el
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ρόμα – Λάτσιο: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 20/03/2022

Η Ρώμη χωρίζεται στα δύο! Η Ρόμα φιλοξενεί τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» στο ματς που κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Serie A.

Το ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο (19:00) έρχεται να «φουντώσει» ακόμη περισσότερο τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. O στόχος των δύο μονομάχων είναι κοινός! Τόσο οι «τζιαλορόσι», όσο και οι «λατσιάλι» παλεύουν για την 5η θέση και το εισιτήριο του Europa League. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έχει ελαφρύ προβάδισμα στη βαθμολογία ενώ «κρυφοκοιτάζει» και την 4άδα του Champions League. Oι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο παλεύουν να βρουν σταθερότητα όμως θέλουν νίκη στο ντέρμπι της πόλης για να φέρουν και πάλι στα μέτρα τους τη μάχη.

Στο ματς του πρώτου γύρου, η τυπικά γηπεδούχος Λάτσιο είχε πάρει τη νίκη με σκορ 3-2 με σκόρερ τους Σάβιτς (10’), Πέδρο (19’) και Άντερσον (62’). Η Ρόμα μείωσε δύο φορές με τους Ιμπάνιες (41’0 και Βερετού (69’) αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό.

Με 450+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το ματς στο «Ολίμπικο» παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Serie A.

 


Ρόμα – Λάτσιο: Ανάλυση, Παρουσίαση 20/03/2022

Σε μια σεζόν που μπορεί να έχει πολλές μεταπτώσεις δεν μπορεί κανείς να πει ότι η Ρόμα δεν είναι μια ομάδα του Μουρίνιο! Με τα αρκετά στραβά της αλλά και με την τεράστια ψυχική δύναμη να παλέψει μέχρι τέλους κάθε της παιχνίδι. Στα τελευταία της πέντε ματς στο πρωτάθλημα σημείωσε τέσσερα γκολ στο φινάλε και μάζεψε έξι βαθμούς, που αν δεν τους είχε πιθανότατα θα είχε μείνει εκτός διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Το βράδυ της Πέμπτης ήρθε το γκολ του Έιμπραχαμ στο 90’ για να της δώσει την πρόκριση κόντρα στην Φίτεσε. Από το 1-1 καταλαβαίνει κανείς πως οι «τζιαλορόσι» έδωσαν πάλι δικαιώματα. Παρότι ο Μουρίνιο δεν άνοιξε ιδιαίτερα το rotation το… μυαλό ήταν στο ντέρμπι. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 62’ και η Ρόμα χρειάστηκε να βάλει το πόδι στο γκάζι κι εν τέλει να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League χωρίς να χρειαστεί παράταση.

roma lazio2 novibet

«Προετοιμάσαμε το παιχνίδι για να κερδίσουμε, όχι για να διαχειριστούμε το υπέρ μας σκορ. Η Φίτεσε μέχρι το γκολ δεν είχε δημιουργήσει τίποτα. Κάναμε πολλά λάθη τακτικής, αλλά στην άμυνα θεωρώ πως πήγαμε καλά. Τώρα σκεφτόμαστε το ντέρμπι. Ο Σάρι είναι σπίτι του και καπνίζει – το λέω με κατανόηση – εγώ πρέπει να πάω σπίτι μου και να σκεφτώ πως θα φρεσκάρω την ομάδα μου», είπε ο Μουρίνιο ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης.

Η ηρεμία που έχει κερδίσει η Λάτσιο είναι το μεγαλύτερό της όπλο ενόψει ντέρμπι, καθώς η προετοιμασία της έγινε με την πίεση να έχει μεταφερθεί στο απέναντι στρατόπεδο. Οι νίκες κόντρα στην Κάλιαρι (0-3) και τη Βενέτσια (1-0) έφεραν την ομάδα στην 5η θέση με 49 βαθμούς και στο +1 από Ρόμα και Αταλάντα.

Πλέον η αγωνιστική εικόνα των «λατσιάλι» έχει πάρει την «σφραγίδα» του Σάρι, που σταδιακά έκανε την μετάβαση από την εποχή Ιντζάγκι. Μετά το break των Χριστουγέννων είναι έντονες οι διαφορές στο παιχνίδι της. Είναι πολύ πιο συμπαγής, έχει μάθει να κατευθύνει τον ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ οι «κρίσεις πανικού» που πάθαινε κάθε φορά που «στράβωνε» κάποιο ματς ανήκουν στο παρελθόν. Όλα αυτά οδηγούν σε μια Λάτσιο που δεν κάνει εύκολα «ροντέο» τα παιχνίδια της και φροντίζει την άμυνά της. Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν το ότι έχει κρατήσει το «μηδέν» στα έξι από τα τελευταία οκτώ ματς πρωταθλήματος (5-2-1).

roma lazio3 novibet

«Είναι το παιχνίδι που οι οπαδοί νιώθουν περισσότερο από κάθε άλλο, αλλά για εμάς είναι το ίδιο σημαντικό όσο και τα υπόλοιπα ματς. Η Ρόμα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και τον Ιανουάριο ενισχύθηκε, αλλά σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο η κάθε λεπτομέρεια», τόνισε ο Μαουρίτσιο Σάρι.


Ρόμα – Λάτσιο: Στατιστικά & Προϊστορία 20/03/2022

  • H Λάτσιο νίκησε το ματς του πρώτου γύρου 3-2 και στα τελευταία δέκα παιχνίδια των δύο ομάδων είναι στο 4-3-3.
  • Η Ρόμα στα τελευταία εντός έδρας ντέρμπι της πρωτεύουσας έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η τελευταία της ήττα ήταν το 2017.
  • Αήττητη στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς στη Serie A είναι η Ρόμα (2-2-0).
  • Στο γήπεδό τους στις έξι από τις οκτώ νίκες τους οι «τζιαλορόσι» δεν έχουν δεχτεί γκολ!
  • Στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα η Λάτσιο έχει τρεις νίκες με σκορ 3-0 και μία ισοπαλία.
  • Οι «λατσιάλι» μετρούν δύο σερί νίκες χωρίς να δεχτούν γκολ.
  • Πρώτος σκόρερ της Λάτσιο αλλά και του πρωταθλήματος είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε (21 γκολ / 3 ασίστ). Τη Ρόμα οδηγεί επιθετικά ο Τέιμι Έιμπραχαμ 13 γκολ και 3 ασίστ.

roma lazio6 novibet

 

Ρόμα – Λάτσιο: Προγνωστικά 20/03/2022

Οριακό παιχνίδι, αφού το αποτέλεσμά του θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Συνεπώς δεν περιμένουμε ιδιαίτερο ρίσκο από καμία από τις δύο πλευρές.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ. ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,20 ΣΤΗ NOVIBET

Σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, περιμένουμε τη Ρόμα να πάει σε σετ παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι χρησιμοποιούν αρκετά τα άκρα τους για να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή.

ΜΕ ΤΗ ΡΟΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ OVER 4.5 ΣΤΑ ΚΟΡΝΕΡ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 1,88 ΣΤΗ NOVIBET

Σε τέτοια παιχνίδια τα νεύρα είναι παραδοσιακά στα… κόκκινα. Συνεπώς, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μάσιμο Ιράτι, θα έχει μπόλικη δουλειά.

Ο ΙΡΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΤΟ OVER 6.5 ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΤΟ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,03 ΣΤΗ NOVIBET


Ρόμα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/03/2022

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Ρόμα. Επιστρέφουν οι Μαντσίνι και Σέρτζιο Ολιβέιρα, που δεν αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα λόγω τιμωρίας. Εκτός παραμένει ο Σπινατσόλα, ενώ οι Κούμπουλα και Μχιταριάν είναι πλέον στο 100% και βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Μουρίνιο, που δύσκολα θα σπάσει το 3-5-2.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ρουί Πατρίτσιο – Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ, Κούμπουλα – Κάρσντορπ, Βερετού, Μχιταριάν, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι – Ζανιόλο, Έιμπραχαμ

roma lazio5 novibet

Λάτσιο: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/03/2022

Ο Σάρι θα έχει στη διάθεσή του τον Μάρουσιτς, που ήταν τιμωρημένος στο ματς με τη Βενέτσια. Για τον ίδιο λόγο, ωστόσο, θα απουσιάσει ο Τζακάνι, με τον Πέδρο να παίρνει τη θέση του στα εξτρέμ. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ραντού.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Στρακόσα – Λάτζαρι, Λουίζ Φελίπε, Ατσέρμπι – Χισάι – Μιλίνκοβιτς, Λούκας Λέιβα, Λουίς Αλμπέρτο – Άντερσον, Πέδρο, Ιμόμπιλε

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ