el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 26/01/2023

Βαθμολογική ανάσα αναζητεί ο Παναθηναϊκό απέναντι στη Ζαλγκίρις! Το «τριφύλλι» υποδέχεται τους Λιθουανούς (26/1, 22:00) στο ΟΑΚΑ στην 21η αγωνιστική της Euroleague και η νίκη είναι «μονόδρομος» για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις: Ανάλυση, Παρουσίαση 26/01/2023

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα (74-64) στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους επιστρέφουν στο «σπίτι» τους με βασικό στόχο το ροζ φύλλο αγώνα και μια καλή εμφάνιση που θα αναπτερώσει το ηθικό ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη 16η θέση με ρεκόρ 7-13 και η αγωνιστική του εικόνα έχει προκαλέσει «γκρίνια». Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δέχεται έντονη κριτική, αφού η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώνεται πάνω στο παρκέ. Ο Μαυροβούνιος προπονητής περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν «απαντήσεις» στο ΟΑΚΑ. Εκεί φέτος το «τριφύλλι» μετράει 5 νίκες σε 10 παιχνίδια και αποδεικνύει ότι είναι ικανό για τα καλύτερο και το χειρότερο.

Το τελευταίο δείγμα γραφής στην Αθήνα ήταν ενθαρρυντικό με αντίπαλο τη Μακάμπι, όμως στην Ιταλία παρουσιάστηκαν εκ νέου αδυναμίες σε άμυνα και επίθεση.

Στην Μπολόνια, ο Μπέικον ήταν άστοχος με συνολικά 2/11 σουτ και ο Παναθηναϊκός με μόλις 64 πόντους σημείωσε τη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση στη Euroleague. Από τα χέρια και τις εμπνεύσεις του Αμερικάνου ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά κι αυτό το δείχνουν και τα συνολικά νούμερα στη διοργάνωση.

Η EuroLeague δημοσίευσε την πρώτη δεκάδα με τους πόντους που έχουν σκοράρει οι παίκτες στα τελευταία πέντε λεπτά, συν την παράταση σε ματς που κρίθηκαν στο φινάλε. Ο Μπέικον οδηγεί τη συγκεκριμένη κούρσα και προηγείται με 43 πόντους σε 35 κατοχές. Αυτό σημαίνει ότι με 1.23 πόντους ανά κατοχή ο Μπέικον είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει την ευθύνη στο φινάλε των ματς.

Πίσω από τον Μπέικον βρίσκεται ο Ντε Κολό για τη Βιλερμπάν με 40 πόντους σε 39 κατοχές και η πεντάδα κλείνει με τους Κλάιμπερν, Τζόουνς, Τζειμς.

Πάντως, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός σε αναμέτρηση για τη Basket League νίκησε στο Λαύριο (84-86) σ’ ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Πάρις Λι να παίρνει την τελευταία προσπάθεια και να ευστοχεί.

Ο Ράντονιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος και προανήγγειλε μεταγραφή.

«Η Ζάλγκιρις είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση. Κερδίζουν εντός και εκτός έδρας και παίζουν εξαιρετικά και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Παίζουν με πολλή ενέργεια. Φυσικά, έχουν κίνητρο, επειδή έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην οκτάδα και ίσως για κάτι περισσότερο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό ματς, παιχνίδι επαφής, πολύ physical.

Σε αυτή την ομάδα μπορείς να δεις την επιρροή που έχουν οι Λιθουανοί παίκτες στο παιχνίδι της. Θα πρέπει ο στόχος μας να είναι και στα 40 λεπτά να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε για τη νίκη».», τόνισε ο Ντεγιαν Ράντονιτς και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ακόμα στην αγορά για προσθήκη παίκτη».

Στο πράσινο απουσιολόγιο παραμένουν ακόμα οι Μποχωρίδης και Μαντζούκας.

Η Ζαλγκίρις ανήκει στις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης και από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι το Final 4 θα γίνει στην έδρας της παίζει με το πόδι στο γκάζι. Η ομάδα του Καζίς Μακσβίτις με ρεκόρ 12-8 απέχει μόλις μια νίκη από την κορυφή της βαθμολογίας και προέρχεται από 4 σερί νίκες.

Οι Λιθουανοί στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς νίκησαν Βίρτους (77-87) και Αρμάνι, ενώ την περασμένη βδομάδα πλήγωσαν τον Ερυθρό Αστέρα (71-66) στο Κάουνας. Πρωταγωνιστές ήταν οι Ουλάνοβας, Σμιτς και Πολονάρα με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

«Αγκάθι» για το τεχνικό επιτελείο της Ζαλγκίρις αποτελούν οι απουσίες των Κίναν Έβανς, Αϊζέια Τέιλορ.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Λιθουανοί μετράνε ισάριθμες νίκες (83-96, 69-81) απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και έχει να ηττηθεί στην Αθήνα από τον Ιανουάριο του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου το «τριφύλλι» νίκησε στο Κάουνα 67-81 με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαμς (25 π.) και Μπέικον (19 π.).

Μάλιστα, ο προπονητής της Ζαλγκίρις, Κάζις Μακσβίτις, δεν ξέχασε την ήττα στον πρώτο γύρο και στάθηκε στους Μπέικον, Γουίλιαμς, λέγοντας:

«Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση γιατί κάναμε κάναμε ένα από τα χειρότερα ματς στον πρώτο γύρο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο κακό παιχνίδι μας, καθώς επιτρέψαμε στους αντιπάλους να παίξουν το μπάσκετ τους. Διαθέτουν πολλούς καλούς παίκτες ωστόσο έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας ώστε να πάρουμε τη ρεβάνς.

Τόσο ο Γουίλιαμς, όσο και ο Μπέικον έκαναν καλό παιχνίδι στο ματς του α’ γύρου και πήραν πολλούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που δεν αμυνόμασταν καλά ο ένας εναντίον του άλλου. Τους αρέσει να παίζουν ένας εναντίον ενός, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε.

Να τους ωθήσουμε να μοιράσουν περισσότερο τη μπάλα, να μειώσουμε τους χώρους ώστε να μην μπορέσουν να κάνουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο».


Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά 26/01/2023

Ο πληγωμένος Παναθηναϊκός αναζητεί αντίδραση απέναντι στην φορμαρισμένη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Η κριτική στο πρόσωπο του Ντέγιαν Ράντονιτς και των παικτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα και στο «τριφύλλι» θέλουν να δώσουν απαντήσεις με νίκη και παράλληλα καλή εμφάνιση.

Άπαντες αναγνωρίζουν ότι η βαθμολογική τους θέση (16η με ρεκόρ 7-13) είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ και πλέον το ζητούμενο είναι η βελτίωση και η νίκη.

Οι στοιχηματικές αγορές στη Novibet προσφέρουν αμέτρητες επιλογές και εκρηκτικές αποδόσεις για το ματς στο ΟΑΚΑ. «Έκρηξη» περιμένουν στο «τριφύλλι» κι από τον Μπέικον, ο οποίος στην Μπολόνια έμεινε σε ρηχά νερά, όμως γενικά είναι ο παίκτης που παρασύρει τους «πράσινους» στην επίθεση.

Ο Μπέικον έχει μέσο όρο 20.3 πόντους στη Euroleague και η απόδοση 1.75 για να σημειώσει Over 20.5 πόντους είναι ελκυστική.

Η Ζαλγκίρις βρίσκεται σε εξαιρετικό «φεγγάρι» και μετράει 5 σερί νίκες. Ωστόσο, οι Λιθουανοί αντιμετωπίζουν δύο σημαντικές απουσίες στην περιφέρεια, κάτι που αναμένεται να τους αποδιοργανώσει. Ο λόγος για τους Κίναν Έβανς και Αϊζέια Τέιλορ.

Το παραπάνω δεδομένο σε συνδυασμό με τη σαφώς πιο ανταγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ οδηγεί στην απόδοση 2.05 που αντιστοιχεί στη νίκη του Παναθηναϊκού με πάνω από 4.5 πόντους.  

Στις αγορές περιόδου οι επιλογές είναι αμέτρητες. Οφείλουμε να σταθούμε στο γεγονός ότι το «τριφύλλι» ξεκινάει μουδιασμένα τα παιχνίδια του και κυνηγάει στο σκορ. Απόδοση 2.00 να προηγηθεί στην πρώτη περίοδο η Ζαλγκίρις.


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ