές φορές ομάδες που παίζουν καλά και τυγχάνουν αποδοχής να μην κατακτούν στο τέλος τίτλους. Στον Ολυμπιακό δεν αρκεί να είναι μια ομάδα που έχεις καλές παραστάσεις, αλλά που κερδίζει πράγματα.

Στην EuroLeague απαιτείται διάρκεια, συνέχεια και να είσαι έτοιμος την κρίσιμη στιγμή.
Για την ώρα πρέπει να μείνουμε στον αρχικό μας στόχο, να είμαστε στην οκτάδα. Δεν είναι καθόλου δεδομένη, βλέπετε ομάδες όπως η Εφές είναι εκτός και παλεύουν για την πρόκριση στα play offs.

Ομάδες με τεράστιο μπάτζετ και μεγάλη ποιότητα είναι ακόμα πιο χαμηλά. Ο πρώτος μας στόχος είναι αυτός. Όταν τον εξασφαλίσουμε θα πάμε για τον επόμενο και αν τον βρούμε, ίσως πάμε για τον μεθεπόμενο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να περιοριστούμε στο ότι αν παίζουμε καλά μπορούμε να κάνουμε μεγάλες νίκες. Δεν είναι δεδομένο ότι θα κερδίζουμε» και κατέληξε τονίζοντας:

«Ολοι ξέρετε τι καλούς γκαρντ έχει η Εφές, τι φόργουορντ και τι σέντερ. Προστέθηκε και ο Σίνγκλετον, τον οποίο τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Δεν είναι θέμα γοήτρου, είναι θέμα συγκέντρωσης, θέλησης, διάθεσης. Το κίνητρο είναι πάντα δεδομένο, το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θέλουμε να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε».

Η Εφές με ρεκόρ 11-11 βρίσκεται στην 9η θέση και αντιμετωπίζει το ματς σαν «τελικό». Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν την Τετάρτη νίκησαν (80-70) τη Ζαλγκίρις, όμως γνωρίζουν ότι πρέπει να χτίσουν σερ νικών για να μπουν στην οκτάδα.

Ο Αταμάν γνωρίζει ότι η αποστολή της ομάδας του θα είναι δύσκολη μέσα στον Πειραιά.

«Η κατάστασή μας στη βαθμολογία δεν μας αφήνει να σκεφτούμε το three-peat. Πρέπει να ξεχάσουμε, εγώ, οι παίκτες, οι οπαδοί το three-peat και να κάνουμε σερί νικών κερδίζουμε για να φτάσουμε στα πλέι οφς. Χάσαμε αρκετά παιχνίδια στα τελευταία 4-5 λεπτά φέτος. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κερδίζουμε. Δεν θα ξαναδείξω μέχρι τα πλέι οφς το σήμα του three-peat. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού. Πρέπει να πάμε εκεί και να κερδίσουμε», υποστήριξε ο Coach της Εφές.

Από το 2017 και έκτοτε Ολυμπιακός και Εφές έχουν αναμετρηθεί (σε επίπεδο Euroleague) άλλες 12 φορές, με τους Τούρκους να έχουν πάνω χέρι στις νίκες (8-4), με το ροζ φύλλο του αγώνα του πρώτου γύρου στην Πόλη, να καταλήγει στα χέρια τους (82-71).


Ολυμπιακός – Εφές: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, το βράδυ της Τρίτης, παρέδωσαν… μαθήματα ολοκληρωτικού μπάσκετ – και χωρίς να έχουν στο παρκέ τους τραυματίες Σλούκα, Πίτερς – ισοπέδωσαν την Φενέρμπαχτσε (73-93).

Αυτό το «διπλό» διατήρησε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τρίτη διαδοχική αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

MVP των «ερυθρόλευκων» ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος έχει αρχίσει να… κλείνει πολλά στόματα, που είχαν αρχίσει να τον αμφισβητούν και μάλιστα πολύ έντονα. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε 20 πόντους σε 21 λεπτά (6/9 τρίποντα), δεν έκανε λάθος, ήταν απροσπέλαστος (και) στην άμυνα και πλέον δεν… κρατιέται!

Φυσικά, κομβική και η ευστοχία έξω από τα 6,75 μ. συνολικά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με 17/29 τρίποντα. Πολύ σημαντικοί και οι Παπανικολάου (21 π. – 3/3 τρίποντα), Γουόκαπ (12 π., 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Βεζένκοφ (12 π., 12 ρ.), Λαρεντζάκης 11 π.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 14/29 δίποντα, 17/29 τρίποντα, 14/20 βολές, 44 ριμπάουντ (29 αμυντικά/15 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη.

Από την άλλη πλευρά, η Εφές χωρίς να… θέλξει με την απόδοσή της «καθάρισε» την Ζαλγκίρις (80-70) και απλά έκανε το καθήκον της, συνεχίζοντας την προσπάθεια να μπει στην εικόνα των πλέι οφ.

Κορυφαίοι των back-to-back πρωταθλητών Ευρώπης, οι Γουίλ Κλάιμπερν (19 π., 7 ρ., 3 ασίστ) και Μπρ. Ντάνστον (12 π. με 6/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ). Διψήφιοι και οι Μίσιτς (11 π., 5 ασίστ, 4 λάθη), Λάρκιν (10 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά των Τούρκων: 24/38 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 11/12 βολές, 29 ριμπάουντ (23 αμυντικά/6 επιθετικά), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 14 λάθη.
Βέβαια, για την Εφές, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Εργκίν Αταμάν έχει τις τελευταίες εβδομάδες όλους τους παίκτες του «ετοιμοπόλεμους»!


Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά 03/02/2023

Περιμένουμε σπουδαίο ματς ανάμεσα σε δύο τοπ ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση. Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα από την πλούσια γκάμα της Novibet.

Ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε την Φενέρμπαχτσε με την τρομερή άμυνα που έπαιξε στην Πόλη και αυτό είναι το… μυστικό του κόουτς Μπαρτζώκα στις μεγάλες φετινές νίκες των «ερυθρολεύκων».

Την ίδια ώρα, ο Αταμάν γνωρίζει καλά ότι σε έδρες σαν το ΣΕΦ (έγινε νέο sold out) και με τον Ολυμπιακό σ’ αυτήν την κατάσταση, δεν φτάνει μόνο το επιθετικό ταλέντο των παικτών του. (Θα) πρέπει να παίξουν και άμυνα.
Κρατάμε το Under στους 163,5 πόντους, σε απόδοση 1,84 στη Novibet.

Ο Μουσταφά Φαλ δεν σκόραρε στην Πόλη και εκτιμούμε πως αυτό δεν θα συμβεί ξανά το βράδυ της Παρασκευής. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις υπόλοιπες δουλειές που κάνει στο παρκέ ο Γάλλος σέντερ, το βλέπουμε ως αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το 1,77 στο Over 14,5 πόντοι-ριμπάουντ-ασίστ του «πύργου» των Πειραιωτών.

Τέλος, δεν περνάει απαρατήρητο το 2,60 του Κάνααν για να σημειώσει Over 2,5 εύστοχα τρίποντα. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι κάποιος… χθεσινός και το επιβεβαιώνει αυτό πλέον όλο και πιο συχνά…


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ