el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση 18/02/2023

Ντέρμπι «αιωνίων» το Σάββατο (18/02, 19:15) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα «Δύο Αοράκια», με το διακύβευμα να είναι το εισιτήριο για τον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Ολυμπιακός κουβαλά στην πλάτη του την ταμπέλα του φαβορί, αφού μετράει 10 σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού σε Ευρωλίγκα, Basket League, Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας.

Μέσα στη σεζόν που διανύουμε οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τους «πράσινους» στον τελικό του Σούπερ Καπ (67-52), στο ΣΕΦ με 68-66 για το πρωτάθλημα και στο ΟΑΚΑ (71-95) για την Ευρωλίγκα.

Η ομάδα που θα… επιβιώσει από την σαββατιάτικη μονομαχία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στον μεγάλο τελικό το νικητή του ζευγαριού ΑΕΚ – Περιστέρι και αυτόματα θα γίνει φαβορί για την κούπα.

Το μεγάλο παιχνίδι παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα στην προημιτελική φάση δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στον Αρη και «καθάρισε» εύκολα τους «κίτρινους» με το επιβλητικό (82-51) που δείχνει και την… απόσταση των δύο ομάδων εντός παρκέ.

Η ουσία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι έστειλαν το μήνυμα πως είναι έτοιμοι για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 20’ συμμετοχής, με τον Ταρίκ Μπλακ να επιλέγεται αντί του Τζοέλ Μπολομπόι και να κάνει μια πολύ «γεμάτη» εμφάνιση με 14π., 7ρ., 2ασ.

Επιπλέον, καλός ήταν και ο Μουσταφά Φαλ (9π., 5ρ., 4ασ.), με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Αδειο από ονόματα το απουσιολόγιο του κόουτς Μπαρτζώκα, αφού είναι ετοιμοπόλεμος και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος επέστρεψε στη δράση στον προημιτελικό με τον Αρη.
Ο Έλληνας γκαρντ έμεινε στο παρκέ 13 λεπτά και μέτρησε 3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον Κολοσσό (87-80). Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς (ο Μαυροβούνιος… διαβάζει ότι ο Τζανμάρκο Ποτσέκο είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για να τον αντικαταστήσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού) κυριάρχησε για περίπου 35 λεπτά απέναντι στους Ροδίτες (στο 15’ προηγήθηκε 41-16), όμως προς το φινάλε της αναμέτρησης πήγε να τα κάνει… μούσκεμα.

Ο Πάρις Λι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για τους «πράσινους» καταγράφοντας 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης που δεν είχε αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια (κόντρα στη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα και με τον Προμηθέα Πατρών για την Basket League), λόγω ενοχλήσεων στο οπίσθιο μηριαίο, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετρώντας 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από 13 π. προσέθεσαν οι Γκουντάιτις και Μπέικον.

Ο Ράντονιτς «έκοψε» από την εξάδα των ξένων για το Final-8 τους Ματ Τόμας και Μάριους Γκριγκόνις, από ‘κει και πέρα όλοι οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται κανονικά στη διάθεσή του.

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό, αφού έχει 20 Κύπελλα στη συλλογή του. Στον περσινό τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε (73-81) απέναντι στο «τριφύλλι» κι έφτασε τις 10 κατακτήσεις.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 18/02/2023

Ο Ολυμπιακός με… όχημα την άμυνα, θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του για να φτάσει στον στόχο του. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, έχοντας ρίξει στο καναβάτσο σχεδόν όλα τα μεγαθήρια της Euroleague.

Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Παναθηναϊκός δείχνει να μην έχει τις κατάλληλες «απαντήσεις» στο παρκέ. Προφανώς και ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα… πιέσει τους παίκτες του να παίξουν άμυνα για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των Πειραιωτών στην επίθεση και κάπως έτσι περνάει σε πρώτο πλάνο το Under 156,5 πόντοι σε απόδοση 1.82 στη Novibet.

Στα ειδικά παικτών, έχει αξία το Over 6,5 πόντοι του Αρτούρας Γκουντάιτις σε απόδοση 1.90, με τον Λιθουανό σέντερ να κάνει… ενθαρρυντικές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, ο Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό δείχνει να το έχει πάρει προσωπικά, τονίζοντας και στις δηλώσεις του πως είναι «πεινασμένος» για τίτλους.
Σε απόδοση 1,80 στη Novibet, ο υποψήφιος MVP της φετινής Euroleague, να σημειώσει Over 18,5 πόντους.

Δεν περνάει απαρατήρητη η φόρμα του Πάρις Λι. Ο τελευταίος μαζί με τον Μπέικον θα αναλάβουν πρωτοβουλίες επιθετικά με στόχο να πληγώσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Εξαιρετικό το 1.80 να σημειώσει ο Παρις Λι Over 11.5 πόντους στο ντέρμπι.

fall papagiannis novibet

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία ντέρμπι μεταφέρει τη «μάχη» και μέσα στη ρακέτα. Ο Μουσταφά Φαλ είναι παίκτης κλειδί στις μάχες των αιωνίων και απέναντι στον Παπαγιάννη έχει κάνει άριστες εμφανίσεις. Η ιστορία δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και η επιλογή Over 10.5 πόντους Φαλ σε απόδοση 2.05 είναι δελεαστική.


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ