el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 10/01/2023

Ματς πληγωμένων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ την Τρίτη  (21:30) το βράδυ! Οι δύο ομάδες διψούν για τη νίκη στην εκκίνηση της νέας διαβολοβδομάδας στη 18η στροφή της Euroleague.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/01/2023

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο αντιπάλων είναι ότι προέρχονται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και ψάχνουν τον τρόπο να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και φιλοδοξεί μετά από 5 σερί ήττες να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και παράλληλα να βάλει τέλος στην «γκρίνια» που επικρατεί. Το «τριφύλλι» με ρεκόρ 6-11 έπεσε στη 16η θέση της βαθμολογίας και πλέον το όνειρο της οκτάδα απομακρύνθηκε.

Την περασμένη αγωνιστική οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ηττήθηκαν από την Μπάγερν στο Μόναχο (84-68), ενώ το Σάββατο στο ελληνικό πρωτάθλημα νίκησαν δια πυρός και σιδήρου το Περιστέρι (72-71) στο ΟΑΚΑ.

Με τους Βαυαρούς οι «πράσινοι» έπαιξαν και πάλι άμυνα με τα μάτια και δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή του αγώνα να φανούν ανταγωνιστικοί. Με το Περιστέρι οι παίκτες του Ράντονιτς άγγιξαν την… αυτοκτονία, αφού παρότι βρέθηκαν με 20 πόντους μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Μάλιστα, τα 25 λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός με το Περιστέρι γύρισαν τους πράσινους 28 χρόνια πίσω, στην 1η Μαρτίου του 1995, όταν είχαν υποπέσει ξανά σε 25 λάθη, σε παιχνίδι απέναντι στο Σπόρτιγκ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ντέγια Ράντονιτς προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ και περιμένει από τους παίκτες του να ξυπνήσουν.

«Με το Περιστέρι το ματς ήταν τα πρώτα 30 και τα τελευταία δέκα λεπτά. Στα πρώτα 30 παίξαμε καλά, αμυντικά και επιθετικά και χτίσαμε μία μεγάλη διαφορά. Στην τελευταία περίοδο κάναμε εννέα λάθη από τα 25 στον αγώνα. Πολλοί παίκτες έπαιξαν περισσότερα λεπτά απ’ όσα θα έπρεπε, όμως η κατάσταση το απαίτησε. Έπρεπε να παίξουμε και με τους δύο πόιντ γκαρντ.

Ο Γουόλτερς ήταν κουρασμένος στο φινάλε, έγιναν λάθη κυρίως στην οργάνωση της επίθεσης. Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, να δούμε τι προσφέρει η αγορά για ενίσχυση. Είναι κάτι που έχουμε ήδη συζητήσει. Στο 30′ σκεφτόμουν να κάνω ροτέισον, σκεφτόμουν τη διαβολοβδομάδα της EuroLeague που έρχεται, όμως όλα ήρθαν ανάποδα στην τέταρτη περίοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράντονιτς, ενώ παραμονή του ματς μίλησε για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας:

«Μετά τα τελευταία ματς πρέπει να δείξουμε αντίδραση. Πρέπει να παίξουμε με πολλή ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τα πάντα για 40 λεπτά. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε μια σταθερά καλή απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, διαθέτει ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες. Στον αγώνα του πρώτου γύρου ήταν εξαιρετικοί. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να δείξουμε αντίδραση, να δώσουμε τα πάντα στο παρκέ και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε.

Διαθέτουν πολλούς εξαιρετικούς παίκτες. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση για 40 λεπτά. Σε σχέση με τα τελευταία ματς θα πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην άμυνα, στο ένας εναντίον ενός και την ίδια στιγμή στην επίθεση να διαβάσουμε σωστά το παιχνίδι, να μοιράσουμε καλά τη μπάλα και να πάμε στα ριμπάουντ»

Ο Μπέικον απέναντι στο Περιστέρι δεν αγωνίστηκε λόγω ίωσης, όμως με τη Φενέρ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Ο Αμερικάνος φόργουορντ με μέσο όρο πόντων 20.9 συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στην Euroleague και στην προπόνηση της Δευτέρας έλαβε μέρος χωρίς πρόβλημα. Αντίθετα ο Μάριους Γκριγκόνις δεν θα αγωνιστεί, αφού βρίσκεται στην πατρίδα του για την κηδεία του παππού του.

Ο Ράντονιτς δεν ξέρει αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Πάρις Λι και Μποχωρίδη, αφού ο Αμερικανός άσος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην δεξιά γάμπα, ενώ ο Έλληνας γκαρντ έχει πρόβλημα στη μέση.

Η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται επίσης σε κρίση και με 5 διαδοχικές ήττες «γκρεμίστηκε» από την κορυφή της βαθμολογίας. Η βαριά ήττα την περασμένη βδομάδα από τη Ζαλγκίρις (86-66) στο Κάουνας εκτόξευσε τον προβληματισμό με τους Καλάθη, Μότλει και Γουίλμπεκιν να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Η Φενέρ θα παίξει στο ΟΑΚΑ χωρίς τον Ισμέτ Ακπινάρ που τραυματίστηκε, ενώ νοκ άουτ παραμένουν οι Νεμάνια Μπιέλιτσα, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς και Τόνι Τζεκίρι.

O Δημήτρης Ιτούδης παραμονή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας. Ο Παναθηναϊκός είναι γενικά επικίνδυνη ομάδα, αλλά είναι ακόμα πιο επικίνδυνος στο ΟΑΚΑ. Είναι μια ομάδα που έχει τα πάντα, από δημιουργούς μέχρι το μέγεθος και τους σκόρερ. Ο Μπέικον είναι σίγουρα ένας τύπος που μπορεί να σκοράρει κάθε μέρα 30 πόντους.

Έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Είναι σίγουρα υπέροχοι στο τρανζίσιον. Είναι σε θέση να δημιουργήσουν πόντους. Πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και να πάμε εκεί με διάρκεια και τα 40 λεπτά, να ταιριάξουμε την ενέργεια και την αθλητικότητα που απαιτεί το παιχνίδι»

Το story της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Η Φενέρ έχει να νικήσει στην Αθήνα από τον Δεκέμβριο του 2018 κι έκτοτε μετράει τρεις διαδοχικές ήττες (81-78, 82-68, 91-87).

Πάντως στον πρώτο γύρο οι Τούρκοι επικράτησαν με άνεση (107-77) στην Κωνσταντινούπολη. Στο συγκεκριμένο ματς ο Νικ Καλάθης με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ πλήγωσε την πρώην ομάδα του και στις δυο πλευρές του παρκές, ενώ στην περιφέρεια ο Γουίλμπεκιν πέτυχε 19 πόντους.


Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Παναθηναϊκό ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια στο Μόναχο από την Μπάγερν και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός. Οι «πράσινοι» δεν είχαν ενέργεια στην άμυνα και δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους ψηλούς της γερμανικής ομάδας.

Τα ατομικά στατιστικα του Παναθηναϊκού: Γουόλτερς 10 (1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λι 5 (2/9 σουτ), Παπαγιάννης 6 (3/4 δίποντα, 0/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 14 (2/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης Γ., Μπέικον 18 (2/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ), Πονίτκα 4 (2/9 σουτ), Γκριγκόνις 3 (1), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 8 (2/2 δίποντα, 4/8 βολές, 5 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 15/36 δίποντα, 9/27 τρίποντα, 11/20 βολές, 31 ριμπάουντ (19 αμυντικά + 12 επιθετικά), 7 ασίστ, 7 κλεψίματα, 8 λάθη, 2 μπλοκ.

Σκιά του καλού της εαυτού η Φενέρ στο Κάουνας. Απογοητευτικά ποσοστά στην περιφέρεια και μπλοκαρισμένος ο Καλάθης στον οργανωτικό τομέα. Αυτή ήταν η 5η σερί ήττα για την ομάδα του Ιτούδη στη διοργάνωση.

Τα ατομικά στατιστικα της Φενέρμπαχτσε: Μότλι 8 (2/8 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Μπιρσέν 6 (3/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Χάζερ 5 (1), Γουίλμπεκιν 5 (1), Έντουαρντς 8 (4/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα), Μαχμούτογλου 6 (2), Χέιζ, Πιερ 4, Γκούντουριτς 6 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μπούκερ 10 (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Καλάθης 4 (1 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4.

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 18/38 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 9/19 βολές, 35 ριμπάουντ (14 αμυντικά – 21 επιθετικά), 15 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 15 λάθη, 18 φάουλ.


Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά 10/01/2023

Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε θα παίξουν τα ρέστα τους στο ΟΑΚΑ με στόχο να τερματίσουν το αρνητικό σερί των 5 ήττων και να βάλουν τέλος στην αγωνιστική κριση.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από 5 σερί ήττες και στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής η ήττα απαγορεύεται για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Για τους παραπάνω λογους επιλέγαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγαλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Οι στοιχηματικές αγορές για το μεγάλο ματς προσφέρουν δελεαστικές αποδόσεις. Οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς βρίσκονται υπό πίεση και ο Coach του «τριφυλλιού» ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση στην άμυνα. Περιμένουμε ότι το «τριφύλλι» θα αντιδράσει με σκυλίσια άμυνα κόντρα σε μια Φενέρ που έχει σταματήσει να πυροβολεί.

Απόδοση 2.05 να σκοράρει η Φενέρμπαχτσε Under 80,5 πόντους.

Στα ειδικά στοιχήματα των παικτών αξίζει να σταθούμε στον Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας γκαρντ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και με τις πάσες του είναι ικανός να πληγώσει οποιαδήποτε ομάδα.

Ελκυστική απόδοση 5.00 να μοιράσει ο Καλάθης την πρώτη ασίστ της αναμέτρησης.

Στα Special Bets της αναμέτρησης συναντάμε αγορές για όλα τα γούστα. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικά «όπλα» από την περιφέρει και από τη ευστοχία στη γραμμή των 6.75 θα κριθούν πολλά.

Σε απόδοση 3.00 έχει αξία να σημειωθεί «τετράποντο» (τρίποντο και εύστοχη βολή) στο παιχνίδι.

Τέλος, στις αγορές ημιχρόνου και με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση μετά τις διαδοχικές άσχημες εμφανίσεις δεν περνάει απαρατήρητο το 2,25. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά να προηγούνται οι «πράσινοι» στο ημίχρονο.   


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ