el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά, Ανάλυση 05/02/2023

Η 5η Τότεναμ (36 β., 11-3-7) υποδέχεται τη 2η Μάντσεστερ Σίτι (45 β., 14-3-3) στο μεγάλο ντέρμπι της Πρέμιερ Λιγκ, με το οποίο ολοκληρώνεται το συναρπαστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο εντυπωσιακό Tottenham Hotspur Stadium (62.850 θ.) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (18:30), με τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα από την πλατφόρμα της Nova.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες πριν δύο εβδομάδες (19/01/23) στην έδρα της Σίτι, η οποία με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το εις βάρος της 0-2 (Κουλουσέφσκι 44’, Εμερσον 45+2’) σε 4-2 (Αλβαρες 51’, Χάαλαντ 53’, Μαχρέζ 63’, 90’).

Η Μάντσεστερ Σίτι δε θέλει να χάσει άλλο έδαφος στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου Αρσεναλ, αλλά και η Τότεναμ, που μετρά μόλις δύο νίκες στις προηγούμενες έξι αγωνιστικές (2-1-3), θέλει να κρατηθεί σε επαφή με την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με 800+ αγορές στη Novibet, ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα, ο αγώνα της Τότεναμ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις 12 διαφορετικά γεγονότα του ίδιου ματς και στο live stoixima.

Τώρα αρχίζει το ματς στην Πρέμιερ Λιγκ!

 


Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Ανάλυση & Παρουσίαση 05/02/2023

Το προηγούμενο τριήμερο η δράση στην Αγγλία αφιερώθηκε στο FA Cup, με τα παιχνίδια του 4ου γύρου. Τόσο η Τότεναμ, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι, εξασφάλισαν την πρόκριση.

Η Μάντσεστερ Σίτι, που στον 5ο γύρο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπρίστολ Σίτι, είναι βάσει αποδόσεων το πρώτο φαβορί (2.15) για την κατάκτηση του FA Cup. Η Τότεναμ, που θα παίξει επίσης εκτός έδρας με τη νικήτρια του ζευγαριού Ρέξαμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, προσφέρεται στο 5.50.

Η Μάντσεστερ Σίτι σε ένα πολύ «κλειστό» ματς λύγισε την Αρσεναλ με 1-0, με… σπάνιο σκόρερ τον Νέιθαν Ακέ στο 64’. Λίγο πριν η προσπάθεια του Χουλιάν Αλβαρες είχε βρει δοκάρι για τους «Πολίτες», που βρήκαν απέναντί τους μία ομάδα με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της.

Η Τότεναμ είχε ευκολότερο έργο στην έδρα της Πρέστον, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Αντόνιο Κόντε. Ο Σον με δύο γκολ (50’, 69’) «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, με τον -δανεικό από τη Βιγιαρεάλ- Ντανζούμα να σκοράρει (87’) στο ντεμπούτο του για το τελικό 0-3.

Είχε προηγηθεί για τα «σπιρούνια» η νίκη (1-0) στο «Κρέιβεν Κότατζ» της Φούλαμ, με γκολ του Χάρι Κέιν, που ισοφάρισε έτσι τον Τζίμι Γκριβς στην 1η θέση των σκόρερ της Τότεναμ όλων των εποχών.

kane goldenboot novibet

Ο Κέιν, που έμεινε στον πάγκο με την Πρέστον, έχει σκοράρει 266 γκολ σε 413 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Τότεναμ, τα 199 στην Πρέμιερ Λιγκ. Συνεπώς, με το επόμενό του γκολ ο 30χρονος διεθνής επιθετικός θα γράψει ιστορία με τους αγαπημένους του Spurs.

Για τη Σίτι ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη, όλες στην έδρα της, μετά το 4-2 επί της Τότεναμ και το 3-0 κόντρα στη Γουλβς (με το τέταρτο φετινό χατ-τρικ του Χάαλαντ).

Είχαν προηγηθεί ο σοκαριστικός αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ από τη Σαουθάμπτον (2-0) αλλά και η ήττα -με ανατροπή- στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1), μετά από την οποία ο Γκουαρδιόλα είχε δηλώσει ότι… «δεν με ενδιαφέρει η Πρέμιερ Λιγκ».


Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Στατιστικά & Προϊστορία 05/02/2023

  • Τέσσερις σερί νίκες μετρά η Τότεναμ υποδεχόμενη τη Μάντσεστερ Σίτι, όλες χωρίς να δεχθεί γκολ! Την κέρδισε διαδοχικά με 1-0 (09/04/2019, προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ), 2-0 (02/02/2020, Πρέμιερ Λιγκ), 2-0 (21/11/2020, Πρέμιερ Λιγκ) και 1-0 (15/08/2021, Πρέμιερ Λιγκ).
  • Συνολικά, με γηπεδούχο την Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις έχουν αγωνιστεί 79 φορές, με απολογισμό 41-18-20. Από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ (1992-93), το αντίστοιχο ρεκόρ είναι 16-3-6.
  • Αγνοείται η ισοπαλία στα 7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και στις δύο έδρες (4 νίκες η Τότεναμ, 3 νίκες η Μάντσεστερ Σίτι). Ειδικότερα με γηπεδούχο την Τότεναμ τελευταίο «Χ» ήταν το 0-0 της σεζόν 2010/11, έκτοτε σημειώθηκαν 6 «άσοι» και 3 «διπλά».
  • Η Τότεναμ δεν έχει ισοπαλία φέτος στην έδρα της στην Πρέμιερ Λιγκ (6-0-4), έχοντας χάσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία της ματς εκεί, στα οποία δέχθηκε ακριβώς από 2 γκολ στο καθένα (Νιούκαστλ 1-2, Λίβερπουλ 1-2, Αστον Βίλα 0-2, Αρσεναλ 0-2).
  • Πρώτοι εν ενεργεία σκόρερ της Τότεναμ στα ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι οι Χάρι Κέιν και Χιουνγκ-Μιν Σον με 4 γκολ έκαστος. Αντίστοιχα, για τη Σίτι είναι ο Ιλκάι Γκιούντογαν (5 γκολ), με τον Ριγιάντ Μάχρεζ να έχει 4.
  • Πρώτος σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ ο τρομερός Ερλινγκ Χάαλαντ με 25 γκολ, ακολουθεί ο Χάρι Κέιν με 16. Πρώτος στις ασίστ είναι ο Κέβιν ντε Μπρόινε με 11, ενώ για την Τότεναμ έχουν από 5 οι Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και Ιβάν Πέρισιτς.
  • Δεύτερη σε κόρνερ φέτος στην Πρέμιερ η Μάντσεστερ Σίτι (131), τέταρτη στη σχετική λίστα η Τότεναμ (126).
  • Η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε πρώτη στα 16 από τα 20 μέχρι τώρα παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ. Ειδικότερα εκτός έδρας ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στα 8/9 ματς της.
  • Η Τότεναμ σκόραρε πρώτη μόνο στα 9/21 παιχνίδια της. Στα 7 από τα 9 πανηγύρισε τη νίκη (μία ισοπαλία, μία ήττα).
  • Αγαπημένη αντίπαλος για τον Ριγιάντ Μάχρεζ η Τότεναμ, καθώς απέναντί της μετρά 7 γκολ+4 ασίστ, έχει δηλαδή άμεση συμμετοχή σε 11 γκολ, τα περισσότερα εναντίον κάθε άλλης ομάδας.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία της Premier League.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά 05/02/2023

Σε απόδοση φαβορί προσφέρεται το ενδεχόμενο νίκης της Μάντσεστερ Σίτι, παρά τη δυσμενή της παράδοση στην έδρα της Τότεναμ. Από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα στο μεγάλο ματς της Premier League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει περιθώρια βαθμολογικών απωλειών, εν όψει μάλιστα και του επερχόμενου ντέρμπι τίτλου (;) με την Αρσεναλ, στις 15 Φεβρουαρίου.

Με δεδομένο ότι η φετινή Τότεναμ έχει υστερήσει στην πλειοψηφία των «μεγάλων» φετινών παιχνιδιών, το 1.77 στο διπλό μπορεί να αποτελέσει επιλογή.

Χρησιμοποιώντας το Bet Builder της Novibet, το διπλό σε συνδυασμό με Under 3.5 γκολ προσφέρεται σε απόδοση 2.88.

Μεγάλο το κίνητρο του Χάρι Κέιν, να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ, μπροστά στο κοινό της ομάδας του.

Σε απόδοση 2.62 το ενδεχόμενο να βρει δίχτυα οποιαδήποτε στιγμή ο Κέιν, που βέβαια εκτελεί και τα πέναλτι της Τότεναμ.

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!


Τότεναμ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/02/2023

 Ο Αντόνιο Κόντε υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης της χολυδόχου κύστης την Τετάρτη και το πιθανότερο είναι να μη δώσει το παρών στον πάγκο της Τότεναμ, αφήνοντας τον βοηθό του, Κρίστιαν Στελίνι, να διαχειριστεί το ματς.

Την τελευταία μέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκε ως δανεικός -με υποχρέωση αγοράς το καλοκαίρι- από τη Σπόρτινγκ ο Ισπανός δεξιός μπακ Πέδρο Πόρο (11 ασίστ σε 26 εμφανίσεις φέτος).

Ο Πόρο είναι πιθανό να ντεμπουτάρει την Κυριακή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ανήκε την τριετία 2019-22, χωρίς όμως να αγωνιστεί ποτέ με αυτήν.

Αμφίβολος είναι ο Ρισάρλισον, που έλειψε στο Κύπελλο με την Πρέστον και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα τρία προηγούμενα ματς. Ο Λούκας Μόουρα, από την άλλη, επανήλθε σε αγώνα της β’ ομάδας αλλά ακόμα θεωρείται εκτός πλάνων.

Επιστρέφει σίγουρα ο Χάρι Κέιν, που προφυλάχθηκε στο FA Cup καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει μόνο μία προπόνηση λόγω ασθένειας.

Αποχώρησε την τελευταία μέρα των μεταγραφών ο δεξιός μπακ Ντόχερτι (έπαιξε 77’ με την Πρέστον) ως ελεύθερος, με προορισμό την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Γιορίς – Ντέιβις, Ντάιερ, Ρομέρο – Πέδρο Πόρο, Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς – Κουλουσέφσκι, Σον – Κέιν.

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/02/2023

 Ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τζον Στόουνς τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου με την Αρσεναλ, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει επιλογές σε αυτή τη θέση, με τον Ρούμπεν Ντίας έτοιμο να επιστρέψει.

Διαθέσιμος αναμένεται και ο βασικός μέσος Φιλ Φόντεν, που έμεινε στον πάγκο στο 4-2 επί της Τότεναμ και, λόγω τραυματισμού, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή με Γουλβς και Αρσεναλ.

Τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, ο Καταλανός τεχνικός άφησε τον Κανσέλο να φύγει με προορισμό την Μπάγερν, ως δανεικός. Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ, παίκτης-κλειδί στην κατάκτηση του τίτλου πέρσι, είχε χάσει τελευταία την εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Εντερσον – Λιούις, Λαπόρτ, Ακάντζι, Ακέ – Γκιούντογαν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε – Μάχρεζ, Χάαλαντ, Γκρίλις.

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ