el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση 21/05/2023

Η κορυφαία στιγμή της φετινής Euroleague έφτασε κι έχει ελληνικό χρώμα! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν την Κυριακή (20:00)  στη «Zalgirio Arena» τον τίτλο της Euroleague στον τελικό του Final-4 και για το σπουδαίο παιχνίδι επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Οι δύο ομάδες διψούν για να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης και μας υπόσχονται ένα ματς που θα σπάσει καρδιές. Οι Πειραιώτες φιλοδοξούν για 4η φορά στην ιστορία τους να αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ οι Μαδριλένοι στοχεύουν στον 11ο τίτλο.

Ο μεγάλος τελικός παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0%γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!


Ολυμπιακός – Ρέαλ Μαδρίτης: Ανάλυση, Παρουσίαση 21/05/2023

Ο Ολυμπιακός μας απέδειξε, όχι μόνο στην κανονική διάρκεια της σεζόν και στα playoffs, αλλά και στον ημιτελικό με τη Μονακό ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. To τελευταίο και μεγαλύτερο βήμα για το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο είναι η σύγκρουση με τη «βασίλισσα».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε τους Μονεγάσκους στον ημιτελικό (76-62) χάρη σε ένα εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο έβγαλαν μάτια και με επιμέρους σκορ 27-2 προκρίθηκαν στον 9ο τελικό της ιστορίας της.

Οι Πειραιώτες που πανηγύρισαν την κούπα το 1997 στη Ρώμη, το 2012 στην Πόλη και το 2013 στο Λονδίνο, θέλουν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας σεζόν όπου έχουν κυριαρχήσει στη διοργάνωση ως πρώτοι στον «μαραθώνιο» της κανονικής περιόδου.

Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Φαλ, Γουόκαπ πρωτοστάτησαν στο σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού και μαζί με τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» θα τα δώσουν όλα για να ανεβάσουν τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή, δέκα χρόνια μετά το Λονδίνο.

bartzokas novibet

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στα δύο πρόσωπα της ομάδας του απέναντι στον ημιτελικό κι ενόψει τελικού έδωσε μια υπόσχεση προς τους φίλους του Ολυμπιακού, λέγοντας:

«Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε βολές και 4-5 λέι-απ. Ήμασταν βιαστικοί και δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις όπως έπρεπε. Στο ημίχρονο συζητήσαμε, δείξαμε υποστήριξη στους παίκτες γιατί αντιληφθήκαμε την νευρικότητά μας. Τους είπα να κλείσουμε το σκορ στην τρίτη περίοδο για να έχουμε την ευκαιρία στην τέταρτη.

Κυριαρχήσαμε όμως και δεν δώσαμε τίποτα στη Μονακό. Βάλαμε και μερικά κρίσιμα σουτ, οπότε η πίεση πήγε στον αντίπαλο. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στον τελικό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, τόσο μακριά, για να μας υποστηρίξει. Ήταν σπουδαίοι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους κάνουμε περήφανους».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός στον τελικό με τη Ρεάλ θα έχει στο πλάι του περισσότερους από 5000 φίλους.

Τα ατομικά στατιστικά του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Μονακό:

Γουόκαπ (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Κάναν 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 4 (1/3 τρίποντα), Φαλ 12 (5/6 δίποντα, 2/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σλούκας 9 (7 ασίστ, 4 λάθη), Βεζένκοβ 19 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 15 (3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς, Μπλακς 3, ΜακΚίσικ 5 (1).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 18/29 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 19/33 βολές, 37 ριμπάουντ (28 αμυντικά + 9 επιθετικά), 23 ασίστ, 7 κλεψίματα, 12 λάθη, 1 μπλοκ

Η Ρεάλ Μαδρίτης  θριάμβευσε, όπως και πέρυσι, στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα (66-78). Ο «παλιός» Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκανε νέα ηγετική εμφάνιση, ενώ οι Μάριο Χεζόνια και Έντι Ταβάρες έδωσαν λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η ομάδα του Τσους Ματέο πέρυσι έχασε στον πόντο το τρόπαιο από την Εφές, όπως αντίστοιχα είχε χάσει και ο Ολυμπιακός στο σουτ τον ημιτελικό με την τουρκική ομάδα και πλέον στοχεύει στον 11ο τίτλο της και πρώτο μετά το 2018.

Ο προπονητής της Ρεάλ μετά την επικράτηση στο ισπανικό clasico μίλησε και για τον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό.

«Δεν είναι εύκολο να φτάσεις στο Final Four, είναι ακόμη πιο δύσκολο να φτάσεις στον τελικό. Το όνειρό μας είναι ζωντανό. Παίξαμε ως ομάδα και τα καταφέραμε.

Τα Final Four είναι δύσκολα για όλους. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, έχει μεγάλη εμπειρία, έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες. Δέχθηκαν μόλις δύο πόντους στην τρίτη περίοδο. Είναι συμπαγείς, παίζουν σαν μία μηχανή. Παίζουν μαζί, ομαδικά και γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε», υποστήριξε ο προπονητής της Ρεάλ, Τσους Ματέο.

Τα ατομικά στατιστικά της Ρεάλ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα:

Γουίλιαμς – Γκος 10 (2), Κοζέρ, Ράντολφ 6, Φερνάντεθ 2, Χάνγκα (0/6 σουτ, 6 ριμπάουντ), Χεζόνια 14 (3/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ριμπάουντ), Ροντρίγκεθ 12 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Ταβάρες 20 (7/9 δίποντα, 6/9 βολές, 15 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Γιουλ 5 (1), Εντιαγιέ 2, Μούσα 7.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 21/45 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 15/19 βολές, 45 ριμπάουντ (32 αμυντικά + 13 επιθετικά), 17 ασίστ, 6 κλεψίματα, 11 λάθη, 5 μπλοκ.

Στο απουσιολόγιο της ισπανικής ομάδας για τον τελικό με τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι Γκέρσον Γιαμπουσέλε (τιμωρημένος), Γκάμπριελ Ντεκ και Βενσάν Πουαριέ (τραυματίες)..

Οι δύο φετινές αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο βρήκαν νικητές τους Πειραιώτες σε Μαδρίτη (87-89) και ΣΕΦ (73-60), ενώ στο Κάουνας θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά σε τελικό.

Η πρώτη φορά ήταν το 1995 στη Σαραγόσα με νικήτρια τη «βασίλισσα» (73-61), για να ακολουθήσει ο «ερυθρόλευκος» θρίαμβος στο Λονδίνο το 2013 (100-88), ενώ το 2015 ήταν ξανά σειρά της Ρεάλ να επικρατήσει στη Μαδρίτη (78-59).

Το 2013, όταν ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το back to back, έχει συνδετικούς κρίκους με το 2023. Τότε στον πάγκο ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας και ο αρχηγός πλέον Κώστας Παπανικολάου.

Στην αντίπερα όχθη, σε εκείνο τον τελικό είχαν αγωνιστεί τα μέλη της παλιάς φρουράς της Ρεάλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 21/05/2023

Ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη Ρεάλ είναι σαφώς πιο φρέσκια ομάδα με νέο «αίμα» στις περισσότερες θέσεις και δείχνει πιο διψασμένος. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι στη ζυγαριά της εμπειρίας υπερέχουν, ενώ το ρόστερ τους είναι γεμάτο μεγάλες προσωπικότητες.

Αναμένουμε τεράστια μάχη πάνω στο παρκέ και οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.

Μια αυτές είναι η απάντηση που βρει η άμυνα της Ρεάλ στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της κανονικής διάρκειας στην Euroleague με τη Μονακό σκόραρε 19 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και βγήκε στα δύσκολα μπροστά. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού και στον τελικό δεν πρόκειται να κρυφτεί.

ΒΕΖΕΝΚΟΦ OVER 2.5 ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

olympiacos final4 novibet

Ο Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του στην κανονική διάρκεια τερματίζοντας πρώτος, ενώ στα δύσκολα γύρισε τούμπα τα πάντα και στα playoffs με τη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε φάση «τώρα ή ποτέ» και είναι ικανοί με την ενέργειά τους να… κατασπαράξουν τη Ρεάλ και να φτάσουν στο 4ο ευρωπαϊκό.

ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΧΑΝΤΙΚΑΠ -3.5) ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90  

Το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή κούπα και οι δύο ομάδες θα ξοδέψουν τα πάντα για να μην ηττηθούν στον μεγάλο τελικό τη διοργάνωσης.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ 5 ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80

Παίκτης κλειδί για τον φετινό Ολυμπιακό ο Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τρέφει την εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα και όποτε μπαίνει βάζει κρίσιμα καλάθια.

λαρεντζακησ over 3,5 ποντοι σε αποδοση 2.01

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ