el
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ρουμανία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 25/03/2022

Η Ελλάδα γυρνάει σελίδα! Με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο η Εθνική ομάδα ξεκινάει την προετοιμασία της για τους αγώνες που την περιμένουν στο Nations League.

Πρώτος αντίπαλος για τη «γαλανόλευκη» είναι η Ρουμανία, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Βουκουρέστι (20:15). Στο πλαίσιο των φιλικών του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ακόμη ένα για την ερχόμενη Δευτέρα (28/03, 21:00) απέναντι στο Μαυροβούνιο στη Ποντγκόριτσα.

Με 130+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις, το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το ματς στο Βουκουρέστι παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαία στοιχήματα στο live και μεγάλη προσφορά με Free Bet!

Τώρα αρχίζει το ματς!

 


Ρουμανία – Ελλάδα: Ανάλυση, Παρουσίαση 25/03/2022

Νέο ξεκίνημα θέλουν να κάνουν και οι Ρουμάνοι, που ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Έντι Ιορντανέσκου τον περασμένο Ιανουάριο. Ο γιος του Άνχελ Ιορντανέσκου, που είχε καθίσει και στον πάγκο της Εθνικής μας, νίκησε στο νήμα τον Λάζλο Μπόλονι, που την τελευταία στιγμή είδε τις διαπραγματεύσεις με την Ομοσπονδία της χώρας να καταλήγουν σε «ναυάγιο». Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πριν το τελικό «ναι» ο 43χρονος είχε απαντήσει αρνητικά σε πρόταση συνεργασίας που δέχτηκε από τον Ατρόμητο.

Το κλίμα για τον νέο τεχνικό των Ρουμάνων δεν είναι το ιδανικό. Ήδη υπήρξαν «μουρμούρες» και δέχτηκε κριτική για τις πρώτες του κλήσεις αν και μιλάμε για φιλικά προετοιμασίας. Ο αποκλεισμός των Στάντσιου, Μορουτσάν, Σορέσκου και Ντράγκους συζητήθηκε αρκετά με τον Ιορντανέσκου να τονίζει πως η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι ανοιχτή για όλους τους ποδοσφαιριστές.

romania grecce2 novibet

Στην αποστολή υπάρχουν και τρεις γνωστοί. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, Αλεξάντρου Μίτριτσα, τον φορ του Ατρόμητου, Ντενίς Άλιμπεκ και τον πρώην στόπερ της ΑΕΚ, Ιονούτ Νεντελτσεάρου, που πλέον αγωνίζεται στην Κροτόνε. Οι Ραντού Ντραγκουσίν (Σαλερνιτάνα) και Οκτάβιαν Ποπέσκου (Στεάουα) είναι τα δύο «φρέσκα» ονόματα ανάμεσα στους 26 παίκτες, καθώς κλήθηκαν για πρώτη φορά σε αποστολή της εθνικής τους ομάδας.

romania grecce3 novibet

Τα «κλειδιά» της Εθνικής ομάδας που θέλει να ξαναμπεί στον δρόμο των επιτυχιών πήρε ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι ο διάδοχος του Τζον Φαν’τ Σχιπ υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία έως το τέλος του 2023 και με πρόβλεψη ανανέωσης έως το Euro 2024.

Τα φιλικά του Μαρτίου μόνο αγγαρεία δεν είναι στο μυαλό του νέου τεχνικού, που έδωσε από νωρίς-νωρίς το σύνθημα για νίκες καθώς έχει εστιάσει στο κομμάτι της νοοτροπίας που θέλει να έχουν οι παίκτες του. Το βάρος λοιπόν πέφτει σε πρώτη φάση στην προσέγγιση που θα έχει από εδώ και στο εξής η «γαλανόλευκη» με φόντο τα παιχνίδια που την περιμένουν για το Nations League τον ερχόμενο Ιούνιο.

romania grecce5 novibet
«Θέλω να δω κάτι στους αγώνες που έρχονται από τη δουλειά της προπόνησης. Να δείξουμε κάτι. Το τι μπορούμε να κρατήσουμε; Έστω ένα 40% με 50%. Θέλω να δω τον τρόπο παιχνιδιού των παιδιών και να νικήσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε νοοτροπία νικητή. Μελετήσαμε μία λίστα με πάνω από 45 ποδοσφαιριστές για να διαλέξουμε τους παίκτες που είναι εδώ σήμερα. Ναι ο βασικός στόχος είναι η νοοτροπία νικητή. Θέλουμε πάθος αλλά θέλουμε και αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού τεχνικού πριν τα δύο φιλικά.


Ρουμανία – Ελλάδα: Στατιστικά & Προϊστορία 25/03/2022

Από το 2013 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές (1-2-1).

Για τα μπαράζ των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014 η Εθνική πήρε την πρόκριση με μεγάλη νίκη 3-1 στο «Καραϊσκάκη» και με ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο ματς.

Αμέσως μετά οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους των προκριματικών του Euro 2016, με τους Ρουμάνους να παίρνουν μία εκτός έδρας νίκη (0-1) και «λευκή» ισοπαλία εντός έδρας.

Το Under 2.5 Γκολ χαρακτηρίζει τις αναμετρήσεις και των δύο ομάδων. Οι Ελλάδα μετράει πέντε στα έξι τελευταία της ματς, ενώ οι Ρουμάνοι 6/7.

Εντός έδρας η Ρουμανία είναι αήττητη και δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια (2-1-0).

Σε όλα τα εκτός έδρας της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του Μουντιάλ σημειώθηκαν Ακριβώς 2 Γκολ.

Ρουμανία – Ελλάδα: Προγνωστικά 25/03/2022

Νέο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, που θέλουν να «χρησιμοποιήσουν» τα φιλικά παιχνίδια για να είναι πιο έτοιμες ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων.

Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΤΣ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,06 ΣΤΗ NOVIBET

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ, ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ 1-1 ΩΣ ΣΚΟΡ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,95 ΣΤΗ NOVIBET


Ρουμανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/03/2022

Την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ο γκολκίπερ Φλορίν Ιάκομπ, που είναι θετικός στον Covid-19, με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να ανακοινώνουν πως τα τεστ της υπόλοιπης ομάδας είναι αρνητικά. Βάσει των ρεπορτάζ των Ρουμάνων, από το κλασικό 4-3-3 του προκατόχου του, Ματέι Ραντόι, ο Ιορντανέσκου καταλήγει στο 4-2-3-1. Το βάρος αναμένεται να πέσει κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα αλλά χωρίς να σκέφτεται να πάει σε ολικό «λίφτινγκ» καθώς δεν θέλει να σοκάρει την ομάδα του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νίτσα – Μάνεα, Κίρικες, Μπούρτσα, Τόσκα – Μπορντεϊάνου, Μάριν – Τσιτσαλντάου, Μαν, Μιχαΐλα – Πούσκας

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/03/2022

Στις πρώτες του προπονήσεις ο Γκουστάβο Πογέτ έριξε όλο το βάρος στην τακτική. Ζητάει την καλή ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές της ομάδας και όπως όλα δείχνουν η γαλανόλευκη θα πάει με 4-3-3. Στη μεσαία γραμμή ο σχηματισμός μπορεί να έχει τρία χαφ στην ευθεία όπως και τρίγωνο με δύο χαφ πίσω κι έναν μπροστά σε πιο ελεύθερο ρόλο. Πάντως, επειδή έχει κάνει πολλές δοκιμές, δεν είναι ξεκάθαρα τα πρόσωπα που θα παρατάξει. Την τελευταία στιγμή στην αποστολή μπήκε και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, καθώς λόγο Covid-19 έμειναν εκτός οι Βρουσάι και Μασούρας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Ρότα,Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος – Πέλκας, Μπακασέτας, Γιακουμάκης

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ