el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αργεντινή – Γαλλία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 18/12/2022

H ώρα της στέψης έφτασε. Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17.00).

Η «αλμπισελέστε» έφτασε στον τελικό «σβηστά» αφού δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον ημιτελικό κόντρα στην Κροατία όπου «καθάρισε» άνετα με σκορ 3-0. Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία, στο ίσως πιο δύσκολο παιχνίδι της μέχρι στιγμής στο τουρνουά, πέτυχε τον στόχο της αφήνοντας εκτός το Μαρόκο (2-0).

Και οι δύο ομάδες έχουν από δύο κατακτήσεις και θα παλέψουν για την 3η στην ιστορία τους. Η Αργεντινή θα κυνηγήσει το πρώτο της Μουντιάλ από το 1986 και η Γαλλία θα παλέψει για το repeat, αφού είχε σηκώσει την κούπα και στο προηγούμενο.

Το μεγάλο ματς θα διεξαχθεί στο «Lusail Iconic Stadium». Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της διοργάνωσης με χωρητικότητα 80.000 θεατών. Το κόστος του άγγιξε τα 789 εκατ. ευρώ και η διακόσμησή του, που τη νύχτα παραπέμπει σε φανάρι, είναι εμπνευσμένη από μπολ και σερβίτσια του αραβικού κόσμου.

netargentina france8 novibetherlands argentina8 novibet

Με 1000+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, o μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder και κορυφαίο live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο!


Αργεντινή – Γαλλία: Ανάλυση, Παρουσίαση 18/12/2022

Ακόμη ένα βήμα προς το όνειρο για την Αργεντινή που… πετούσε φωτιές στον ημιτελικό απέναντι στην Κροατία. Η «αλμπισελέστε» ήταν κυρίαρχος στο ματς και από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ ουσιαστικά «σφράγισε» και την πρόκριση. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 34ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι, που ήταν εμφανές που είχε μεγαλύτερα αποθέματα στο ρεζερβουάρ της, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 39ο λεπτό ήρθε η ώρα του Άλβαρες που εκμεταλλευόμενος τις κόντρες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 69’ ήρθε και το… κερασάκι στην τούρτα με τον νεαρό επιθετικό να γράφει το 3-0 και από εκεί και πέρα η Αργεντινή, όπως ήταν λογικό, έκανε συντήρηση δυνάμεων.

argentina france2 novibet

«Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου. Είναι πολύ συναρπαστικό να το βλέπουμε όλο αυτό, τον κόσμο, τις οικογένειες. Όλο το Μουντιάλ έχει υπάρξει καταπληκτικό, όσα ζήσαμε. Τώρα θα πάμε στο τελευταίο παιχνίδι, που είναι αυτό που θέλαμε. Με συγκινεί το να βλέπω αυτόν τον κόσμο. Αυτήν την οικογένεια να μας ακολουθεί. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Απολαμβάνουμε το τώρα. Έχουμε πάει πιο μακριά απ’ ότι είχαμε σκεφτεί. Ζητήσαμε από τον κόσμο να μας εμπιστευθεί γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε. Την οικογένειά μου σκέφτομαι γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Τώρα θα ζήσουμε ακόμα μία μοναδική στιγμή», ήταν τα λόγια του Μέσι μετά την πρόκριση.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Εμιλιάνο Μαρτίνεζ (Άστον Βίλα), Χερόνιμο Ρούλι (Βιγιαρεάλ), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμυντικοί: Ναουέλ Μολίνα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γκονζάλο Μοντιέλ (Σεβίλλη), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ), Χερμάν Πετσέλα (Μπέτις), Νίκολας Οταμέντι (Μπενφίκα), Λισάντρο Μαρτίνεζ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ακούνια (Σεβίλλη), Νίκολας Ταλιαφίκο (Λυών), Χουάν Φόιτ (Βιγιαρεάλ)

Μέσοι: Ροντρίγκο Ντε Πολ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λεάντρο Παρέδες (Γιουβέντους), Αλέξις Μακάλιστερ (Μπράιτον), Γκίντο Ροντρίγκεζ (Μπέτις), Αλεχάνδρο Γκόμεζ (Σεβίλλη), Έντσο Φερνάντες (Μπενφίκα), Εζεκιέλ Παλάσιος (Λεβερκούζεν)

Επιθετικοί: Άνχελ Ντι Μαρία (Γιουβέντους), Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Ίντερ), Χουλιάν Αλβάρες (Μάντσεστερ Σίτι), Άνχελ Κορέα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τιάγκο Αλμάδα (Ατλάντα), Πάουλο Ντιμπάλα (Ρόμα), Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν)

argentina france3 novibet

Η Γαλλία μέχρι στιγμής έβρισκε πάντα τον τρόπο να «σκουπίζει» τους αντιπάλους της. Με το Μαρόκο, ωστόσο, τα βρήκε σκούρα. Οι Αφρικανοί απέδειξαν πως παρότι απέναντί τους τα προγνωστικά Μουντιάλ δικαίως κατάφεραν να βρεθούν στην 4άδα. Όμως η ψυχραιμία, η εμπειρία και η ευστοχία της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν «μίλησε» και οι «τρικολόρ» έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν Μουντιάλ για δεύτερη διαδοχική φορά. Ο δρόμος στο ματς άνοιξε μόλις στο 5ο λεπτό με το τέρμα του Ερνάντες, ενώ στο 79ο λεπτό ο Κόλο Μουανί «κλείδωσε» τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

«Είναι φανταστικό το ότι βρισκόμαστε ξανά στον τελικό, τέσσερα χρόνια μετά τη Μόσχα. Συνεχίζουμε να έχουμε εξαιρετική ομάδα και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Φτάσαμε ως εδώ με την αξία μας και προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το τρίτο μας Μουντιάλ. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια ομάδα με πολύ ταλέντο και νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επίσης, έχουμε παίκτες έμπειρους, οι οποίοι το 2018 είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν τελικό Μουντιάλ», δήλωσε ο Ολιβιέ Ζιρού.

argentina france4 novibet

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Ρεν), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ)

Αμυντικοί: Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπένζαμιν Παβάρ (Μπάγερν Μονάχου), Λουκά Ερναντέζ (Μπάγερν Μονάχου), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ)

Μέσοι: Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορέλιεν Τσουμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Ματέο Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Τζόρνταν Βερετού (Μαρσέιγ), Εντουάρντο Καμαβίνγκα (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό)

Επιθετικοί: Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα)

argentina france5 novibet

Αργεντινή – Γαλλία: Στατιστικά & Προϊστορία 18/12/2022

  • Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 12 φορές στο παρελθόν. Η Αργεντινή έχει το πάνω χέρι με 6 νίκες, ενώ 3 έχουν οι Γάλλοι (6-3-3).
  • Για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Αργεντινή εναντίον Γαλλίας.
  • Και οι δύο ομάδες έχουν δύο κατακτήσεις. Η Αργεντινή το 1978 και το 1986, ενώ η Γαλλία το 1998 και το 2018.
  • Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στους «16» του Μουντιάλ του 2018. Η Γαλλία επικράτησε 4-3 με δύο γκολ του Μπαπέ και από ένα των Γκριζμάν και Παβάρ. Όλοι βρίσκονται στην αποστολή των «τρικολόρ» και φέτος.
  • H Γαλλία είναι η πέμπτη κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του αμέσως επόμενου Μουντιάλ.
  • Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ο 4ος τεχνικός που καταφέρνει να προκριθεί σε back to back τελικούς.
  • Ο Ούγκο Γιορίς θα ξεπεράσει τον Νόιερ και θα γίνει ο γκολκίπερ με τις περισσότερες συμμετοχές σε Μουντιάλ (20).
  • Μόνο η Ιταλία και η Βραζιλία έχουν κατακτήσει δύο σερί Μουντιάλ.
  • Τρία σερί Over 2.5 Γκολ μετράει η Αργεντινή στο τουρνουά.
  • Η Γαλλία μόνο σε ένα ματς δεν έχει δεχτεί γκολ (4/6 Goal/Goal)
  • Από 9 γκολ μετρούν τα επιθετικά δίδυμα των δύο ομάδων. Ο Μέσι έχει 5 γκολ και ο Άλβαρες 4, ενώ αντίστοιχα ο Μπαπέ είναι στα 5 και ο Ζιρού στα 4 τέρματα.

Αργεντινή – Γαλλία: Προγνωστικά 18/12/2022

Πολύ δύσκολο παιχνίδι για προγνωστικά στοιχήματος. Και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως έχουν τον τρόπο τους να παίρνουν αυτό που θέλουν. Σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές της σε Μουντιάλ η Αργεντινή έχει δείξει πως είναι πιο «ισχυρή» ψυχολογικά. Σημαντικό επίσης πως είχε πιο εύκολο ημιτελικό και μία μέρα ξεκούρασης έξτρα. Η Γαλλία δείχνει ανεπηρέαστη από τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Ντεσάν αξιοποιεί το βάθος στο ρόστερ του, όμως η άμυνα της ομάδας του πάντα δίνει δικαιώματα.

ΤΟ GOAL/GOAL ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ 1.96 ΣΤΗ ΝOVIBET

Χωρίς αμφιβολία από τη μία μεριά τα φώτα θα πέσουν στον Λιονέλ Μέσι και από την άλλη στον Κιλιάν Μπαπέ. Οι δύο συμπαίκτες στην Παρί κάνουν εξαιρετικό τουρνουά κι έχουν από πέντε γκολ.

Λ. ΜΕΣΙ ΓΚΟΛ Ή ΑΣΙΣΤ & Κ.ΜΠΑΜΠΕ ΓΚΟΛ Ή ΑΣΙΣΤ ΣΕ SUPER ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ 4.00 ΣΤΗ NOVIBET

Και οι δύο ομάδες θα εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους, θα «χτυπήσουν» στους διαδρόμους και θα φορτώσουν τα άκρα. Αντίστοιχα, στο ανασταλτικό κομμάτι δεν θα αφήσουν το παραμικρό περιθώριο ευκαιρίας στον αντίπαλο και δεν αποκλείεται να… ανάψουν τα αίματα.

ΣΤΟ 3.10 ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ COMBO BET OVER 8.5 & OVER 3.5 καρτεσ

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στις αναμετρήσεις του Μουντιάλ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με τη επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

argentina france6 novibet

Αργεντινή: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18/12/2022

Mίνι ανυσηχία προέκυψε με τον Λιονέλ Μέσι, που δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, ωστόσο, δεν τίθεται θέμα απουσίας του από τον μεγάλο τελικό. Κλειστά χαρτιά από τον Σκαλόνι, που πάντως δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια μεγάλη έκπληξη στο αρχικό σχήμα. Ερωτηματικό αποτελεί και ο σχηματισμός καθώς δεν αποκλείεται να προτιμηθεί το 3-5-2 αντί του 4-4-2.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια – Παρέδες, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντε Πάουλ – Μέσι, Άλβαρες

argentina france7 novibet

Γαλλία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18/12/2022

Ο Ντιντιέ Ντεσάν είδε την ομάδα του να ταλαιπωρείται και από ίωση. Κόντρα στο Μαρόκο ο Ουπαμεκανό προφυλάχθηκε με τον Κονατέ να τον αντικαθιστά και να βγάζει «ασπροπρόσωπο» τον προπονητή του. Έτσι, υπάρχει δίλημμα για τον παρτενέρ του Βαράν στα στόπερ. Αμφίβολος παραμένει ο Ραμπιό, που αν δεν προλάβει θα δει τον Φοφανά να κρατάει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Ερναντές – Τσουαμενί, Φοφανά – Ντεμπελέ, Γκριζμάν, Μπαπέ – Ζιρού

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ