el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 03/11/2022

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει μία «καλή» νίκη για να… πιαστεί και να μπει ξανά στο σωστό δρόμο στην Ευρωλίγκα.

Το βράδυ της Πέμπτης (03/11, 21:30) οι «πράσινοι» (1-4) υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Παρτιζάν (2-3) των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου, με το ροζ φύλλο να αποτελεί μονόδρομο για τον κόουτς Ράντονιτς και τους παίκτες του κι ας βρισκόμαστε μόλις στα πρώτα μέτρα του «μαραθωνίου» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φυσικά, οι προβολείς θα πέσουν (κυρίως) πάνω στον Ζοτς, ενώ σίγουρα ενδιαφέρουσα είναι και η πρώτη παρουσία του Παπαπέτρου (μέχρι το φινάλε της περσινής σεζόν ήταν αρχηγός του Παναθηναϊκού) στο μέχρι πρότινος «σπίτι» του, πρώτη φορά ως αντίπαλος.

Οσο για τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά στο μπροστά μέρος του παρκέ για τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο… Ομπράντοβιτς είναι έτοιμος να αγωνιστεί:

«Το πιο πιθανό είναι ότι ο Μπέικον θα παίξει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προετοιμαστήκαμε για τους άλλους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που αξίζει κάθε σεβασμό. Θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να πετύχουμε το στόχο μας».


Παναθηναϊκός – Παρτιζάν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι «πράσινοι» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής δοκιμάστηκαν στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι και σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφεραν να βάλουν… φρένο στα ατού του αντιπάλου τους με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την τέταρτη ήττα τους σε πέντε παιχνίδια (85-74).

Παρά την προσπάθεια που έκαναν και τα «τίμια» ποσοστά σε δίποντα (53.6%) και τρίποντα (40.7%), δεν κατάφεραν να προβάλλουν ουσιαστική αντίσταση και να αποφύγουν το «χαστούκι» στη «Menora Mivtachim Arena».

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς προδόθηκε από τα λάθη της (16) και την άμυνά της στην περιφέρεια, ενώ δεν περνούν απαρατήρητες και οι 9 χαμένες βολές (11/20).
Διψήφιοι για τον Παναθηναϊκό οι Ντέρικ Γουίλιαμς (17 π., 4 λάθη), Πονίτκα (12 π., 4 ριμπ., 5 ασίστ, 4 λάθη), ενώ ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, Αντριους δεν πάτησε ούτε δευτερόλεπτο παρκέ (με απόφαση Ράντονιτς όπως ενημέρωσαν οι «πράσινοι»).

Την ίδια ώρα, η Παρτιζάν μπροστά στους φιλάθλους της έφτασε στη νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις, όμως πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (87-76).

Η ουσία για τον Ομπράντοβιτς είναι ότι βλέπει την ομάδα του να αρχίζει να μαζεύει ροζ φύλλα, δείχνοντας πως θα παλέψει για μία θέση στην πρώτη 8άδα της regular season και την συμμετοχή στα πλέι οφ.
«Όλα τα λεφτά» για τους Σέρβους στο ματς με τους Λιθουανούς, ο σκόρερ Κέβιν Πάντερ (26 π. – 7/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/4 βολές), διψήφιοι και οι ΛεΝτέι (10 π., 6 ρ., 4 ασίστ), Εξουμ (11 π., 3 κλεψίματα), Νάναλι (10 π.) και Λεσόρτ (10 π., 8 ριμπ., 3 ασ., 1 κλεψ.).


Παναθηναϊκός – Παρτιζάν: Προγνωστικά 03/11/2022

Πάνοπλος ο Παναθηναϊκός, αφού από τη μία ο Μπέικον είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με τα πράσινα και την ίδια στιγμή οι Γουόλτερς, Γκριγκόνις, άφησαν πίσω τους κάποιες μικροενοχλήσεις που τους ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο Μπέικον φιλοδοξεί με το «καλημέρα» να δείξει ότι ήρθε για να δώσει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Ο Αμερικάνος φόργουορντ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήθελα από την αρχή να γίνω μέλος του Παναθηναϊκού και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου για να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες».

 

Παράλληλα, ο Ράντονιτς περιμένει και από τους Ουόλτερς, Γκριγκόνις και Παπαγιάννη να ανεβάσουν την απόδοσή τους και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού νέα ήττα θα εκτοξεύσει τον προβληματισμό στα ύψη.

Στην Παρτιζάν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς παραμένουν εκτός από το ξεκίνημα της σεζόν ο σέντερ Σμάιλαγκιτς (είναι κοντά στην επιστροφή του) και ο γκαρντ Αβράμοβιτς (από Δεκέμβριο και… βλέπουμε), ενώ πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον πολύ σημαντικό Τζέιμς Νάναλι. Ο Αμερικανός έχασε τις τελευταίες προπονήσεις των Σέρβων λόγω ενοχλήσεων και δεν μπήκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

Ο Νάναλι στη φετινή διοργάνωση έχει κατά μέσο όρο 10.4 π., 2.0 ριμπάουντ και 2.0 ασίστ.
Mε την απουσία του στο «3», ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι δεδομένο ότι θα πάρει παραπάνω χρόνο κόντρα στην πρώην ομάδα του, σε ένα γήπεδο που ξέρει πολύ καλά.

Πάμε όμως και στο δια ταύτα: κρατάμε το Over 8,5 πόντοι του Γκουντάιτις σε απόδοση 2,20 στη Novibet, με τον Λιθουανό ψηλό να καλείται να προσφέρει σημαντικές λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ, «σβήνοντας» τη γκρίνια που έχει αρχίσει να ακούγεται για κάποιες εμφανίσεις του.

Οι πράσινοι περιμένουν πολλά και από τον πύργο τους, τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ δείχνει να ανεβαίνει και το Over 9.5 πότνους σε αποδοση 1.86 έχει αξία!

Μικρό αλλά αρκετά πιθανό το 1,60 του Κέβιν Πάντερ να σημειώσει Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα απουσιάσει ο Νάναλι), ενώ κλείνουμε με κάτι που… βγάζει μάτι: σε απόδοση 4,05 ο Ντέρικ Γουίλιαμς να κάνει έστω ένα κόψιμο!

Το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό έχει αποκτήσει παρελθόν. Ο Σέρβος προπονητής από την ημέρα που αποχώρησε από το «τριφύλλι» έχει αντιμετωπίσει 9 φορές με τη Φενέρμπαχτσε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έχουν πανηγυρίσει 6 νίκες και ο Ζοτς έχει «χαμογελάσει» 3 φορές.

Ιδιαίτερο είναι το ματς και για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος για το ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του σχολίασε:

«Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος σύλλογος και διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις στο ΟΑΚΑ, γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά.
Φυσικά όποτε πάμε σε μια έδρα από την οποία έχει εμπειρία κάποιος από μας, τη μοιράζεται με τους άλλους για να προετοιμαστούμε όλοι όσο καλύτερα γίνεται. Για μένα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω της σχέσης που έχω με τον Παναθηναϊκό και της σχέσης της διοίκησης και των φιλάθλων μαζί μου. Ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι».


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ