el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Βαλένθια: Προγνωστικά, Ανάλυση 15/12/2023

Μία ιδιαίτερα «πονηρή» αποστολή περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (15/12, 21:15) στο ΣΕΦ κόντρα στη Βαλένθια, που στην καλή της μέρα μπορεί να κάνει οπουδήποτε τη ζημιά, στο κλείσιμο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» (7-6) θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία μετά την σταδιακή επιστροφή των απόντων, την ίδια ώρα που οι «νυχτερίδες» (7-6) θα προσπαθήσουν να κάνουν το… κόλπο στο Φάληρο, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο σερί τριών νικών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Άλλες 14 φορές έχουν αναμετρηθεί σε επίπεδο Euroleague οι δύο ομάδες, με τους Πειραιώτες να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι με 11 νίκες έναντι τριών της Βαλένθια (οι δύο εξ αυτών στις δύο τελευταίες επισκέψεις της στο ΣΕΦ).

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ σε Live Streaming με Bet Builder0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Δεν σταματά η δράση στην Euroleague!


Ολυμπιακός – Βαλένθια: Ανάλυση, Απουσίες 15/12/2023

Ο Ολυμπιακός (5-3 στο ΣΕΦ) έκανε τα… απαραίτητα απέναντι στη Μπάγερν την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στο ρελαντί στην τελική επικράτηση με 77-69.

Σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν χρειάστηκε να βάλουν… παρατεταμένα το πόδι στο γκάζι, ξέφυγαν με +11 ήδη από το 6ο λεπτό του αγώνα και δεν ξανακοίταξαν πίσω, με τη διαφορά να αυξομειώνεται ανάλογα με τη… διάθεσή τους.

Ο Τόμας Γουόκαπ (14 πόντοι, 7 ασίστ) και ο Άλεκ Πίτερς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες του Ολυμπιακού, θετικό πρόσημο μπαίνει και μπροστά από τα ονόματα των Μιλουτίνοφ (12 π., 6 ριμπ.) και Λαρεντζάκη (13 π. με 3/5 τρίποντα).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 16/32 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 15/21 βολές, 36 ριμπάουντ (25 αμυντικά/11 επιθετικά), 15 ασίστ, 7 κλεψίματα, 11 λάθη, 3 μπλοκ.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον δεν ταλαιπωρείται από αγωνιστικά προβλήματα, ο κόουτς Μπαρτζώκας, είπε:

«Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που αμυντικά είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να το κερδίσουμε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί κάναμε την πρώτη προπόνηση που ήμασταν όλοι μαζί. Είναι πολύ βασικό το να έχεις σταθερότητα. Είναι και η χημεία των 5άδων.

Νομίζω πως είμαστε σε ένα πλάνο καλό. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και μένει να μείνουμε υγιείς, να καταλάβουμε όλοι και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και να δούμε το ταβάνι μας πού θα μας οδηγήσει στη φετινή Ευρωλίγκα».

Απαντες στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου των Πειραιωτών, πλην φυσικά του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την έναρξη του δεύτερου γύρου.

Η Βαλένθια παίζοντας άμυνα από ατσάλι έφυγε νικήτρια από το νεότευκτο γήπεδο της Βιλερμπάν (55-78), πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη της (είχε προηγηθεί η εντός έδρας επί του Ερυθρού Αστέρα).

Ο Σέμι Οτζελέγε με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και ο Ντέμιαν Ίνγκλις με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για το σύνολο του Αλεξ Μούμπρου, ο οποίος πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά τις δύο σεζόν που βρίσκεται στον πάγκο των Ισπανών.
Οσο για τον Κρις Τζόουνς έβαλε τρία τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο για να αυξήσει τη διαφορά και να ανέβει εκείνος στους 14 π.

Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 17/31 δίποντα, 10/30 τρίποντα, 14/18 βολές, 36ριμπάουντ (27 αμυντικά/9 επιθετικά), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 15 λάθη, 5 μπλοκ.

Τρεις σημαντικές απουσίες και ένας αμφίβολος πονοκεφαλιάζουν τον κόουτς Μούμπρου:
Οι «νυχτερίδες» ταξίδεψαν στην Αθήνα χωρίς τους Τζάρεντ Χάρπερ, Τσάβι Λόπεθ-Αροστέγι και Σέμι Οτζελέγε, καθώς και οι τρεις ταλαιπωρούνται από τραυματισμό, ενώ ο
ο Ισλανδός γκαρντ Μάρτιν Χέρμανσον ταλαιπωρείται από ίωση και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Κοιτώντας το «κουπόνι στοιχήματος» αυξάνεις τις επιλογές σου και βρίσκεις όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια.


Ολυμπιακός – Βαλένθια: Προγνωστικά 15/12/2023

bartzokas novibet

Μαζεύτηκαν απουσίες στη Βαλένθια, ωστόσο η απόδοση του «άσου» δεν λέει όλη την αλήθεια. Δεν θα είναι τόσο εύκολο το παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους», όμως η μεγάλη εμπειρία που κουβαλούν στην πλάτη τους και τα ευχάριστα μαντάτα από το ιατρικό δελτίο, τους καθιστούν σωστά φαβορί. Θα προτιμήσουμε τον «άσο» του Ολυμπιακού στους -6,5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1,88 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, θα κρατήσουμε το Over 10,5 πόντους του Τόμας Γουόκαπ σε απόδοση 1.80, καθώς τη φετινή σεζόν έχει αυξημένες αρμοδιότητες και στο μπροστά κομμάτι του παρκέ.

Τέλος, κρατάμε και το Over 3,5 ριμπάουντ του Μπράντον Ντέιβις σε απόδοση 1.75, με τον Αμερικανό σέντερ να αποτελεί σημείο αναφορά στη ρακέτα της Βαλένθια.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ