el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 23/03/2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (20:30) στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Euroleague. Για το σπουδαίο παιχνίδι ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη μετά το χαμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Basket League επανέρχεται σε ρυθμό Euroleague με την αναμέτρηση κόντρα στην Μπάρτσα του Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Οι «πράσινοι» αναζητούν την 3η συνεχόμενη νίκη τους στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, ενώ οι Καταλανοί κυνηγούν το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, σε ένα παραδοσιακό ζευγάρι της διοργάνωσης.

Με 800+ αγορές στη Novibet το μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!


Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση, Παρουσίαση 23/03/2023

Λίγες στροφές πλέον πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός (10-19) αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (19-10) σε ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια του στο υπολειπόμενο πρόγραμμα.

Ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υφίσταται για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως τα παιχνίδια που απομένουν στο πρόγραμμα των «πράσινων» στην κανονική περίοδο είναι αδιάφορα.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη περιμένει την Μπάρτσα, σε ένα ζευγάρι που κάποτε έκρινε τον τίτλο ή μια θέση στο Final-4.

Οι δύο αντίπαλοι αυτή τη στιγμή έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες βλέψεις όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ρεκόρ τους.

Το «τριφύλλι» στρέφει το βλέμμα στην Euroleague μετά τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό, για την Basket League (74-76), παιχνίδι το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στο μικρό σερί που έχει με τις νίκες απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (75-66) και Βιλερμπάν (86-82), ώστε το φινάλε της ευρωπαϊκής χρονιάς να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο, για λόγους γοήτρου.

Παράλληλα ο Σερέλης θέλει να επιβεβαιώσει τη βελτιωμένη εικόνα που είχε η ομάδα του στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια, ωστόσο προβληματίζεται από την απουσία των τραυματιών Πονίτκα και Μπέικον, ενώ θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τον Λι.

Για την Μπάρτσα, το βαθμολογικό ζητούμενο είναι πολύ πιο σημαντικό. Οι Καταλανοί με νίκη θα γίνουν η 3η ομάδα που θα «κλειδώσει» θέση στα Playoffs, θα διατηρήσει τη θέση ισχύος για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και τις ελπίδες για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων της κατάταξης, στις οποίες κατοικοεδρεύουν Ολυμπιακός (21-8) και Ρεάλ (20-9).

Ο προπονητής των «μπλαουγράνα» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει σε πολύ γνώριμα και αγαπητά λημέρια, καθώς έχει δεθεί με την εξέδρα και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού λόγω της διπλής θητείας του στο ΟΑΚΑ και θα χειροκροτηθεί για άλλη μια φορά.

Ο Σερέλης μιλώντας εν όψει της αναμέτρησης επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι.

«Έπρεπε να… θυσιαστούμε και να βάλουμε τα κορμιά μας για να πάρουμε νίκες. Ακόμη κάθε παίκτης έπρεπε να βγάλει στοιχεία που δεν είχε δείξει από την αρχή της χρονιάς και πολλές φορές γίνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα με πολλή δύναμη και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με αμυντική προσήλωση».

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός πως ο Τόμας έμεινε εκτός ελληνικού ρόστερ, αλλά και για τη συνέπεια που πρέπει να δείξει ο ανεβασμένος Μαντζούκας.

Για τον Τόμας είπε: «Είναι 100% επαγγελματίας. Παρά το γεγονός πως είναι λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό, είναι σαν να βρίσκεται στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Έχει κάνει τρομερή προσπάθεια, μετά και τη δική μου έλευση με την αλλαγή του προπονητικού τιμ. Δυστυχώς μπορούσα να κάνω μόνο μία αλλαγή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και ό,τι κι αν επέλεγα θα ήταν άδικο! Σκεφτήκαμε ποιος ήταν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα και θα μας βοηθούσε όπως είναι κτισμένη η ομάδα. Νομίζω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, από το να επιλέξω τον Γκριγκόνις. Η αντιμετώπιση του Τόμας είναι άκρως επαγγελματική και το πόσο σκέφτεται την ομάδα, παρά την απογοήτευσή του».

Για τον Ντέρικ Ουίλιαμς σχολίασε: «Έχει έναν πολύ μικρό τραυματισμό που αν ήμασταν διαφορετικά θα μπορούσε να ξεκουραστεί σε κάποια ματς. Το προσπαθήσαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι εύκολο όπως είδαμε. Θέλουμε να κερδίζουμε όμως και το γεγονός πως επειδή δεν έχουμε ελπίδες για τα Playoffs δε μας κάνει αδιάφορους. Χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να ξεκουράσουμε τον Oυίλιαμς, ούτε τον Λι που επίσης έχει ένα θέμα. Θέλουμε να βγάζουμε ενέργεια και να κερδίζουμε. Οπότε προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση. Δε νιώθει άνετα σε όλα τα ματς και έχει παίξει σε πολλά με αυτοθυσία».

Όσο για τον Μαντζούκα: «Η μαγική λέξη είναι συνέπεια. Αυτό που περιμένουμε από κάθε παίκτη είναι ποτέ να μη νιώθει σίγουρος, να μη νιώθει άνετος, με την έννοια πως πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να διεκδικεί πράγματα. Περιμένουμε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να γίνει μια σταθερά για την ομάδα. Το ίδιο περιμένουμε και από άλλα παιδιά. Δεν έχω παράπονο από κανέναν τους. Προσπαθούν όλοι. Δεν είναι και πολύ εύκολο όμως το να κερδίζουμε και να παίρνουν χρόνο. Έχουμε ελάχιστες προπονήσεις και προσπαθούμε να τους εντάξουμε όλους».

serelis pao novibet

Από την πλευρά του ο Ματ Τόμας πρόσθεσε για την Μπαρτσελόνα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πλούσιο ταλέντο. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα όπως κάνουμε. Έχουμε το μομέντουμ, παίζουμε καλά και προς τη σωστή κατεύθυνση εδώ και καιρό και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη, δίνοντας τα πάντα για αυτή.

Είναι ταλαντούχοι και πρέπει να ματσάρουμε την έντασή τους. Όμως παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να βάλουμε από νωρίς τις βάσεις του αγώνα, από την πρώτη περίοδο. Να παίξουμε όπως εμφανιζόμαστε τις τελευταίες εβδομάδες».

Σε ερώτηση για το ότι έμεινε εκτός Basket League σημείωσε: «Είναι σημαντικό, αλλά παίρνω τα πράγματα όπως συμβαίνουν και μέρα με τη μέρα. Προσπαθώ να ελέγξω αυτά που μπορώ και να είμαι επαγγελματίας. Να είμαι ο καλύτερος παίκτης που μπορώ και ένας καλός συμπαίκτης για την ομάδα. Εστιάζω στην προπόνηση και αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς με την Μπαρτσελόνα».

Τέλος, σχετικά με το ότι η σεζόν του θα τελειώσει με το που ολοκληρωθεί η Euroleague σχολίασε: «Είμαι ανταγωνιστικός και θέλω να παίζω. Ήρθα εδώ με αυτό το σκεπτικό και να κάνω αυτό που αγαπώ. Την ίδια στιγμή όμως έγιναν πράγματα που δεν έχω έλεγχο πάνω τους. Αυτό που έχω μάθει στην καριέρα μου είναι να ελέγχω αυτά που μπορώ. Δίνω τα πάντα για να εκμεταλλευτώ την κάθε ευκαιρία που μου δίνεται και θεωρώ πως το έχω πετύχει από όταν βρέθηκα εδώ».


Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Στο «Astroballe» o Παναθηναϊκός θυμήθηκε πώς είναι να νικά εκτός έδρας. Με το 86-82 επί της Βιλερμπάν ο Χρήστος Σερέλης πήρε το πρώτο «διπλό» της καριέρας του στη Euroleague, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε δεύτερη σερί νίκη και πρώτη εκτός ΟΑΚΑ έπειτα από 9 συνεχόμενες ήττες.

Η νίκη είχε αρκετούς πρωταγωνιστές, καθώς ήρθε μέσω της ομαδικής δουλειάς, με πρώτο σκόρερ τον Λι (14 πόντοι), ενώ 13 σκόραραν Ουίλιαμς και Μπέικον, με τον Μαντζούκα (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ) να συμβάλλει σε πολλούς διαφορετικούς και σημαντικούς τομείς.

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 22/36 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 18/19 βολές, 31 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 13 λάθη.

Έπειτα από μια αποτυχημένη «διαβολοβδομάδα», την προηγούμενη αγωνιστική η Μπαρτσελόνα επέστρεψε σε τροχιά νικών, με το 85-79 επί του Ερυθρού Αστέρα στο «Palau».

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση της ομάδας του Βελιγραδίου, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη στην τελευταία περίοδο.

Μεγάλο μερίδιο της νίκης ανήκει στο δίδυμο Βέσελι (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Μίροτιτς (21 πόντοι), με Σατοράνσκι (13 πόντοι) και Αμπρίνες (12 πόντοι) να ακολουθούν.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα: 20/37 δίποντα, 10/20 τρίποντα, 15/17 βολές, 31 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 8 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 11 λάθη.


Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 23/03/2023

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αλλά με το γόητρο να είναι σε πρώτο πλάνο.

Οι Καταλανοί θέλουν τη νίκη για να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο οι «πράσινοι» αναμένεται να παλέψουν το παιχνίδι και θα κυνηγήσουν την πρώτη νίκη επί της Μπάρτσα έπειτα από 8 ήττες στους μεταξύ τους αγώνες (σ.σ. τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, 76-70 το Νοέμβριο του 2018).

Στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Σερέλη είναι ανταγωνιστική και παρά τις απουσίες της μπορεί να υπερασπιστεί τουλάχιστον το χάντικαπ, καθώς με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στις υπόλοιπες 6 ήττες που έχει εντός έδρας, σε καμία η διαφορά δεν ήταν μεγαλύτερη των 6 πόντων.

Οι Καταλανοί από την άλλη δεν είναι τόσο αξιόπιστοι εκτός έδρας και στις δύο τελευταίες εξορμήσεις τους έχουν ισάριθμες ήττες (με Ολυμπιακό, Φενέρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΧΑΝΤΙΚΑΠ +8.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET

Άλλη μία ενδιαφέρουσα περίπτωση συναντάμε στις ειδικές αγορές και συγκεκριμένα την αποβολή παίκτη με 5 φάουλ, που έχει δελεαστική απόδοση.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ 5 ΦΑΟΥΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ