el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πότε είναι ο τελικός του Europa Conference League 2023 – Που το δείχνει

Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ διεκδικούν στην Πράγα το τρόπαιο του Europa Conference League.

Πότε και πού μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σπουδαία αναμέτρηση που θα κρίνει το τρόπαιο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Όλες οι χρηστικές λεπτομέρειες για τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ.

Δείτε εδώ όλες τις αγορές για το Στοίχημα Ποδόσφαιρο


Τελικός Europa Conference League 2023: Πότε και πού γίνεται

Ο τελικός του Europa Conference League διεξάγεται στις 7 Ιουνίου 2023 (22:00) στην Πράγα.

Η έδρα του τελικού είναι η «Eden Arena» της Πράγας, χωρητικότητας 19.370 θεατών, γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η Σλάβια Πράγας.

Ο φετινός τελικός δεν είναι το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι που φιλοξενείται στο γήπεδο που εγκαινιάστηκε το 2008, καθώς το 2013 είχε φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Super Cup, ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Τσέλσι, που την προηγούμενη σεζόν είχαν κατακτήσει το Champions League και το Europa League.

Εκείνος ο τελικός είχε κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, με τους Βαυαρούς να κατακτούν την κούπα (5-4).


Τελικός Europa Conference League 2023: Πού το δείχνει

Η σπουδαία αναμέτρηση που κρίνει ευρωπαϊκό τίτλο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι COSMOTE SPORT 1 HD, με τη σέντρα του τελικού του Europa Conference League να είναι προγραμματισμένος για τις 7 Ιουνίου στις 22:00.

fiorentina west ham conference league novibet


Τελικός Europa Conference League 2023: Αποδόσεις

Οι δύο ομάδες διένυσαν μεγάλη απόσταση από τους ομίλους της διοργάνωσης ώστε να φτάσουν ως τον τελικό, που είναι ισορροπημένος, χωρίς το μεγάλο φαβορί.

Το Europa Conference League διανύει τη δεύτερη χρονιά του, καθώς θεσπίστηκε πέρυσι από την UEFA, με τη Ρόμα να είναι η νικήτρια της παρθενικής διοργάνωσης, καθώς το 2022 νίκησε την Φέγενορντ στον τελικό των Τιράνων (1-0).

Η Φιορεντίνα αφού απέκλεισε στα προκριματικά την Τβέντε (2-1, 0-0), στον Α’ όμιλο απέναντι σε Ρίγα (1-1 εντός, 0-3 εκτός), Μπασακσεχίρ (3-0 εκτός, 2-1 εντός) και Χαρτς (0-3 εκτός, 5-1 εντός) συγκέντρωσε 13 βαθμούς τερματίζοντας 2η, ενώ στα νοκ άουτ αντιμετώπισε κατά σειρά Μπράγκα (0-4, 3-2), Σίβασπορ (1-0, 1-4), Λεχ Πόζναν (1-4, 2-3) και Βασιλεία (1-2, 1-3 παράταση) πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην παράταση, για να επιστρέψουν σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά το 1990 όταν είχαν χάσει το Κύπελλο UEFA από τη Γιουβέντους.

Μάλιστα οι «βιόλα» είναι μία από τις 15 ομάδες που έχουν φτάσει και στους 3 τελικούς των διοργανώσεων της UEFA (Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο UEFA).

Πρώτος σκόρερ και αστέρι της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος φορ Αρτούρ Καμπράλ με 7 γκολ που οδηγεί την κούρσα στη διοργάνωση.

 

Από την πλευρά της η Γουέστ Χαμ για να φτάσει ως τον τελικό, αφού απέκλεισε στα προκριματικά την Βίμποργκ (3-1, 0-3), στο πλαίσιο του Β’ ομίλου αντιμετώπισε Στεάουα (3-1 εντός, 0-3 εκτός), Σίλκεμποργκ (2-3 εκτός, 1-0 εντός) και Άντερλεχτ (0-1 εκτός, 2-1 εντός) συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 18 βαθμών για να τερματίσει πρώτη.

Στα νοκ άουτ η αγγλική ομάδα αντιμετώπισε κατά σειρά ΑΕΚ Λάρνακας (0-2, 4-0), Γάνδη (1-1, 4-1) και Άλκμααρ (2-1, 0-1) για να αγωνιστεί στον τρίτο τελικό της ιστορίας της, μετά τους δύο στο Κύπελλούχων, το 1965 όταν το κατέκτησε και το 1976 όταν ήταν φιναλίστ.

Το βαρύ πυροβολικό των «σφυριών» είναι ο Τζαμαϊκανός Μιχαΐλ Αντόνιο που έχει σκοράρει 6 φορές στη φετινή διοργάνωση.

 


Διαβάστε ακόμα…

champions-league-ataturk

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει

Πότε είναι ο τελικός του Europa League 2023 – Που το δείχνει

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ