el
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/01/2022

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» υποχώρησε και πλέον έχουμε την… ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να δούμε ποδόσφαιρο, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις διεξάγονται εκ νέου κανονικά. Η Super League συνεχίζεται με την 20η αγωνιστική και ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Οι δύο πρώτοι στην κατηγορία, θέλουν ο καθένας τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Ο ΠΑΟΚ για να κλείσει τη διαφορά στους έξι βαθμούς και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα εν όψει και των play off και ο Ολυμπιακός να τη στείλει και πάλι στους 12, που θα σημαίνει ότι είναι σχεδόν αγκαλιά με τον τίτλο.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Ανάλυση & Παρουσίαση 30/01/2022

Κανονικά στη διάρκεια της εβδομάδας θα έπρεπε να είχαμε τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου και οι δύο ομάδες να είχαν από ένα δυνατό παιχνίδι στα πόδια τους. Ωστόσο, τα ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού – Παναιτωλικού αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους έμειναν στην έδρα τους και δεν χρειάστηκε καν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα.

Αυτό σημαίνει ότι είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν κανονικά, καθώς το κύμα κακοκαιρίας δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου τη Θεσσαλονίκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει λοιπόν ως τελευταίο δείγμα γραφής το εύκολο «διπλό» που έκανε η ομάδα στο Βόλο, με 4-0 επί της ομώνυμης ομάδας.

Η ανωτερότητα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν καθολική και φρόντισε να το καταστήσει αυτό σαφές από πολύ νωρίς. Πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και πήρε αρκετά εύκολα τους τρεις βαθμούς.

Γενικότερα, όμως, ο ΠΑΟΚ είναι σε ανοδική πορεία. Μετά την ήττα από τον Ιωνικό στη Νεάπολη στις 5 Δεκεμβρίου, έχει μόνο νίκες και καλές εμφανίσεις, με εξαίρεση το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa Conference League).

Μάλιστα έχει πετύχει και 23-4 τέρματα, δείχνοντας ότι έχει βρει μία ισορροπία σε άμυνα και επίθεση γενικότερα, έχει αρχίσει να βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό. Το μόνο ματς που προβλημάτισε ήταν το ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα…

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πέτυχε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, την περασμένη Κυριακή. Ούτε αυτό ήταν ένα καλό δείγμα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ψάχνουν να βρουν ρυθμό και μέχρι στιγμής δεν τα έχουν καταφέρει.

Νωρίτερα προηγήθηκε η εκτός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, συνοδευόμενη από ακόμη μία κακή εμφάνιση, ενώ αμέσως πριν είχε δύο λευκές ισοπαλίες, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ο Μαρτίνς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος και δεν είναι άλλωστε, κάτι που φαίνεται ανά καιρούς και στις δηλώσεις του.

Με δεδομένο ότι δεν έγινε ο επαναληπτικός με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός μπαίνει στο ματς της Τούμπας με…λειψή προετοιμασία, αφού τις πρώτες μέρες της εβδομάδας δεν μπορούσε ούτε καν να προπονηθεί λόγω της βαριάς χιονόπτωσης.

image 2022 01 28T13 32 15 327Z

Το momentum δεν είναι με τους Πειραιώτες, οι οποίες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ψάχνουν ένα αποτέλεσμα, που θα επαναφέρει σίγουρα τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας και φυσικά την ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλωστε ακόμη και με ισοπαλία κρατούν σε ασφαλή απόσταση τους διώκτες τους, ενώ σε ενδεχόμενο νίκης, ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι η ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς μέχρι το καλοκαίρι του 2024, η οποία ήρθε στα μέσα της εβδομάδας, είχε θετικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία του συλλόγου.

 

 

Paok Olympiakos4 novibet


ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Στατιστικά & Προϊστορία 30/01/2022

  • Τέσσερα συνεχόμενα Under ανεξαρτήτως έδρας έχει ο Ολυμπιακός στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Δύο νίκες εντός με ΠΑΣ (2-0) και Λαμία (1-0) και δύο ισοπαλίες εκτός με Απόλλωνα (0-0) και Παναθηναϊκό (0-0).
  • Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει τέσσερα Over στα τελευταία πέντε ματς, επίσης ανεξαρτήτως έδρας. Επίσης έχει και τρία στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια στην έδρα του. Με ΟΦΗ (3-0), με Αστέρα Τρίπολης (3-2) και με Λαμία (2-1).
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εννέα εντός έδρας ματς, ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερα «Χ» ημίχρονο, «1» τελικό!
  • Αντίστοιχα, σε εννέα εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού, αυτό που βλέπουμε πιο συχνά είναι το 2/2 (Ημ./Τελ.), που έχει έρθει πέντε φορές.
  • Στα δύο περσινά παιχνίδια που έγιναν στην Τούμπα, το ένα έλειψε ισόπαλο με 1-1 και στο δεύτερο στα play off νίκησε ο ΠΑΟΚ με 2-0. Επίσης ο ΠΑΟΚ νίκησε και στον τελικό Κυπέλλου στο ουδέτερο ΟΑΚΑ (2-1).
  • Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει και την προϊστορία υπέρ του από καταβολής Α’ Εθνικής δηλαδή από το 1959 και μετά, αφού σε 65 ματς για το πρωτάθλημα στην Τούμπα έχει 32 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες.
  • Μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 1987 με σκορ 6-1 και μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα ήταν στις 27 Ιανουαρίου 1965 με 4-0!

 


ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Προγνωστικά 30/01/2022

Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα είναι πάντα αμφίρροπα και μάλιστα τις περισσότερες φορά -ειδικά τα τελευταία χρόνια- κρίνονται στις λεπτομέρειες. Κανείς από  τους δεν πρόκειται να παίξει φουλ επίθεση και το ματς μπορεί να είναι ισόπαλο στο ημίχρονο. Επίσης υπάρχει και το Under σε απόδοση 1.71

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.03

Γενικότερα το παιχνίδι δείχνει ότι μπορεί να μείνει στο «Χ» και ακόμη μία επιλογή που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το ακριβές σκορ πολλαπλών επιλογών. Εκεί βρίσκουμε τα σκορ 0-0, 1-1, 2-2 και 3-3 με απόδοση 2.90!

ΣΤΗ NOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΟ 2.90


ΠΑΟΚ, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/01/2022

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα, οπότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπόρεσε να δουλέψει απερίσπαστος εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Τα προβλήματα είναι δεδομένα για τον Ρουμάνο τεχνικό. Εκτός πλάνων εδώ και μεγάλο διάστημα είναι ο Ολιβέιρα και ο Ελ Κάντουρι. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκανσον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά, Αουγκούστο, Άκπομ.

Paok Olympiakos2 novibet

Ολυμπιακός, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/01/2022

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2024 και πλέον στρέφει την προσοχή του, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα περιμένει να δει την κατάσταση των Ονιεκούρου και Ροντρίγκες, οι οποίοι γύρισαν από το Κόπα Άφρικα. Πάντως ο δεύτερος επέστρεψε με τροφική δηλητηρίαση και δύσκολα θα είναι έτοιμος. Υπολογίζεται ο Μπουχαλάκης και λογικά θα αρχίσει βασικός, όπως και ο Βατσλίκ. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Παπασταθόπουλου.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε να είναι ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίντιο. Ο 36χρονος είναι στη δεύτερη κατηγορία της UEFA και το μοναδικό του ευρωπαϊκό παιχνίδι σε επίπεδο ανδρών ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Conference League, Ζόρια – Ρόμα 0-3. Επίσης δεν έχει διευθύνει ποτέ παιχνίδι ελληνικών ομάδων.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ