el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

AEK – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/10/2022

Ώρα ντέρμπι «δικεφάλων». Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (Κυριακή, 19:30) στο ματς που κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Το παιχνίδι έχει κομβικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες. Η «Ένωση» θα δώσει το πρώτο της ντέρμπι στο νέο της γήπεδο με στόχο να πάρει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει δυναμικά στο κυνήγι του Παναθηναϊκού. Από την άλλη πλευρά, οι Θεσσαλονικείς είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχουν χάσει ήδη την επαφή τους με την κορυφή και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν την απόσταση να «ανοίγει» και με την 2η θέση τόσο νωρίς στη σεζόν.

Με 550+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder και κορυφαίο live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


AEK – ΠΑΟΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 30/10/2022

Έτοιμη για το πρώτο ντέρμπι στο νέο γήπεδο είναι η ΑΕΚ. Φυσικά εκτός από την ανυπομονησία των οπαδών της ομάδας, που «εξαφάνισαν» τα ελάχιστα εισιτήρια που διατέθηκαν για το ματς που θα γίνει sold-out στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπάρχει και εξαιρετικό κλίμα λόγω της πορείας στη σεζόν.

Η εβδομάδα ξεκίνησε ιδανικά για την «Ένωση» που συνέχισε τις υποχρεώσεις της με νίκες. Με τον Λιβάι Γκαρσία να πετυχαίνει δύο γκολ και να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο (50’, 70’ πεν), οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν με σκορ 2-0 από την έδρα του Λεβαδειακού. Έτσι, στο 1000ο παιχνίδι τους εκτός έδρας, συμπλήρωσαν τις έξι διαδοχικές νίκες (οι πέντε στο πρωτάθλημα) και παρέμειναν δυναμικά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.

aek paok2 novibet

Στο κομμάτι της διαχείρισης ο Ματίας Αλμέιδα τα πήγε αρκετά καλά αφού είχε να διαχειριστεί τόσο τις σημαντικές απουσίες (Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ) όσο και τις δυνάμεις της ομάδας του, που για πρώτη φορά στη χρονιά είχε να διαχειριστεί ένα πιεστικό χρονικά πρόγραμμα αγώνων, αφού είχε προηγηθεί και η πρόκριση στο Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΣ. Oι παίκτες της ΑΕΚ ύστερα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, πάτησαν «γκάζι» στο δεύτερο και έφτασαν σε ένα σχετικά άνετο «διπλό».

aek paok3 novibet

Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να «εξαργυρώσει» τη μεγάλη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού. Αντίθετα, με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς με τον Αστέρα στην Τούμπα, μπορεί να νιώθει και τυχερός με την ισοπαλία (2-2).

Η  ατυχία «χτύπησε» δύο φορές την πόρτα της ομάδας με τους τραυματισμούς των δύο μπακ (Τσαούση και Λύρατζη), η εικόνα της ομάδας χάλασε και οι Αρκάδες «πάγωσαν» το γήπεδο με το γκολ του Στάνκο (45+2’). Μάλιστα στο 54ο λεπτό πέτυχαν δεύτερο γκολ με πέναλτι του Τιλίκα και η εικόνα τους ενώ περνούσαν τα λεπτά έδειχνε καλύτερη από αυτή των γηπεδούχων, που απλά κυκλοφορούσαν τη μπάλα. Το ματς πήρε «φωτιά» στο 81’ όταν ο Κούρτιτς μείωσε με πέναλτι και το σκηνικό άλλαξε εντελώς με τον ΠΑΟΚ να «ξυπνάει» και να παίζει τα ρέστα του. Η πίεση απέφερε καρπούς και στην… εκπνοή ο Νέλσον Ολιβέιρα (90+7’) έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του.

aek paok4 novibet

Ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη βαθμολογία της Super League. Μπαίνει στην αγωνιστική με διαφορά 11 βαθμών από την κορυφή, που ουσιαστικά τον θέτουν εκτός τίτλου. Από την άλλη το -5 από την ΑΕΚ είναι οριακό, καθώς στην περίπτωση που η ομάδα του Λουτσέσκου ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια θα φτάσει στο -8 και από τη 2η θέση!

Παράλληλα τα προβλήματα τραυματισμών τα οποία δεν σταματούν προκάλεσαν την οργή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους της ομάδας: «Απαιτώ να αναλυθεί περισσότερο και να διορθωθεί το πρόβλημα των τραυματισμών, ώστε να μην αναγκάζεται ο προπονητής να στερείται πολύτιμους ποδοσφαιριστές από σημαντικούς αγώνες, επειδή δεν είχε αναλυθεί σωστά η ετοιμότητά τους».

aek paok5 novibet

AEK – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 30/10/2022

  • Σε 153 αναμετρήσεις η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι μετρώντας 62 νίκες, έναντι 49 του ΠΑΟΚ, ενώ 42 ματς έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.
  • Τρομερή παράδοση χτίζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 20 ματς έχει 11 νίκες, μόλις 2 ήττες και 7 ισοπαλίες.
  • Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν στις 01/07/20 στην Τούμπα (0-2). Από τότε ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος με απολογισμό 7-5-0
  • Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις τους έχει επιβεβαιωθεί το Under 2.5 Γκολ
  • Έξι σερί νίκες μετράει η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Τέσσερα διαδοχικά Under 2.5 Γκολ και νίκες με No Goal για την «Ένωση».
  • Το Goal/Goal έχει επιβεβαιωθεί στα πέντε τελευταία ματς του ΠΑΟΚ.
  • Αήττητος ο «δικέφαλος του Βορρά» μακριά από την Τούμπα (1-3-0).

AEK – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 30/10/2022

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα είναι καθοριστικό για το μέλλον και των δύο ομάδων. Κοινό στοιχείο οι απουσίες που προβληματίζουν και τους δύο προπονητές, αν και για τον Λουτσέσκου τα προβλήματα ίσως είναι πιο κομβικά αφού επηρεάζουν άμεσα τα πλάνα του στην ενδεκάδα. Με την ΑΕΚ να λειτουργεί καλύτερα αγωνιστικά το τελευταίο διάστημα και να αντλεί έξτρα ενέργεια από το νέο της γήπεδο ο άσσος είναι λογικό να έχει προβάδισμα.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.75 ΣΤΗ NOVIBET

Παραδοσιακά οι μονομαχίες τους έχουν αρκετά νεύρα τα οποία λογικά δεν θα μείνουν στο… συρτάρι.

ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ OVER 5.5 ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ 1.83 ΈΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ

Ο Ντάουγκλας Αουγκούστο όπως και στο Φάληρο θα έχει ειδικό ρόλο στο ντέρμπι στο «μπλοκάρισμα» των γραμμών της «Ένωσης». Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος είναι αρκετά επιρεπής στα σκληρά μαρκαρίσματα.

ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΡΤΑ Ο ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΣΤΟ 2.25 ΣΤΗ NOVIBET

Η ΑΕΚ θα «επενδύσει» στα προβλήματα του ΠΑΟΚ στα άκρα της άμυνας και σε συνδυασμό με το πρέσινγκ της θα έχει στιγμές που θα στριμώξει αρκετά τον «δικέφαλο του Βορρά».

ΤΟ OVER 5.5 KΟΡΝΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στην αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΟΚ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

aek paok6 novibet


AEK: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/10/2022

Χωρίς νέα απρόοπτα κύλησε η εβδομάδα για την ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα σε ακόμη ένα ματς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μοχαμάντι, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Φαν Βέερτ, ενώ με τη συμμετοχή του Χατζισαφί να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη δεν αποκλείεται να παρατάξει τα ίδια πρόσωπα με αυτά που χρησιμοποίησε κόντρα στον Λεβαδειακό.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-2-2): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ – Γιόνσον, Πινέδα – Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Αραούχο, Γκαρσία

aek paok7 novibet

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 30/10/2022

Πολλά τα προβλήματα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που είχε δύσκολη εβδομάδα. Εκτός είναι ο Βιεϊρίνια και μαζί με τα νέα προβλήματα που προέκυψαν από το ματς με τον Αστέρα ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό ζήτημα στα άκρα της άμυνας, με τους Λύρατζη και Τσαούση να είναι επίσης νοκ-άουτ. Ερωτηματικό για τον Ζίβκοβιτς, που τραυματίστηκε στο νύχι στο τελευταίο παιχνίδι, όπως και για τον Ελ Καντουρί που ακολούθησε πρόγραμμα ειδικής διαχείρισης.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Κοτάρσκι – Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε – Κούρτιτς, Ντάντας, Αουγκούστο – Καντουρί, Νάρεϊ – Ολιβέιρα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ