el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 14/10/2022

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (14/10, 21:00) στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις, με στόχο το 2Χ2 στο ξεκίνημα της φετινής Euroleague.

Προφανώς και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπουν… χαλαροί στο παρκέ, καθώς τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι Λιθουανοί τους έχουν κάνει αρκετές φορές τη ζημιά.

Ενδεικτικές (για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το ματς της Παρασκευής) οι δηλώσεις του προπονητή των Πειραιωτών: «Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που σου βάζει μεγάλα προβλήματα. Έχει κάνει ανανέωση σε πρόσωπα, πήρε ταλαντούχους παίκτες από την Λιθουανία, αλλά και νέους ξένους.

Είναι μαχητές, που δεν τα παρατούν. Βάζει μεγάλη πίεση στην μπάλα, κάνει παγίδα σε κάθε σκριν και παίζει με μεγάλη ένταση. Χρειάζεται καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Να μην τους υποτιμήσουμε. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση γιατί η Ζαλγκίρις θα το εκμεταλλευτεί. Θα βάλει δύσκολα σε πολλές ομάδες της Euroleague».

Όμως, η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν έχει περάσει… απαρατήρητο από κανέναν, με πολλούς προπονητές των υπόλοιπων «μονομάχων» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, να δίνουν τα εύσημα στους νταμπλούχους αλλά και κατόχους τους Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Αναφερόμενος σ’ αυτό το γεγονός ο 57χρονος τεχνικός είπε με νόημα:
«Οι νίκες είναι σημαντικό πράγμα, αλλά ο τρόπος που έρχονται εμπεριέχει κάποια δημιουργικότητα για τους προπονητές και είναι ικανοποιητικό για μας, να λέγεται από τους αντιπάλους μας. Να ξέρουμε και το κίνητρο αυτών που το λένε. Μερικές φορές το λένε για να… κοιμίσουν, ή για να έχουν κάποιο άλλοθι σε περίπτωση ήττας.

Από την άλλη λένε ότι είμαστε οι πιο έτοιμοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτό. Με την Μπαρτσελόνα που παίξαμε, είχαμε ίδιο αριθμό αλλαγών στα ρόστερ μας».


Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Τι έκαναν στην πρεμιέρα της Euroleague

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Βαρκελώνη ως αουτσάιντερ, όμως απέδειξε ξανά ότι δεν τον… τρομάζει κανένας αντίπαλος και καμία έδρα.

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, φεύγοντας νικητές από τη «φωλιά» των «μπλαουγκράνα» (80-70), με τον Λαρεντζάκη να… καθαρίζει τη μπουγάδα στην 4η περίοδο με 4/4 τρίποντα στα τελευταία 6 λεπτά.

Ο «Λάρι»… μοιράστηκε το ρόλο του MVP με τον ασταμάτητο Σάσα Βεζένκοφ (20 π., 7 ριμπάουντ, αλλά και 4 λάθη), ενώ ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στην επιδραστική παρουσία του Τζόελ Μπολομπόι που τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Θετικός και ο «μπόμπερ» Πίτερς με 10 π./4 ριμπάουντ.

Αξιοσημείωτο ότι ο Ολυμπιακός δεν αστόχησε ούτε μία φορά από τη γραμμή των βολών (25/25), ενώ είχε 11 εύστοχα τρίποντα με ποσοστό που άγγιξε το 40% (39.3%).
Την Δευτέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν υγιεινό περίπατο στην Πάτρα, στην πρεμιέρα τους στη Basket League (61-87 τον Απόλλωνα), σε ένα ματς που δεν έπαιξαν οι Παπανικολάου, Κάνααν, Φολ, ενώ τραυματίστηκε κατά τη διάρκειά του ο Μπολομπόι (γύρισε το πόδι του).

Ο Μουσταφά Φαλ δεν ταξίδεψε στην Πάτρα για να πάρει ανάσες, ο Κάνααν εξαιτίας μιας μικρής αδιαθεσίας και ο Παπανικολάου λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί και θα τον αφήσει εκτός μάχης με τη Ζαλγκίρις. Οσο για τον Μπολομπόι, οι εξετάσεις που έκανε βγήκαν «καθαρές» και θα δώσει κανονικά το παρών, κάτι που είπε εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις του ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Η Ζαλγκίρις λίγο έλειψε να κάνει το «μπαμ» στο Τελ Αβίβ, όμως στην τελευταία επίθεση του αγώνα η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών της και έτσι οι Λιθουανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για ένα σπουδαίο διπλό (84-83 επικράτησε η Μακάμπι).

Πρώτα βιολιά για την ομάδα του Μακσίβιτις οι Κ. Εβανς (17 π.), Κ. Χέις (16 π., 9 ριμπάουντ), Ντίμσα (13 π. με 3 τρίποντα), Λεκαβίτσιους (10 π.) και ο καλός ψηλός/ρολίστας Ρόλαντς Σμιτς με 9 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Ζαλγκίρις θα βγει στο παρκέ χωρίς τον αναπληρωματικό γκαρντ Ντ. Γκιεντράιτις, ενώ κανονικά αναμένεται να δώσει το παρών ο πολύτιμος φόργουορντ Ιγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Οι Λιθουανοί τελείωσαν το ματς στο Ισραήλ με 5/19 τρίποντα (26.3%), 12/15 βολές (80%) και μόλις 8 ασίστ για 15 λάθη! 17 ασίστ και 14 λάθη οι αριθμοί του Ολυμπιακού στους συγκεκριμένους τομείς στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στην πρεμιέρα.


Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά 14/10/2022

Η απουσία του Παπανικολάου δεν είναι… απλή υπόθεση για τον Ολυμπιακό, αφού ο κάπτεν των «ερυθρολεύκων» είναι σημαντικό κομμάτι του παζλ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Εκτιμούμε πως ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, με τον Αμερικανό φόργουορντ να καλείται να… καμουφλάρει το κενό του Παπανικολάου.

Σε απόδοση 2,06 στη Novibet, ο ΜακΚίσικ να πετύχει Over 7,5 πόντους.

Επίσης, με πολύ καλό μάτι βλέπουμε το… λαχταριστό 1,92, ο Αλεκ Πίτερς να μαζέψει Over 3,5 ριμπάουντ. Ο 27χρονος σουτέρ από το Ιλινόις των ΗΠΑ, έχει έφεση στον συγκεκριμένο τομέα (εκτός φυσικά από την δεινότητά του έξω από τα 6,75 μ.) και θα τον ακολουθήσουμε.

Κλείνοντας, λόγω της απουσίας του Παπανικολάου που «δένει» όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, δείχνει εφικτό για τη Ζαλγκίρις το να σημειώσει Over 7,5 τρίποντα, ενδεχόμενο που το βρίσκουμε σε απόδοση 1.82 στη Novibet.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ