el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σερβία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 25/08/2022

H Σερβία υποδέχεται την Ελλάδα στο Βελιγράδι (Πέμπτη 21:00) για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ και τα βλέμματα όλων πέφτουν στη μονομαχία ανάμεσα σε Γιόκιτς και Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Η γαλανόλευκη έχει το πάνω χέρι στον όμιλο, αντίθετα οι Σέρβοι καίγονται για τη νίκη!

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση της Σερβία με την Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο stoixima live!


Σερβία – Ελλάδα: Γιόκιτς vs Γιάννη

Μία εβδομάδα έμεινε για το πρώτο τζάμπολ στο μεγάλο ραντεβού του Eurobasket (1-18/09), μία διοργάνωση που θα διεξαχθεί με καθυστέρηση, καθώς το 2020 αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Όμως, το Ευρωμπάσκετ μπορεί να περιμένει για λίγο, αφού αυτό που προέχει τα επόμενα 24ωρα για τις Εθνικές ομάδες είναι οι υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα στο 4ο από τα έξι «παράθυρα» της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 9ο γκρουπ και μαζί με τη Λετονία μοιράζονται την κορυφή (με ρεκόρ 3-1), ενώ ακολουθούν η Τουρκία και το Βέλγιο (2-2), με τη Σερβία και τη Μ. Βρετανία να είναι στην πιο δύσκολη και… αγχωτική θέση (ρεκόρ 1-3).

Το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία, θα βάλουν στη βαλίτσα τους οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου.
Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, η αναμέτρηση της Πέμπτης (25/08, 21:00) στην κατάμεστη «Stark Arena» είναι κάτι σαν «τελικός» για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Οποιος τσεκάρει τις αποστολές των ομάδων, θα αντιληφθεί πολύ γρήγορα ότι οι περισσότερες ομάδες στο 4ο «παράθυρο» κατεβαίνουν σχεδόν πλήρεις, καθώς οι μόνοι που θα απουσιάσουν είναι οι παίκτες που την… πάτησαν με τραυματισμούς.

Οσον αφορά την μονομαχία Σερβία – Ελλάδα, τους προβολείς θα συγκεντρώσει πάνω της η τιτανομαχία του Νίκολα Γιόκιτς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Εν ολίγοις, ο τελευταίος (back-to-back MVP του NBA) θα υποδεχθεί τον Greek Freak που πήρε το βραβείο τις δύο προηγούμενες σεζόν από τον σταρ των Ντένβερ Νάγκετς (τις σεζόν 2018-19 και 2019-20)!

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι δυο τους. Τόσο η Σερβία όσο και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαθέτουν παίκτες που αγωνίζονται στο τοπ επίπεδο.
Μίτσιτς (Εφές), Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Κάλινιτς (Μπαρτσελόνα), Λούτσιτς (Μπάγερν), Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε) από τη μία – Σλούκας (Ολυμπιακός), Καλάθης (Φενέρμπαχτσε), Ντόρσεϊ (Ντάλας Μάβερικς) από την πλευρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Βέβαια, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και οι σημαντικές απουσίες που ταλαιπωρούν τους δύο μονομάχους: o κόουτς Πέσιτς δεν έχει στη διάθεσή του τους Νεμάνια Μπιέλιτσα (κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NBA με τους Γουόριορς/από τη νέα σεζόν στη Φενέρ) και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Ατλάντα Χοκς), με τον πρώτο να «τρέχει» για να προλάβει το Ευρωμπάσκετ και τον δεύτερο να έχει τεθεί νοκ άουτ (υποβλήθηκε σε επέμβαση).

Από αιμάτωμα ταλαιπωρείται ο Νεμάνια Νέντοβιτς (χτύπησε στο φιλικό με τη Σλοβενία) και αυτός κάνει αγώνα δρόμου για να είναι… όπως πρέπει στο Eurobasket που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα.

Η Εθνική μας – εκτός απρόοπτου – θα έχει κανονικά στο παρκέ το βράδυ της Πέμπτης τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση δεν έπαιξε στα δύο τελευταία παιχνίδια του τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ (με Γεωργία και Τουρκία).

Από ‘κει και πέρα, εκτός μάχης για τον κόουτς Δημήτρη Ιτούδη έχουν τεθεί οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης, με τους δύο παίκτες να έχουν ως στόχο να μπουν στο αεροπλάνο της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ.

Κάπως έτσι η αποστολή της Ελλάδας για το ματς στο Βελιγράδι αποτελείται από τους Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο, Λούντζη, Π. Καλαϊτζάκη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου (αρχηγός), Κασελάκη, Μποχωρίδη, Ντόρσεϊ, Καλάθη, Σλούκα, Δ. Αγραβάνη και Κουζέλογλου.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο παραμονή του ματς με τη Σερβία στάθηκε στο εξαρετικό κλίμα που υπάρχει στην γαλανόλευκη και με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, τόνισε:

«Νομίζω είμαστε αρκετά έτοιμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα στα επίσημα παιχνίδια. Έχουμε δώσει αρκετά και καλά φιλικά σε αυτό το τουρνουά και ανυπομονούμε πλέον για τους επίσημους αγώνες. Σίγουρα η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε ότι έχει πολύ καλή εξέδρα και πολύ θερμούς φιλάθλους στο πλευρό της, αλλά θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα πάμε εκεί με ένα στόχο να νικήσουμε».

Ο Αντετοκούνμπο περιμένει να δει γεμάτο γήπεδο για μία ακόμη φορά και στο ΟΑΚΑ στο επόμενο ματς με το Βέλγιο: «Ναι, ναι, ναι… Περιμένω να δω ένα γεμάτο γήπεδο και να ακούω φασαρία!» Ο ίδιος φαίνεται να τρέφεται από αυτήν την ενέργεια: «Και βέβαια θέλω να ξαναδώ γεμάτο γήπεδο! Ο κόσμος είναι η ενέργειά μου! Όταν μετά από μια τάπα ή έναν κάρφωμα ακούω τον κόσμο μου δίνει ενέργεια για τη συνέχεια».

Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει συχνά συμβουλές στον μικρότερο αδελφό του δεν είναι και σπάνια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον Κώστα; «Σίγουρα είναι τέλειο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι και να έχεις και τα αδέλφια σου και τον Θανάση και τον Γιάννη να σε βοηθάνε, να σου μιλάνε. Είμαι ευγνώμων».

Βοήθεια όμως λαμβάνει και από άλλους συμπαίκτες πιο έμπειρους όπως ο Παπανικολάου, ο Σλούκας ή ο Παπαγιάννης: «Όλοι με βοηθάνε όσο μπορούν. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου όλοι, όσο μπορούν!»

Και τελευταία ερώτηση. Θα κάνουμε κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ; «Το ελπίζω!»


Σερβία – Ελλάδα: Προγνωστικά 25/08/2022

Στη Σερβία δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος από την απόφαση του Σβέτισλαβ Πέσιτς να κόψει από την αποστολή τον αρχηγό Μίλος Τεόντοσιτς (τόσο για τα προκριματικά του ΠΚ, όσο και από το Ευρωμπάσκετ), όμως λόγω της κρισιμότητας των αγώνων που έρχονται η… σκόνη κατακάθισε.

Ετσι όπως τα έκανε η Σερβία στην πρώτη φάση των προκριματικών, τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Θα είναι τεράστια αποτυχία για την ομάδα του Πέσιτς ένας αποκλεισμός από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό το ενδεχόμενο έχει σημάνει συναγερμό σε όλα τα μέτωπα.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς χρειάζεται όσο τίποτα άλλο τη νίκη στην αναμέτρηση κόντρα στην Ελλάδα κι αυτό γιατί αν βρεθεί με ρεκόρ 1-4 στον όμιλο, τότε ίσως είναι αργά για όλους στο Βελιγράδι.

Το γεμάτο γήπεδο, το κίνητρο, αλλά και η αναμφισβήτητη ποιότητα που διαθέτει στο ρόστερ της η Σερβία, δίνουν το προβάδισμα στον άσο στους -5,5 πόντους σε απόδοση 1,93 στη Novibet.

Από τα ειδικά παικτών, κρατάμε το Over 5,5 ασίστ του Γιόκιτς (σε απόδοση 1,80), ο οποίος είναι «μανούλα» στο να φτιάχνει τους συμπαίκτες του (δεν… κουράστηκε να το κάνει στα φιλικά παιχνίδια που προηγήθηκαν), ενώ «ζεστά» βλέπουμε και το Over 8,5 ριμπάουντ του Γιάννη Αντετοκούνμπο (σε απόδοση 1,75), με τον κόουτς Ιτούδη να προετοιμάζει τον Greek Freak για αρκετά λεπτά στη θέση «5».


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ