el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 12/01/2023

Ο Ολυμπιακός (11-7) την… πάτησε στο Μόντε Κάρλο και το βράδυ της Πέμπτης (12/01, 21:30) δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναλάβει το ίδιο λάθος στη Μπολόνια απέναντι στη «ζημιάρα» Βίρτους (8-10).

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην Ιταλία για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους, στο κλείσιμο της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της Euroleague για το 2023.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός: Ανάλυση και Παρουσίαση 12/01/2023

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη λήξη του αγώνα στο Πριγκηπάτο και την ήττα από τη Μονακό, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του:

«Είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Χάσαμε εννιά βολές σε ένα τόσο κλειστό ματς, που κρίθηκε σε μια απόφαση, μια άμυνα, μια επίθεση.

Επίσης, χάσαμε πολλά λέι-απ, ακόμη και καρφώματα. Κάναμε πολλά λάθη, 15 λάθη σε τέτοιου είδους ματς είναι πάντα κρίσιμα. Σταματήσαμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Κάναμε τόσα πολλά λάθη, κάποια αβίαστα και το πληρώσαμε.
Όμως, αυτή είναι η Ευρωλίγκα».

Βέβαια στη συνέχεια, ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας… έριξε κατευθείαν το βλέμμα του στο δυσκολοκατάβλητο σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο:

«Η Βίρτους είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο και πολύ βάθος στο ρόστερ της. Αν δείτε ποιοι παίκτες και τι κλάσης παίκτες συχνά δεν παίζουν δευτερόλεπτο θα καταλάβετε τι εννοώ. Είναι μια ομάδα που παρουσιάζει αυξομειώσεις στην απόδοσή της.
Για παράδειγμα κέρδισε στη Βαρκελώνη, αλλά αμέσως μετά έχασε από τη Ζαλγκίρις.
Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για το δυσκολότερο δυνατό σενάριο, αυτό που τους θέλει αποφασισμένους, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες σε Ιταλία και στο γήπεδό τους από τους Λιθουανούς.

Πιστεύω πως θα παίξουν στα όριά τους για να γυρίσουν την κατάσταση. Διεκδικούν μία θέση στην οχτάδα, πρέπει να είμαστε πολύ προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο, αν θέλουμε να νικήσουμε», τα λόγια του 57χρονου τεχνικού.

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Σκαριόλο, δεν είχε… όρεξη για πολλές δηλώσεις, εμφανώς επηρεασμένος από το «χαστούκι» που δέχθηκε η ομάδα του από την Ζαλγκίρις.
«Κάναμε αρκετά λάθη με τη Ζαλγκίρις και το πληρώσαμε ακριβά. Δεν είχαμε ισορροπία και με δεδομένο ότι ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Πρώτα από όλα πρέπει να βρούμε ενέργεια. Γνωρίζουμε καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πανίσχυρη ομάδα».

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι σε «ερυθρόλευκο» φόντο. Οι δύο πλευρές από το 1998 έχουν συναντηθεί 7 φορές ανεξαρτήτως έδρας στην Euroleague και ο Ολυμπιακός μετράει ισάριθμες νίκες. Τις τρεις από αυτές τις πανηγύρισε μέσα στην Μπολόνια και η τελευταία ήταν με 80-91 τη σεζόν 2007/08. Στον φετινό «μαραθώνιο» οι Πειραιώτες διέλυσαν την Βίρτους πριν από ένα μήνα με σκορ 117-71 (Video) μέσα στο ΣΕΦ.


Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Βίρτους το βράδυ της Τρίτης συνέχισε τα… δώρα στην έδρα της. Αντιμετώπισε μία «λαβωμένη» Ζαλγκίρις, όμως ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της (77-87).
Κάπως έτσι πήγε στράφι η μαγική εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους (3/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/6 βολές, 12 ασίστ, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο).

Πάλεψε και ο Οτζελέγιε (11 π., 5 ριμπάουντ), υστέρησαν τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά:
Μπακό 7 π., Τζαϊτέ 9 π., Λούντμπεργκ 3 π. , Σενγκέλια 4 π. , Χάκετ 6 π. (4 ασίστ), Μίκι 3 π., Γουίμς 7 π.

Δεν έπαιξε για να πάρει ανάσες ο σταρ Μάρκο Μπελινέλι, ο αναπληρωματικός Γάλλος γκαρντ Κορντινιέ (πιθανότατα επιστρέφει και αυτός κόντρα στον Ολυμπιακό) και ο γκαρντ Μάνιον που τέθηκε νοκ άουτ με τραυματισμό.

Τα ομαδικά στατιστικά της Βίρτους: 19/34 δίποντα, 8/20 τρίποντα, 15/22 βολές, 24 ριμπάουντ ( 19 αμυντικά/5 επιθετικά), 24 ασίστ, 7 κλεψίματα, 10 λάθη.

Ο Ολυμπιακός έχτισε διαφορά 14 πόντων στην 1η περίοδο κόντρα στη Μονακό, όμως όπως και στο «Αστρομπάλ» (απέναντι στη Βιλερμπάν) το σπατάλησε και ηττήθηκε με 64-60.
Δεν βγήκε το ματς στο ηγετικό δίδυμο των Πειραιωτών (Σλούκας-Βεζένκοφ), με τον πρώτο να… καταγράφει 10 π. με 1/8 σουτ και 7/10 βολές σε 27’, ενώ έμεινε χαμηλά και στη δημιουργία (4 ασίστ).

Την ίδια ώρα, ο Βεζένκοφ είχε 4 π. (2/7 σουτ, 8 ρ.) και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, τόσο μικρή επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του. Πρώτος σκόρερ ο Αλεκ Πίτερς με 12 π. (4/5 τρίποντα).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 12/26 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 12/21 βολές, 42 ριμπάουντ (31 αμυντικά/11 επιθετικά), 16 ασίστ, 10 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 15 λάθη.


Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 12/01/2023

Ο Ολυμπιακός, ως γνωστόν, συνηθίζει μετά από μία νωθρή εμφάνιση να «απαντά».
Από την άλλη όμως και η Βίρτους δεν είναι ομάδα που κάνει εύκολα δύο σερί ήττες μπροστά στο φανατικό κοινό της.

Θα πιαστούμε από τα λόγια του κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις του για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και θα… στηρίξουμε το Under 162,5 πόντοι, σε απόδοση 1.87 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, καλοβλέπουμε το Over 6,5 πόντοι του Αϊζάια Κάνααν (σε απόδοση 1.85), ο οποίος όταν… αμφισβητείται δείχνει χαρακτήρα. Στη μέρα του ο Αμερικανός το συγκεκριμένο line πόντων το ξεπερνάει με 3 σουτ.

Ταυτόχρονα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο περιμένει την… αφύπνιση του Γκάμπριελ Λούντμπεργκ, ο οποίος εσχάτως κινείται σε ρηχά νερά.
Ωστόσο, οι απαιτήσεις της Βίρτους δικαιολογημένα είναι μεγάλες από τον Δανό γκαρντ, σε απόδοση 1.87 να σημειώσει Over 8,5 πόντους.


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ