el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 19/01/2023

Τελευταία ζαριά για Βίρτους και Παναθηναϊκό στην Μπολόνια!

Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην 20η αγωνιστική της Euroleague την Πέμπτη το βράδυ (21:30) σ’ ένα παιχνίδι που ο νικητής θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του στο κυνήγι της οκτάδας.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ σε Live Streaming*, με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση, Παρουσίαση 19/01/2023

Οριακό παιχνίδι για Βίρτους και Παναθηναϊκό στην Μπολόνια στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague!

Οι δύο ομάδες «καίγονται» για το ροζ φύλλο αγώνα, αφού ο νικητής θα ξανακοιτάξει την οκτάδα, ενώ ο ηττημένος θα δει τις ελπίδες τους για είσοδο στα play offs να ελαχιστοποιούνται.

Η Βίρτους με 8-11 ρεκόρ προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες και στόχος της είναι να μην τριτώσει το κακό. Η ιταλική ομάδα μέσα στο «σπίτι» της είναι μια του ύψους και μια του βάθους και το 5-5 αποδεικνύει του λόγου το αληθές

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (83-85) σ’ ένα ματς που κρίθηκε στην τελευταία επίθεση.

Η Βίρτους από το παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αποχώρησε με πολλά παράπονα από τους διαιτητές και μάλιστα ο Σκαριόλο με τη λήξη της αναμέτρησης ήταν αιχμηρός: «Οι προπονητές και οι παίκτες κάνουμε λάθη. Ειδικά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, δεν μπορώ να θυμηθώ τόσο μεγάλη σειρά λαθών από διαιτητές και είμαι και αρκετά μεγάλος σε ηλικία. Είδα τις φάσεις και κοντεύω να τρελαθώ.

Και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες πρέπει να διαχειριστείς τα νεύρα σου, επειδή τα συναισθήματα σε αναγκάζουν να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική. Με τον Ολυμπιακό όμως, δεν μπορώ να το καταπιώ. Είμαστε νέοι στη διοργάνωση, πρέπει να βάλουμε μερικά χρόνια στην πλάτη μας, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Ο Μίλος είναι ο Μίλος, δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε, τον θέλουμε όπως είναι…».

Είναι γνωστό ότι ιθύνων νους της Βίρτους είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει από 21 πόντους και μοιράζει «φαρμακερές» ασίστ στους συμπαίκτες του. Ωστόσο, στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό έκανε 7 λάθη και στο τέλος αποβλήθηκε με τεχνικές ποινές για διαμαρτυρίες στους διαιτητές.

Κάτω από τη ρακέτα δεσπόζουν οι Σενγκέλια και Οτζελέγε, οι οποίοι θα βάλουν δύσκολα στους ψηλούς τους «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες (88-86) απέναντι στη Μακάμπι κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών. Το τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιαμς στο φινάλε έφερε τα πάνω κάτω και ουσιαστικά χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα.

Κόντρα στους Ισραηλινούς οι Μπέικον (19 π.), Λι (21 π.) έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης μετά από αρκετό καιρό επέστρεψε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς παραμένει στον πάγκο υπό έντονη αμφισβήτηση και ήδη τα σενάρια για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού έχουν φουντώσει.

Πάντως, το ζητούμενο για το «τριφύλλι» στην Μπολόνια είναι να χτίσει σερί νικών για να ξανακοιτάξει προς την οκτάδα.

Ο Μαυροβούνιος προπονητής παραμονή του ματς στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του, στην ποιότητα της Βίρτους, αλλά και στον Τεόντοσιτς.

«Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα στη Euroleague με τα δύο συνεχόμενα ματς, ενώ μετά τη Μακάμπι είχαμε λιγότερο από δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Η προσέγγισή μας ήταν καλή από την αρχή του αγώνα κόντρα στον Άρη. Κάναμε καλό ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη για σαράντα λεπτά με τη Μακάμπι και στο τέλος κερδίσαμε.

Αν δείτε τη στατιστική, μπορούμε να μιλήσουμε για πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι. Όπως είπα μετά από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, η εικόνα που είχαμε ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Έχουμε βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς. Με τη Φενέρ δυστυχώς χάσαμε και μας στοίχισε και ένα λάθος από τους διαιτητές. Ηταν δύσκολο να ξαναβγούμε στο γήπεδο με την ίδια ενέργεια, αλλά τα καταφέραμε. Το σημαντικό είναι πως όλοι οι παίκτες έδωσαν πολλά για να έρθει αυτή η νίκη με τη Μακάμπι.

Τώρα παίζουμε απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς. Η Βίρτους έχει μεγάλα ονόματα, εξαιρετικούς παίκτες, όπως οι Τεόντοσιτς, Σενγκέλια, Χάκετ, Λούντμπεργκ, Μπελινέλι. Πολύπειροι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα είναι δύσκολο για εμάς αναμφίβολα και πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά για να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Ο Τεόντοσιτς είναι πολύ σημαντικός για εκείνους. Παίζει εκπληκτικά τελευταία αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Όπως είπα πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά πολύ συγκεντρωμένα. Ομαδική άμυνα και συγκέντρωση σε όλο το ματς είναι τα κλειδιά», υποστήριξε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος περιμένει βελτίωση από τον Μάριους Γκριγκόνις. 

Την αποστολή στην Ιταλία δεν ακολούθησαν οι Μποχωρίδης και Μαντζούκας. Ο πρώτος ταλαιπωρείται απο τράβηγμα, ενώ ο δεύτερος υπέστη θλάση αριστερού λαγονοψοΐτη μυός στην προπόνηση.

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι φτωχή, αλλά αρκετά πικάντικη. Αξέχαστος παραμένει ο τελικός της Euroleague το 2002 όταν ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα της Μπολόνια επικράτησε με 89-83 και αναδείχθηκε για 3η φορά στην ιστορία τους Πρωταθλητής Ευρώπης.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και φέτος στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» σ’ ένα ματς θρίλερ επικράτησαν στην παράταση με 88-85 (76-76 κ.α.).

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία) θα είναι οι διαιτητές του αγώνα ανάμεσα σε Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκός.


Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 19/01/2023

Βίρτους Μπολονια και Παναθηναϊκός διψούν για τη νίκη στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Euroleague, προκειμένου να ζωντανέψουν τις ελπίδες τους για είσοδο στην οκτάδα. Για το μεγάλο ματς στην Ιταλία επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Η Μπολόνια είναι φαβορί λόγω έδρας, όμως ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει την εικόνα του και δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Οι «πράσινοι» στα δύο τελευταία ματς με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι βελτίωσαν την εικόνα τους και αξίζει να τους εμπιστευτούμε με +6,5 πόντους χάντικαπ σε απόδοση 1.75.

Στα ειδικά των παικτών οι αποδόσεις είναι εκρηκτικές. Στο περασμένο ματς με τη Μακάμπι στην επιθετική εξίσωση του «τριφυλλιού» πλην του συνήθη ύποπτου Μπέικον μπήκε και ο Παπαγιάννης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βελτίωσε την εικόνα του σκοράροντας 16 πόντους και μέσα στην Ιταλία είναι ικανός να συνεχίσει με το πόδι στο γκάζι.

Σε δελεαστική απόδοση 2.01 ο Παπαγιάννης να σκοράρει Over 8.5 πόντους.

Αξίζει να σταθούμε και στον παίκτη που περνάει από τα χέρια του όλο το παιχνίδι της Βίρτους. Ο λόγος για τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος στα δύο τελευταία ματς σκόραρε με άνεση από την περιφέρεια. Συγκεκριμένα με Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις σκόραρε από 21 πόντους.

To Over 12.5 πόντους για τον Τεόντοσιτς το βρίσκουμε σε απόδοση 2.20 που ανήκει στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Στα Special Bets οι επιλογές για το παιχνίδι είναι αμέτρητες. Σπάνια συναντάμε πλέον ματς χωρίς αντιαθλητικό φάουλ στην Euroleague και το 1.70 για ένα ανάλογο σφύριγμα είναι ελκυστικό.


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ