el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση 18/08/2023

Μεγάλο φιλικό στο Άμπου Ντάμπι για την Εθνική μας ομάδα. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ (19:00) και αυτό θα είναι το πιο δυνατό τεστ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ξεκινά σε λιγότερες από δέκα μέρες.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια την Γερμανία (19/8, 19:00) και η προετοιμασία για τη Μανίλα έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Το φιλικό με τη νεανική και διψασμένη Team USA θα είναι το πρώτο μετά την επισημοποίηση της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκτός μάχης τέθηκε πριν λίγες μέρες και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, με την Εθνική να μην υπολογίζει επίσης στους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα παλεύει να βρει πατήματα και ταυτότητα, ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού.

Για το σπουδαίο φιλικό στο Άμπου Ντάμπι επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 800+αγορές στη Novibet η αναμέτρηση γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Όλη η δράση στο Στοίχημα Μπάσκετ!


ΗΠΑ – Ελλάδα: Παρουσίαση, Ανάλυση 18/08/2023

Μετά τα δύο φιλικά με την Σλοβενία και το τουρνουά «Ακρόπολις», η Εθνική ετοιμάζεται για ακόμα δύο δυνατά τεστ στο Άμπου Ντάμπι. Το πρώτο από αυτά είναι μάλιστα και πολύ λαμπερό, αφού η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Team USA.

Οι Αμερικανοί δεν κατεβάζουν ρόστερ με την πρώτη γραμμή των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, όμως ο Στιβ Κερ έχει στα χέρια του μία δωδεκάδα με νιάτα, φρεσκάδα και πολύ ταλέντο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και χωρίς κάποιον από τους Λεμπρόν, Κάρι, Ντουράντ (ή έστω έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς) οι ΗΠΑ θεωρούνται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό φάνηκε και στα τρία φιλικά των ΗΠΑ, στα οποία κυριάρχησαν άνετα απέναντι σε Πουέρτο Ρίκο (117-74) και Σλοβενία (92-62), προτού κερδίσουν και τους Ισπανούς (98-88).

Με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι Τζέιλεν Μπράνσον, Άντονι Έντουαρντς και Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιο ξεκινούν ως σημεία αναφοράς, ενώ εξίσου σημαντικοί για τον Κερ θεωρούνται οι Μικάλ Μπρίτζις, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και Μπράντον Ίνγκραμ.

Στη μεριά της Εθνικής, είναι ξεκάθαρο ότι ο πήχης των προσδοκιών κατέβηκε μετά την ανακοίνωση της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μπακς τέθηκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού και η Ελλάδα έχασε τον κεντρικό «μοχλό» της.

Βέβαια, ο Ιτούδης δουλεύει από την αρχή της προετοιμασίας χωρίς τον Γιάννη και η Εθνική έχει ήδη προσαρμοστεί στην ηχηρή απουσία, που μπήκε στη λίστα των Καλάθη, Σλούκα, Ντόρσεϊ και Κώστα Αντετοκούνμπο, που επίσης έμεινε εκτός λόγω της εγχείρησης στο γόνατο.

Στα τέσσερα φιλικά της Εθνικής, φάνηκαν ξεκάθαρα κάποια δεδομένα. Τόσο στις νίκες επί της Σλοβενίας (98-91, 88-77), όσο και στις ήττες στο «Ακρόπολις» από Σερβία (71-64) και Ιταλία (74-70), η «Επίσημη Αγαπημένη» παρουσίασε θέματα στο επιθετικό κομμάτι και στην ευστοχία της. Βέβαια, το θετικό πρόσημο αφορά την άμυνα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα σχήματα του Ιτούδη αποτελούνται από πέντε «καμικάζι».

Σημείο αναφοράς θα είναι στα γκαρντ ο Τόμας Ουόκαπ, που δείχνει ότι έχει ήδη προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στο κλίμα της νέας μπασκετικής του πατρίδας, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι τα περισσότερα λεπτά του rotation θα μοιραστούν στους Κώστα Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Μιχάλη Λούντζη και Ντίνο Μήτογλου.

Στα χαρτιά, οι πρώτοι 8-9 παίκτες του ρόστερ δημιουργούν ένα ευέλικτο σύνολο, με διάθεση να παλέψει για κάθε μπάλα και με ορθολογική σκέψη στα επιθετικά σχήματα. Όμως, δεν μπορεί να αγνοηθεί το κενό στο «5», πίσω από τον Παπαγιάννη, όπως επίσης η έλλειψη σταθερού σκορ από την περιφέρεια.

Είναι πάντως θετικό ότι οι Ρογκαβόπουλος και Λούντζης μοιάζουν έτοιμοι να αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία πρωταγωνιστώντας με εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά.


ΗΠΑ – Ελλάδα: Προγνωστικά 18/08/2023

Φιλικό με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Οι ΗΠΑ κατεβαίνουν για το Παγκόσμιο με δίψα και άγριες διαθέσεις, ενώ η Εθνική δουλεύει για να προσαρμοστεί στις πολλές απουσίες της και να βρει ταυτότητα μέσω της σκληρής άμυνας.

Για το φιλικό στο Άμπου Ντάμπι επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

UNDER 174.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.88 ΣΤΗ NOVIBET

Οι ΗΠΑ έχουν τρομερό ταλέντο επιθετικά και, εύκολα ή δύσκολα, θα κινηθούν κοντά στους 90 πόντους. Αντίθετα, η Εθνική δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική σε αυτό το κομμάτι και το όριο των 174,5 πόντων μοιάζει αρκετά υψηλό για το συγκεκριμένο ματς.

ΕΛΛΑΔΑ +14,5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΟ 1Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.89 ΣΤΗ NOVIBET

Με συγκέντρωση και σωστό πλάνο, η Εθνική μπορεί να μείνει κοντά στο σκορ, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση ΗΠΑ – Ελλάδα έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ