el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση 30/09/2023

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, στον τελικό του Super Cup (20:30). Για το σπουδαίο παιχνίδι στη Ρόδο ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Με το «καλημέρα» οι δύο «αιώνιοι» τίθενται αντιμέτωποι με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν στον τελικό του Super Cup στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

H μπασκετική σεζόν μόλις άρχισε και ήδη έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που κυνηγούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς αλλά και το ψυχολογικό προβάδισμα στην μεταξύ τους κόντρα που αναμένεται σκληρή.

Μπορεί να πρόκειται για τον λιγότερο επίζηλο τίτλο εξ όσων θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες φέτος, αλλά από τη στιγμή που τίθενται αντιμέτωπες, αυτόματα το Super Cup αποκτά… νόημα.

Με 1000+ αγορές στη Novibet ο τελικός του Super Cup γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, Παρουσίαση 30/09/2023

Στη Ρόδο γίνεται η πρεμιέρα της μπασκετικής σεζόν και το πρώτο φετινό «αιώνιο» ντέρμπι, το οποίο μάλιστα εκτός από το δεδομένο γόητρο έχει έπαθλο και την πρώτη κούπα της χρονιάς, το Super Cup, που θα είναι το 2ο για όποιον το κατακτήσει.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν πολλάκις φέτος, σε λίγες μέρες θα το κάνουν στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Euroleague, ενώ στο τέλος Οκτωβρίου σειρά έχει το ΣΕΦ για το πρωτάθλημα.

Πριν από αυτά τα παιχνίδια όμως προηγείται ο τελικός του Super Cup, με το νικητή να μπαίνει με το δεξί στη σεζόν, κάτι που αυτόματα αυξάνει το γόητρο, σε μια κόντρα η οποία την προηγούμενη διετία ήταν παράσταση για ένα ρόλο και… μονόλογος των Πειραιωτών, που μέτρησαν 16 νίκες έναντι μόλις 2 του «τριφυλλιού» σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς η μεγάλη ενίσχυση των «πράσινων»… αναβιώνει το ντέρμπι και μάλιστα στη Ρόδο θα παρακολουθήσουμε την πρώτη αναμέτρηση με τον Κώστα Σλούκα να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού εναντίον της παλιάς του ομάδας με την οποία μεταξύ άλλων κατέκτησε το περσινό εγχώριο treble (πρωτάθλημα, κύπελλο, Super Cup).

Από τη στιγμή που αμφότεροι οι αντίπαλοι έδωσαν μόλις τα πρώτα επίσημα παιχνίδια τους, με τους ημιτελικούς του θεσμού είναι ευνόητο πως αμφότεροι είναι ανέτοιμοι, επιχειρώντας με κάθε παιχνίδι, με κάθε προπόνηση να φτάσουν πιο κοντά στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Η φυσιολογική ανετοιμότητά τους φάνηκε στους ημιτελικούς όπου είχαν καλά και λιγότερο καλά διαστήματα, με τον Ολυμπιακό να περνά το εμπόδιο του Περιστερίου (84-64) και τον Παναθηναϊκό αυτό του ΠΑΟΚ (77-64).

Κοινή συνισταμένη των δύο αγώνων η καλή άμυνα των «αιωνίων» που ήταν η βάση της επικράτησής τους, αλλά και η παραγωγικότητα των ψηλών τους.

Από πλευράς Πειραιωτών ο Μιλουτίνοφ (16 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και για τους «πράσινους» ο Λεσόρ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ), με το συγκεκριμένο δίδυμο να ετοιμάζεται για τη μεταξύ τους μονομαχία.

Παράλληλα άλλος ένας παράγοντας είναι οι απουσίες, καθώς ο Ολυμπιακός λόγω τραυματισμού δεν έχει διαθέσιμο τον νεοαποκτηθέντα Μπραζντέικις, ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος έμεινε επίσης εκτός εξάδας ξένων για τον τελικό για να επανέλθει ο ΜακΚίσικ, ενώ στην πλευρά του «τριφυλλιού» προέκυψε ο τραυματισμός του Μήτογλου, αλλά και του Παπαπέτρου, ο οποίος ωστόσο είναι ανοικτό αν θα αγωνιστεί στον τελικό.

Οσο για την «πράσινη» εξάδα ξένων, στον ημιτελικό έμεινε εκτός ο Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος όμως επανέρχεται για τον τελικό όπου δε θα αγωνιστεί ο Γκριγκόνις.

Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού που θα καθίσει στον πάγκο για πρώτη φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι επισήμανε για την εικόνα του ημιτελικού και ενόψει τελικού πως «πήραμε μία διαφορά στο πρώτο μέρος, αλλά χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και κάποια λέι-απ. Μας αρέσει να παίζουμε με πολλές κατοχές και να είμαστε επιθετικοί. Στην τρίτη περίοδο ο Λούκα Βιλντόσα καθάρισε το ματς με τα σουτ του. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξε τέλεια άμυνα. Κερδίσαμε το παιχνίδι και θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό.

Κάναμε λάθη στην άμυνα του pick n roll στο πρώτο μέρος. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Στην επίθεση δεν έχουμε ακόμα ισορροπιά, πρέπει να βρούμε καλύτερα τις αποστάσεις.

Μας λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες, ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου που είχαν μεγάλη συμμετοχή στις νίκες με την Μπάγερν και την Εφές στο τουρνουά Παύλος Γιαννκόπουλος. Όπως και να έχει είναι ένας τελικός. Ο Ολυμπιακός παίζει οργανωμένο μπάσκετ, έχει δύο μεγαλόσωμους σέντερ. Πιστεύω πως αύριο θα παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Πρέπει να δούμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε αμυντικά. Φυσικά είναι ένας τελικός, ένα μονό παιχνίδι, οπότε θα καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να κερδίσουμε».

Όσο για τη σύνθεση των ξένων και αν ο Μπαλτσερόφσκι θα επανέλθει: «Ο Μπαλτσερόφσκι θα είναι έτοιμος για αύριο. Έχουμε επτά ξένους, οπότε πρέπει να διαλέξουμε ποιος θα μείνει εκτός. Θα δούμε την κατάσταση του Παπαπέτρου. Ο Μήτογλου σίγουρα δεν θα παίξει. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξε εξαιρετικά σήμερα. Ο Μπαλτσερόφσκι πάντως θα είναι έτοιμος».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε για όσα είδε στον ημιτελικό, αλλά και ενόψει τελικού και της αναμέτρησης με τον Σλούκα: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν περιμέναμε πως θα ήταν εύκολο. Το Περιστέρι έπαιξε πολλά παιχνίδια έχοντας το ρόστερ του πλήρες και είχε πολύ καλή εικόνα στα φιλικά. Είναι μια από τις καλύτερές ομάδες στην Ελλάδα για το πως παίζει μαζί. Απαιτήθηκε η δέουσα σοβαρότητα και η δέουσα προσοχή στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε αυτό ματς. Ταυτόχρονα κάθε πεντάλεπτο που παίρνει ο Μουσταφά, πήρε τρία σήμερα με βάσει το πρόγραμμα και όσο λιγότερο παίζουν ο Ουόκαπ και ο Παπανικολάου είναι ένα επίτευγμα για εμάς.

Εξελισσόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Το πιο σημαντικό για εμάς τώρα είναι να βρεθούμε πλησίον ο ένας με τον άλλον σε επίπεδο φυσικής κατάστασης,  προπόνησής και καταπόνησης. Όλοι ξεκινάνε από διαφορετική αφετηρία. Κάποιοι δεν έχουν καθόλου παιχνίδια, άλλοι δεν έχουν προπονήσεις στα ποδιά τους, άλλοι έχουν καταπονηθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο και έτσι πρέπει να κοουτσάρουμε με βάση τον χρόνο. Πιστεύω ότι συν τους παίκτες που λείπουν, θα παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα”.

Για την πολυτέλεια να έχει τον Μιλουτίνοφ και τον Φαλ στο ρόστερ: «Είναι όνειρο να έχω αυτούς τους δυο. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να κοουτσάρω δυο τέτοιους ποιοτικούς ψηλούς. Είναι απίθανο να τους δούμε μαζί στην πεντάδα (γέλια)» ενώ για τον Σλούκα: «Είναι ένα γεγονός που στον επαγγελματικό αθλητισμό το προσπερνάς. Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Σάσα για εμάς που δεν πήγε στον Παναθηναϊκό. Και ο Κώστας και ο Βεζένκοφ ήταν πολύ σημαντικοί για εμάς. Το ότι ο Κώστας πήγε στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας δεν μας δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση, αντίθετα μας δίνει κίνητρο».


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 30/09/2023

Νωρίς-νωρίς ένας τελικός για τους «αιώνιους» που είναι φανερά ανέτοιμοι, αλλά με μεγάλο κίνητρο. Οπως έδειξαν και στους ημιτελικούς βασικός οδηγός θα είναι η άμυνα και με δεδομένη την ανετοιμότητά τους, οι επιδόσεις στα μετόπισθεν θα καθορίσουν τον τροπαιούχο. Γι’ αυτό θα πάμε με το χαμηλό σκορ.

UNDER 157.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92 ΣΤΗ NOVIBET

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνει έναν τίτλο που αποκτά αξία επειδή ακριβώς θα κατακτηθεί μέσω αναμέτρησης με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι δυο τους μοιάζουν αρκετά κοντά ως ποιότητα και… προβλήματα αυτή τη στιγμή και η επιλογή της παράτασης δεν πρέπει να βγει από τη συζήτηση.

ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 11.5 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ