el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Μακάμπι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27/01/2023

Η ανοδική πορεία του Ολυμπιακού (13-7) καλά κρατεί και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται το βράδυ της Παρασκευής (27/01, 21:30) μπροστά στις γεμάτες εξέδρες του ΣΕΦ να νικήσουν τη Μακάμπι (11-9, στην 8η θέση) ώστε να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις που έκανε για την αναμέτρηση με την «ομάδα του λαού» παρουσιάστηκε – όπως το συνηθίζει – απόλυτα προσγειωμένος:

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα, από την οποία χάσαμε στον πρώτο γύρο. Μια ομάδα που παίζει με ένταση, λόγω των αθλητικών προσόντων που έχει σε όλες τις θέσεις. Φυσικά, χρειάζεται να έχεις πολύ καλή εκτέλεση στο αμυντικό και επιθετικό σου παιχνίδι για να τους κερδίσεις.

Δεν πιστεύουμε ότι το ρεκόρ 2-8 που έχουν εκτός έδρας, δείχνει κάτι. Με την έννοια ότι η Euroleague έχει αποδείξει ότι όλα τα ματς είναι ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα και πάντα κρύβει απρόοπτα».

Ερωτηθείς για το αν το «καυτό» ΣΕΦ παίζει το ρόλο του, ο προπονητής των Πειραιωτών, είπε:

«Δεν μπορώ να πάω σε τέτοιες γενικεύσεις. Να μείνουμε σε αυτό που από την αρχή της χρονιάς έχουμε πει. Πρέπει να ετοιμάζουμε τα παιχνίδια, ανεξάρτητα με το αν παίζουμε μέσα ή έξω και με ποιον αντίπαλο. Κάθε αγώνας έχει ιδιαιτερότητες και φυσικά υπάρχουν δεδομένα και στη δική μας ομάδα. Δηλαδή, η φόρμα, οι τραυματισμοί. Οπότε, ας είμαστε πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας. Μιλάω για μένα. Θα προετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο και αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε».

Είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που οι νταμπλούχοι Ελλάδας σκαρφάλωσαν στην κορυφή, η πίεση προς τη μεριά του αυξάνεται. Τι λέει όμως ο κόουτς Μπαρτζώκας γι’ αυτό:

«Σίγουρα οι απαιτήσεις αυτή τη στιγμή από την ομάδα είναι μεγάλες. Ο Ολυμπιακός από τη φύση του έχει δυσκολίες σε αυτά τα πράγματα. Εννοώ, τη διαχείριση, γιατί η πίεση στην ομάδα είναι πάντα μεγάλη. Πάντα ο κόσμος θέλει νίκες. Νομίζω όμως ότι φέτος, όπως και πέρυσι, ο κόσμος εκτιμάει και την προσπάθεια, όχι μόνο τη νίκη.

Πολλές φορές που χάσαμε μας χειροκρότησαν οι φίλαθλοί μας. Αυτό δείχνει πως έχουν δεθεί με τον τρόπο που παίζουμε. Με το πόσο συμπαγείς είμαστε, με το πόσο ομάδα είμαστε. Οπότε, είναι στο χέρι μας να το διατηρήσουμε αυτό. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό όπλο μας»!

Οσον αφορά την προϊστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Μακάμπι, την τελευταία πενταετία οι δύο ομάδες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 11 φορές: οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται στις νίκες με 6-4, ενώ στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους (22/11/2022) οι Ισραηλινοί επικράτησαν 90-84, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου της φετινής Euroleague.


Ολυμπιακός – Μακάμπι: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Στην προηγούμενη στροφή της regular season, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Ρεάλ στο κατάμεστο ΣΕΦ και την «καθάρισε» (73-60), έχοντας αμυντική λειτουργία για σεμινάριο.

Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν αυτός που έκανε την αρχή, με τον Κώστα Σλούκα και τον Σάσα Βεζένκοφ να παίρνουν την σκυτάλη. Επίσης, ο κόουτς Μπαρτζώκας πήρε πολλά και σημαντικά από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όπως ο ΜακΚίσικ και ο Μπλακ που συνεχώς ανεβαίνει!

Ο Αμερικανός ψηλός αξίζει το βραβείο του MVP της αναμέτρησης, καθώς σε μία βραδιά που ο Μουστάφα Φαλ (4 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ) αντιμετώπισε προβλήματα με τον Ταβάρες, πρόσφερε τρομερή ενέργεια: σε 15’ συμμετοχής 9 ριμπάουντ, 5 πόντους και μία ασίστ.

Ταυτόχρονα, δεν περνάει απαρατήρητο ότι ο Ολυμπιακός «κατάπιε» τη Ρεάλ, έχοντας 23.1% έξω από τα 6,75 μ. (6/26) και 63.6% (7/11) στις βολές.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 24/42 δίποντα, 6/26 τρίποντα, 7/11 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά/14 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 τάπες, 12 λάθη.

Η Μακάμπι, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, υποδέχθηκε την Αλμπα Βερολίνου και έφτασε εύκολα στο ροζ φύλλο (87-74).

Η ομάδα του Οντέντ Κάτας δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, προηγούνταν σε όλο το παιχνίδι με διψήφιες διαφορές και όλα αυτά χωρίς να έχει στο παρκέ τον ηγέτη της Λορέντζο Μπράουν (δεν πρόλαβε να παίξει ούτε 5 λεπτά/χτύπησε στην πρώτη περίοδο).

Αυτή η εξέλιξη… έδωσε τα κλειδιά στον Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος έκανε βραδιά καριέρας με 33 πόντους σε 28’ (8/13 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές), ενώ είχε και 6 ασίστ/3 ριμπάουντ.

Διψήφιος ο Κόλσον (11 π., 8 ριμπ.), ενώ με 13 ριμπάουντ (και 2 πόντους) τελείωσε το ματς ο Νίμπο!

Τα ομαδικά στατιστικά της Μακάμπι: 20/41 δίποντα, 13/29 τρίποντα, 8/12 βολές, 41 ριμπάουντ (25 αμυντικά/16 επιθετικά), 13 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 τάπες, 9 λάθη.


Ολυμπιακός – Μακάμπι: Προγνωστικά 27/01/2023

Αδειο το απουσιολόγιο του Μπαρτζώκα, δύο πολύ σημαντικά ονόματα περιλαμβάνει το αντίστοιχο του Οντέντ Κάτας.

Ο προπονητής της «ομάδας του λαού» δεν έχει στη διάθεσή του τον καλύτερό του παίκτη Λορέντζο Μπράουν (16.6 π., 6.0 ασίστ, 3.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο), όπως και τον βασικό του σέντερ Πόιθρες που λείπει (και θα απουσιάζει) για καιρό.

Ουδείς στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχει ξεχάσει το παιχνίδι του α’ γύρου στο Τελ Αβίβ, ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν στα χέρια τους και το έχασαν στην 4η περίοδο.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα συνήθως… τιμωρεί τον αντίπαλό της σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κρατάμε τον άσο στο χάντικαπ των -7,5 πόντων των νταμπλούχων Ελλάδας, σε απόδοση 1.84 στη Novibet.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 1,5 ασίστ του Μουσταφά Φαλ, σε απόδοση 1.80.

Η μπάλα «ακουμπάει» ουκ ολίγες φορές στα χέρια του Γάλλου σέντερ, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις πασάρει έξυπνα σε ελεύθερο συμπαίκτη του.

Για το κλείσιμο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στον Τζος Νίμπο, ο οποίος σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στη ρακέτα για την Μακάμπι και μένει στο παρκέ 22’ ανά παιχνίδι.

Σε απόδοση 2.25 στη Novibet ο 25χρονος Αμερικανός σέντερ να κάνει το πρώτο κάρφωμα στο παιχνίδι.


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ