el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά, Ανάλυση 28/04/2023

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για το Final Four του Κάουνας, ανάλογης σημασίας (και) το Game 2 με τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (28/04, 21:30) για τα πλέι οφ της Euroleague (στις 3 νίκες η πρόκριση).

Με 1000+ αγορές στη Novibet το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η σπουδαία αναμέτρηση παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!

 

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν προφανώς να εκμεταλλευθούν την… έξτρα δύναμη που τους δίνει ο 6ος παίκτης τους (ρεκόρ 15-3 στο Φάληρο στη φετινή διοργάνωση) προκειμένου να φτάσουν στην 4η διαδοχική νίκη τους επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (7-11 μακριά από την Πόλη) και 2η σ’ αυτή τη σειρά, που δίνει ένα από τα τέσσερα πολυπόθητα εισιτήρια για το… αεροπλάνο που οδηγεί στη Λιθουανία (19-21 Μαΐου).

bartzokas olympiacos novibet

Πριν λίγες ώρες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε στις… παγίδες που κρύβει το δεύτερο ραντεβού του Ολυμπιακού με την πάντα επικίνδυνη, Φενέρμπαχτσε:

«Κατ’ αρχάς είναι παιχνίδια που πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματα σου. Κάθε κατοχή μετράει. Η Φενέρ είχε ένα επιτυχημένο σχέδιο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, εμείς με κάποιον τρόπο ανταποκριθήκαμε σε όσα ματς έχουμε παίξει εναντίον τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να βρίσκουμε τον ανοικτό παίκτη. Το καταφέραμε αυτό στο τρίτο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα: δεν εκτελέσαμε στα πρώτα δευτερόλεπτα και βρήκαμε αρκετές καλές προϋποθέσεις για σουτ, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο Game 2.

Νιώθω ότι είμαστε εντάξει. Οι φυσιοθεραπευτές πάντα έχουν δουλειά σε αυτές τις σειρές, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για κάποιον παίκτη.

Βλέπετε, σε όλα τα γήπεδα στα πλέι οφ γίνεται sold out. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο ανταγωνισμός τεράστιος, τα παιχνίδια θεαματικά, παίζονται με μεγάλη ένταση.
Ξέρετε πως είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού, ιδίως όταν έχουμε μπροστά μας μια τέτοια πρόκληση να πάμε σε ένα δεύτερο Final Four. Μας στηρίζουν και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας».


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τι έγινε στο Game 1

Οι Πειραιώτες πάτησαν το γκάζι στο β’ ημίχρονο στην πρώτη μονομαχία τους με τους Τούρκους, φτάνοντας στη νίκη με το σχετικά άνετο 79-68.
Το game 1 έκρινε ο «βομβαρδισμός» του Ολυμπιακού έξω από τα 6,75 μ. (16/29), με τον Αϊζάια Κάνααν να αποδεικνύει το πόσο σπουδαίος σουτέρ είναι (18 π. με 6/7 τρίποντα σε κομβικό σημείο) και τον Σάσα Βεζένκοφ (19 π., 6 ριμπ., 3 ασίστ) να δικαιολογεί ξανά το βραβείο του MVP που… ετοιμάζεται να προσθέσει στη συλλογή του.

Ξανά ουσιαστικός ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος κάνει τη διαφορά με την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ (7 π., 4 ασίστ, 4 κλεψίματα), σε ρηχά νερά ο Σλούκας (5 π., 2 ασ., 2 λάθη), έβαλαν την… πινελιά τους οι Φαλ (9 π., 5 ριμπ., 3 ασ.) και ΜακΚίσικ (11 π. με 3/4 τρίπ.).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 12/31 δίποντα, 16/29 τρίποντα, 7/9 βολές, 30 ριμπάουντ (22 αμυντικά/8 επιθετικά), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 7 λάθη.

«Αφαντος» για την Φενέρμπαχτσε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, στην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος των «ερυθρολεύκων». Ο σούτινγκ γκαρντ των Τούρκων τελείωσε το ματς χωρίς πόντο σε 21’ συμμετοχής!

Πάλεψε όπως πάντα ο ποιοτικός σέντερ Τζόναθαν Μότλεϊ (15 π., 7 ριμπ., 2 ασ.), καλοί και οι Πιερ (13 π. με 3/3 τρίπ., 4 ριμπ., 5 ασ.), Χέιζ (11 π., 4 ριμπ.), Γκούντουριτς (12 π., 5 ριμπ., 6 ασίστ).Στους 7 π. έμεινε ο άστοχος Νικ Καλάθης (συν 2 ασίστ και 2 λάθη).

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρ: 16/35 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 9/11 βολές, 40 ριμπάουντ (30 αμυντικά/10 επιθετικά), 18 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 14 λάθη.

Δεν πάτησε παρκέ ο Αμερικανός γκαρντ Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος δεν αποκλείεται το βράδυ της Παρασκευής, στο κομβικό game 2, να κάνει την επανεμφάνισή του.
Σταθερά εκτός μάχης για τους Τούρκους οι Ντέβιν Μπούκερ και Νεμάνια Μπιέλιτσα.


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά 28/04/2023

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η απόφασή μας να «ασχοληθούμε» με τον άσο στο χάντικαπ κρίνεται – εκ του αποτελέσματος – επιτυχημένη, εκτιμούμε πως στο Game 2 ο Ολυμπιακός θα μπει στο παρκέ ακόμα πιο… υποψιασμένος για να κάνει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο Final Four.

Το καυτό ΣΕΦ μπορεί να οδηγήσει το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα στο 2-0, με… στυλ.
Σε απόδοση 1,91 στη Novibet ο άσος στους -8,5 πόντους.

Ο Αϊζάια Κάνααν απέδειξε ότι… ζει και αναπνέει για τέτοιου τύπου παιχνίδια. Δεν περιμένουμε ότι θα έχει την ίδια επίδοση έξω από τα 6,75 μ. (έβαλε 6 τρίποντα στο πρώτο ματς), όμως θεωρούμε ως ευκαιρία το 2,05 να σημειώσει Over 1,5 τρίποντα.
Αλλωστε, την ψυχολογία του την έφτιαξε για τα καλά ο Αμερικανός «μπόμπερ»!

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι η (σπουδαία) σταθερά του φετινού Ολυμπιακού, μόνιμη πηγή κινδύνου για το αντίπαλο καλάθι.
Αυτή τη φορά θα κρατήσουμε το 1,87 να σημειώσει ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» Over 2,5 ελεύθερες βολές.


Διαβάστε ακόμα…

Σάσα Βεζένκοφ: O κορυφαίος παίκτης της σεζόν στη Euroleague!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ