el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γουόριορς – Κινγκς: Προγνωστικά, Ανάλυση 21/04/2023

Με την πλάτη στον τοίχο οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, περιμένουν στο Σαν Φρανσίσκο τα ξημερώματα της Παρασκευής (21/04, 05:00) τους εξαιρετικούς Σακραμέντο Κινγκς, με στόχο να μειώσουν σε 2-1 και… εν ολίγοις να παραμείνουν «ζωντανοί» στη σειρά του πρώτου γύρου της δυτικής περιφέρειας.

 

Οι «βασιλιάδες» έκαναν το καθήκον τους στα δύο πρώτα παιχνίδια που διεξήχθησαν στο «σπίτι» τους, βάζοντας δύσκολα στους «πολεμιστές» που πλέον δεν έχουν άλλη επιλογή από το να «απαντήσουν» στο Chase Center, εκεί δηλαδή που φέτος είναι η μεγάλη δύναμή τους.

Βέβαια, η αποστολή της ομάδας του Στιβ Κερ μόνο εύκολη δεν είναι: το Σακραμέντο τερμάτισε στην 3η θέση της regular season με ρεκόρ 48-34 (23-18 εντός/25-16 εκτός έδρας), την ίδια ώρα που οι Γουόριορς βρέθηκαν στην 6η θέση με το εντυπωσιακό 33-8 στο Chase Center και το ιδιαίτερα «φτωχό» 11-30 μακριά από το «σπίτι» τους.

Μάλιστα, πριν λίγες ώρες ήρθε μία ακόμη αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Καλιφόρνια.
Ο Μάικ Μπράουν – μέχρι την περσινή σεζόν άμεσος συνεργάτης του Στιβ Κερ στον πάγκο του Γκόλντεν Στέιτ – στην πρώτη του χρονιά στο Σακραμέντο… έσπασε την κατάρα.

Οι Κινγκς «έτρεχαν» το μεγαλύτερο σερί χωρίς παρουσία στα playoffs στις πέντε μεγαλύτερες επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ (16 χρόνια), όμως ο έμπειρος τεχνικός τους οδήγησε φέτος στην post season και είναι πλέον και επίσημα ο κορυφαίος προπονητής της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε.

Ο κόουτς Μπράουν πήρε 100 πρώτες ψήφους (!) από τους 100 εκπροσώπους του Τύπου, με αποτέλεσμα να κάνει… σμπαράλια τον ανταγωνισμό και να βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε αυτή τη θέση.


Γουόριορς – Κινγκς: Τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια

Το Σακραμέντο παρά την εξαιρετική κανονική περίοδο που έκανε, άκουγε τους περισσότερους ειδικούς της λίγκας να το… υποτιμούν εν όψει της σειράς απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές, όμως τόσο στο game 1 όσο και στο game 2 απέδειξε πόσο καλή ομάδα είναι: στο πρώτο ματς με εξαιρετικό το δίδυμο Φοξ-Μονκ έφτασε στην επικράτηση με 126-123.

Τρομερό ματς από τον ηγέτη των «βασιλιάδων» ΝτιΑρον Φοξ, ο οποίος σημείωσε 38 πόντους στο πρώτο παιχνίδι της καριέρας του στα πλέι οφ, σούπερ και ο Μαλίκ Μονκ, που ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε 32 π.

Double-double από τον Λιθουανό σέντερ Ντομάντας Σαμπόνις με 12 π. και 16 ριμπάουντ.
Στην αντίπερα όχθη, ο Στεφ Κάρι είχε 30 πόντους (6/14 τρίποντα) και ο Κλέι Τόμπσον 21 (5/14 τρίποντα), ενώ ο Αντριου Γουίγκινς – στην επάνοδό του μετά από δύο μήνες αγωνιστικής απραξίας – ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους και έδειξε ότι χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του.

Στο game 2, η ομάδα του Μάικ Μπράουν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, επικράτησε 114-106, με τους Γουόριορς να χάνουν για πρώτη φορά μετά το 2007 τα δύο πρώτα παιχνίδια σε μία σειρά πλέι οφ!

Ο Σαμπόνις και ο ΝτιΑρον Φοξ σημείωσαν από 24 πόντους έκαστος για τους νικητές, ενώ ο Μονκ ακολούθησε με 18. Για το Γκόλντεν Στέιτ 28 π. πέτυχε ο Κάρι, έχοντας όμως 3/13 τρίποντα, ακολούθησαν οι Γουίγκινς με 22 π. και Κλέι Τόμπσον με 21 (5/10 τρίποντα).


Γουόριορς – Κινγκς: Προγνωστικά 21/04/2023

Κομβική για το μέλλον της σειράς η τρίτη «μονομαχία» των δυο τους τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Chase Center, με τους Γουόριορς να είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν μία πρώτη αντίδραση μπροστά στο κοινό τους.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο Στιβ Κερ δεν θα έχει στο παρκέ τον υπερπολύτιμο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος στο game 2 πάτησε τον Σαμπόνις σε μία… περίεργη φάση, με το NBA να τιμωρεί τον έμπειρο πάουερ φόργουορντ των «πολεμιστών» με έναν αγώνα αποκλεισμό κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το κρίσιμο game 3.

gsw sac novibet

Πάμε, όμως, να δούμε τι κρατάμε στο καθαρά στοιχηματικό κομμάτι:
Πολύ σημαντική η απουσία του «τρελού» Ντρέιμοντ Γκριν για τον κόουτς Κερ, όμως η φανέλα των Γουόριορς είναι βαριά.

Ο Στεφ Κάρι και η παρέα του καλούνται να βγάλουν αντίδραση μέσα στην πανίσχυρη έδρα τους και το «πρέπει» που κουβαλούν μας οδηγεί στην απόφαση να… ασχοληθούμε με τον «άσο» στους -5,5 πόντους σε απόδοση 1,93 στη Novibet.

Ο Κάρι ήταν άστοχος στο game 2, κάτι που επισήμανε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα. Δύσκολα, ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, θα παραμείνει τόσο… σιωπηλός σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Σε απόδοση 2,60 να πετύχει Over 5,5 εύστοχα τρίποντα.

Τέλος, ο Ντομάντας Σαμπόνις βάζει (και αυτός) την σφραγίδα του στη φετινή εξαιρετική πορεία των «βασιλιάδων» προσφέροντας σε όλους τους τομείς (πόντους, ριμπάουντ, ασίστ).

Αυτή τη φορά θα κρατήσουμε το Over 6,5 στις ασίστ του Λιθουανού ψηλού στο εξαιρετικό 2,45 της Novibet, αναγνωρίζοντας την ευχέρεια που έχει ο σέντερ των Κινγκς (και) σ’ αυτή την κατηγορία.


Διαβάστε ακόμα… 

ΝΒΑ: Τα φαβορί για τον τίτλο και οι μεγάλοι αντίπαλοι του Αντετοκούνμπο

elections novibet

Στοίχημα Εκλογές 2023: Αποδόσεις και Προγνωστικά

Μεταγραφές: Αυτοί οι παικταράδες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2023

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ