el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγγλία – Ιράν: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 21/11/2022

Πρεμιέρα με το… δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να κάνει η Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» ανοίγουν τις υποχρεώσεις τους στο Κατάρ απέναντι στο Ιράν.

Η Αγγλία μπαίνει στη διοργάνωση από τον Β’ όμιλο του Μουντιάλ και εκτός από τους Ιρανούς καλείται να αντιμετωπίσει τις επόμενες αγωνιστικές τις ΗΠΑ και την Ουαλία, που την 1η αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους.

Το ματς θα διεξαχθεί στο «Khalifa International Stadium». Είναι το εθνικό στάδιο του Κατάρ με χωρητικότητα 45.416 θεατές. Είναι το μόνο γήπεδο από αυτά στα οποία θα διεξαχθούν αγώνες, στο οποίο έγιναν μόνο βελτιωτικές εργασίες. Πήρε το όνομά του από τον πρώην εμίρη της χώρας, Καλίφα Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί και εγκαινιάστηκε το 1976.  Το ματς της Αγγλίας με το Ιράν είναι το μόνο που θα φιλοξενηθεί από τον Β΄ όμιλο. Στη συνέχεια ακολουθούν ματς από τον Ε’ και ΣΤ’ όμιλο, ενώ εκεί θα φιλοξενηθεί ένας εκ των αγώνων της φάσης των «16» αλλά και ο μικρός τελικός της διοργάνωσης.

england iran7 novibet

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγγλία και το Ιράν για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder και κορυφαίο live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο!


Αγγλία – Ιράν: Ανάλυση, Παρουσίαση 21/11/2022

Με χαμηλά τη μπάλα αλλά ξεκάθαρη στόχευση πηγαίνει στο Κατάρ η Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» έχουν πιάσει ήδη μία πρώτη θέση στη διοργάνωση. Αυτή του ακριβότερου ρόστερ, το οποίο τραβάει τα βλέμματα. Από εκεί και πέρα το βάρος πέφτει στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που καλείται να κρατήσει την ομάδα του σε τροχιά ανόδου ύστερα από την παρουσία της στην τελική φάση των τελευταίων μεγάλων διοργανώσεων, όπου έφτασε στον ημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 και στον τελικό του Euro 2020.

Στις επιλογές του στην τελική επιλογή του ρόστερ της Αγγλίας ο τεχνικός της ομάδας έκανε κάποιες εκπλήξεις, ανταμείβοντας κατά βάση τους παίκτες που έκαναν καλές παρουσίες με τις ομάδες τους στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς. Κάπως έτσι βρήκε θέση ο Κόνορ Γκάλαχερ της Τσέλσι, ενώ «τρύπωσαν» και οι Τζέιμς Μάντισον και Κάλουμ Γουίλσον από Λέστερ και Νιουκάστλ. Τέλος, αίσθηση προκάλεσε το όνομα του Χάρι Μαγκουάιρ, που παρότι διανύει μία κακή περίοδο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εν τέλει βρέθηκε στις επιλογές.

england iran3 novibet

Τερματοφύλακες: Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Νικ Πόουπ (Νιούκαστλ), Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ)

Αμυντικοί: Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κόνορ Κόαντι (Έβερτον), Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Κίεραν Τρίπιερ (Νιούκαστλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπεν Γουάιτ (Άρσεναλ)

Μέσοι: Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Κάλβιν Φίλιπς (Λιντς), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Τσέλσι), Κάλουμ Γουίλσον (Νιούκαστλ)

Προπονητής: Γκάρι Σάουθγκεϊτ

england iran2 novibet

Το Ιράν θα λάβει μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για 6η φορά στην ιστορία του. Αυτή μάλιστα, ύστερα από το 2014 και το 2018, θα είναι η τρίτη διαδοχική φορά που ο Κάρλος Κεϊρόζ θα καθοδηγήσει την ομάδα στη διοργάνωση. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της. Έφτασε στα ημιτελικά του Asian Cup το 2019, ενώ «σφράγισε» το εισιτήριό της στο Μουντιάλ παίρνοντας την κορυφή του ομίλου της τερματίζοντας πάνω από τη Νότια Κορέα με οκτώ νίκες σε δέκα αναμετρήσεις.

Από το ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν τα ονόματα του Μεχντί Ταρέμι της Πόρτο αλλά και του Σαρντάρ Αζμούν της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην επίθεση, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι δύο παίκτες της ΑΕΚ, Μίλαντ Μοχαμάντι και Εσχάν Χατζισαφί, όπως επίσης και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Καρίμ Ανσαριφάρντ, που πλέον αγωνίζεται στην Ομόνοια.

england iran4 novibet

Τα φώτα πέφτουν στην ομάδα και για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα, όπου πάνω από 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από τις διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί. Ο Κάρλος Κεϊρόζ αναγνωρίζει πως οι παίκτες του μπορεί να είναι επηρεασμένοι:

«Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν όπως θα έκαναν αν ήταν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εφόσον συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της FIFA, του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού. Αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούν το παιχνίδι. Οι παίκτες έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και αυτό είναι να παλέψουν για να προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Δεν θέλουν μόνο να είναι μέρος της ιστορίας αλλά και να γράψουν ιστορία. Αν φέρνουμε χαρά και ευχαρίστηση στον κόσμο, τότε έχουμε κάνει τη δουλειά μας ως ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα για εμένα ως προπονητής της εθνικής ομάδας».

england iran8 novibet

Αγγλία – Ιράν: Στατιστικά & Προϊστορία 21/11/2022

  • Η Αγγλία έχει κατακτήσει μία φορά το Μουντιάλ (1966). Έχει βρεθεί δύο φορές στην 4η θέση (1990 Ιταλία, 2018 Ρωσία), ενώ έχει φτάσει στα προημιτελικά εννέα φορές.
  • Τρεις φορές έχει αποκλειστεί σε φάση ομίλων Μουντιάλ (1950, 1958, 2014).
  • Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο τα «τρία λιοντάρια» μετρούν 48 νίκες, 14 ισοπαλίες και 14 ήττες. Μεγαλύτερή τους επιτυχία ήταν ο τελικός του Euro 2020, όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι απέναντι στην Ιταλία (1-1 κ.α, 4-3 πεν.)
  • Αυτή είναι η έκτη φορά που συμμετέχει στην τελική φάση της διοργάνωσης το Ιράν.
  • Το Ιράν δεν έχει περάσει ποτέ στη «νοκ-άουτ» φάση.
  • Σε 15 αναμετρήσεις σε Μουντιάλ το Ιράν έχει απολογισμό 2-4-9 και συντελεστή γκολ 9-24.

Αγγλία – Ιράν: Προγνωστικά 21/11/2022

Η Αγγλία θέλει να ξεκινήσει με το δεξί στη διοργάνωση. Φυσιολογικά θα νιώσει το άγχος της πρεμιέρας. Από την άλλη το Ιράν αγωνίζεται σε ένα πιο οικείο περιβάλλον και θα έχει και έντονη συμπαράσταση στο γήπεδο. Αυτό ίσως κλείσει κάπως την πλάστιγγα ανάμεσα στις δύο ομάδες, όμως και πάλι τα «τρία λιοντάρια» θα έχουν τα προγνωστικά υπέρ τους.

TO COMBO BET 1 & UNDER 3.5 ΣΤΟ 1.75 ΣΤΗ NOVIBET

Η Αγγλία ενδεχομένως να τα βρει σκούρα απέναντι σε μια άμυνα που θα την περιμένει πίσω από την μπάλα και θα προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους. Έτσι δεδομένα ο Χάρι Κέιν θα έχει έξτρα βάρος στις πλάτες του. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο φορ της Τότεναμ και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στο «ξεκλείδωμα» της αντίπαλης άμυνας.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο Χ.ΚΕΪΝ ΣΤΟ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στις αναμετρήσεις του Μουντιάλ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

england iran5 novibet

Αγγλία: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 21/11/2022

O Γκάρεθ Σάουγκεϊτ ακόμη δεν φαίνεται να έχει καταλήξει στον σχηματισμό που θα ακολουθήσει ενόψει της πρεμιέρας. Στο μυαλό του, σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ, ήταν ακόμη και ένα 3-4-3, που θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Πάντως, περισσότερες πιθανότητες έχει ένα 4-2-3-1.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Μπέλιγχαμ – Σάκα, Μάουντ, Στέρλινγκ – Κέιν

england iran6 novibet

Ιράν: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 21/11/2022

Χωρίς απρόοπτα ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους οι Ιρανοί. Στο τελευταίο τους φιλικό ο Κάρλος Κεϊρόζ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ενόψει πρεμιέρας σε ένα ματς όπου η ομάδα του ηττήθηκε 2-0 από την Τυνησία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-5-1): Μπεϊρανβάντ – Μοχαράμι, Κανάνι, Χοσεΐνι, Χατζισαφί – Νουρολάχι, Εζατολάχι, Γκολιζάντεχ, Τοράμπι, Σάρλακ – Ταρέμι

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ