el
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπάγερν – Λειψία: Προγνωστικά, Ανάλυση 20/05/2023

Στην προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga δεσπόζει η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπάγερν και Λειψία το Σάββατο (19:30) στο Allianz Arena του Μονάχου.

Το συγκεκριμένο ματς είναι το «κλειδί» για την υπόθεση τίτλου, αφού οι Βαυαροί με νίκη θα «αγκαλιάσουν» τον τίτλο, ενώ με γκέλα η Ντόρτμουντ ενδέχεται να γίνει «αφεντικό» για επανέλθει στην κορυφή.

Η Λειψία μέσα στο Μόναχο έχει κίνητρο για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League και δεν θέλει μια στροφή πριν το φινάλε να μπλέξει σε σενάρια.

Με 800+ αγορές στη Novibet το μεγάλο παιχνίδι της Bundesliga γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στην Bundesliga!

 


Μπάγερν – Λειψία: Ανάλυση, Παρουσίαση 20/05/2023

Η αγωνία κορυφώνεται στην Bundesliga και με δεδομένο ότι στην κορυφή της βαθμολογίας Μπάγερν (68 βαθμοί) και Ντόρτμουντ (67 βαθμοί) διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο, το ματς ανάμεσα στους Βαυαρούς και τη Λειψία είναι οριακό για το τοπ 4 της βαθμολογίας.

Η Μπάγερν βρίσκεται έναν βαθμό μπορστά απο την Ντόρτμουντ και πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια της στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Για την «FC Hollywood» το παιχνίδι με τους «κόκκινους ταύρους» είναι το τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζουν στην Κολωνία.

Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ την περασμένη αγωνιστική έκαναν επίδειξη δύναμης (6-0) κόντρα στη Σάλκε με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μίλερ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι που έστησαν πάρτι στην άμυνα των «μπλε».

Πλέον, οι Βαυαροί απέναντι στη Λειψία μπορούν με νίκη και «στραβοπάτημα της Ντόρτμουντ (παίζει με την Άουγκσμπουργ) να πανηγυρίσουν το 11ο σερί πρωτάθλημα και συνολικά 33o της ιστορίας τους. Το παραπάνω είναι το θετικό σενάριο, όμως υπάρχει και το αρνητικό.

Σε περίπτωση που η Μπάγερν «σκοντάψει» και η Ντόρτμουντ νικήσει την Άουγκσμπουργκ τότε οι Βεστφαλοί θα γίνουν το μεγάλο φαβορί για να σταματήσουν την κυριαρχία της ομάδας από το Μόναχο.

Ο Τόμας Τούχελ αναγνωρίζει την κρισιμότητα της αναμέτρησης απέναντι στη Λειψία και τόνισε ότι «δεν έχουμε περιθώριο για λάθος, στο μυαλό μας υπάρχει μόνο η νίκη, παίζουμε μέσα στην έδρα μας και είμαι αισιόδοξος».

Αποτελεί πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι μετά και την εντυπωσιακη νίκη επί της Σάλκε το θετικό κλίμα επέστρεψε. Άπαντες έχουν αφοσιωθεί στον μίνιμουν στόχο που είναι η κατάκτηση τους πρωταθλήματος.

Μια πιθανή απώλεια θα φέρει πρόωρες εκρήξεις. Ήδη στο Μόναχο αυξάνονται οι φήμες ότι ο Μανέ θα πουληθέι, αφού ο Σενεγαλέζος δεν ταίριαξε στη γερμανική ομάδα. Νιουκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σύμφωμα με τους Άγγλους δύο ομάδες της Premier League που ενδιαφέρονται για τον Μανέ.

Στην προσφάτη παρουσίαση της νέας φανέλας για τη σεζόν 23/24 ο Μανέ εν αντιθέσει με πέρυσι δεν είχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ηδη η διοίκηση της Μπάγερν αναζητεί έναν τοπ επιθετικό. Στο μεταγραφικό παζάρι ακούγονται τα ονόματα των Κέιν, Οσιμέν, Ράσφορντ.

Η Λειψία μέσα στο Μόναχο θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα για να σφραγίσει τη συμμετοχή της στο ερχόμενο Champions League και παράλληλα να μην μπλέξει στα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι «ταύροι» βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογία στο +1 από την 4η Ουνιόν Βερολίνου και στο +4 από την 5η Φράιμπουργκ.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε την περασμένη αγωνιστική νίκησε δύσκολα με 2-1 τη Βέρντερ. Το «τρίποντο» ήρθε με επική ανατροπή με τον Σζομποσλάι να σκοράρει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Όπως ήταν λογικό η νίκη έφερε έκρηξη χαράς, αφού η Λειψία μέχρι το 86 ήταν πίσω στο σκορ.

Τα σενάρια για το ματς στο Μόναχο δεν έχουν τελειωμό και το ερώτημα που επικρατεί είναι αν τωρινός προπονητής της Λειψίας, Μάρκο Ρόζε, βοηθήσει την πρώην ομάδα του, Ντόρτμουντ, να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο ίδιος έδειξε ότι δεν κοιτάει πίσω και σκέφτεται μόνο την ομάδα του. «Έχουμε στόχο να εξασφαλίσουμε το Champions League και μπορούμε να τον πετύχουμε μέσα στο Μόναχο, η Μπάγερν έχει αυτοπεποίθηση, όμως και εμείς προερχόμαστε από θετικά αποτελέσματα», υποστήριξε ο Ρόζε.


Μπάγερν – Λειψία: Στατιστικά, Προϊστορία 20/05/2023

  • 13 φορές έχουν συναντηθεί Μπάγερν και Λειψία στο παρελθόν στην Bundesliga. Οι Βαυαροί μετρούν 7 νίκες, οι «ταύροι» μια επιτυχία και 5 ματς έχουν λήξει ισοπαλία.
  •  Η Λειψία δεν έχει κερδίσει ποτέ μέσα στο Μόναχο, όμως στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της μετράει 2 ισοπαλίες (3-3, 0-0) και μια ήττα (3-2).
  • Στο ματς του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 1-1. Η Μπάγερν προηγήθηκε με γκολ του Τσούπο Μοτίνγκ (37′) και η Λειψία ισοάρισε με τον Χάλστενμπεργκ (52′).
  • Η Μπάγερν στα τελευταία 56 εντός έδρας ματς έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ και τελευταία φορά που δεν τα κατάφερε ήταν στο 0-0 με τη Λειψία πριν τρία χρόνια (Φεβρουάριο 2020)!
  •  Τα 4 από τα τελευταία 5 ματς ανάμεσα σε Μπάγερν και Λειψία έχουν λήξει Goal και τα 3 από αυτά Over.
  • Το πρόγραμμα της Μπάγερν (68 βαθμοί) μέχρι το τέλος της σεζόν: Λειψία (εντός), Κολωνία (εκτός).
  • Το πρόγραμμα της Ντόρτμουντ (67 βαθμοί) μέχρι το τέλος της σεζόν: Άουγκσμπουργκ (εκτός), Μάιντζ (εντός).
  • Το πρόγραμμα της Λειψίας (60 βαθμοί) μέχρι το τέλος της σεζόν: Μπάγερν (εκτός), Σάλκε (εντός).
  • Το πρόγραμμα της Ουνιόν Βερολίνου (59 βαθμοί) μέχρι το τέλος της σεζόν: Χόφενχαϊμ (εκτός), Βέρντερ (εντός).
  • Το παρελθόν δείχνει ότι όταν η Μπάγερν στην προτελευταία αγωνιστική είναι πρώτη στη βαθμολογία συνήθως κατακτάει και το πρωτάθλημα. Από τις 31 φορές τις 29 πήρε τη «σαλατιέρα» και το ποσοστό αγγίζει το 94%.

Μπάγερν – Λειψία: Προγνωστικά, Ανάλυση 20/05/2023

Το τελευταίο φετινό ματς των Βαυαρών στο «Allianz Arena» δεν αποκλείεται να… ξεκλειδώσει και το πρωτάθλημα. Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπάγερν και Λειψία επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, όμως αναμφισβήτητα η Μπάγερν θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια, αφού με μια νίκη θα «αγκαλιάσει το πρωτάθλημα.

Οι Βαυαροί αναμένεται να πατήσουν από το πρωτο μέρος γκάζι κάτι που συνηθίζουν στα εντός έδρας παιχνίδια.

νικη μπαγερν στο ημιχρονο σε αποδοση 2.00 στη novibet

Ο Τόμας Τούχελ επιθετικά έχει βρει λύσεις στο πρόσωπο του Γκνάμπρι. Ο 27χρονος επιθετικός στα τελευταία τρία παιχνίδια της Μπάγερν έχει παίξει βασικός στην κορυφή κι έχει σκοράρει 4 γκολ.

 ανυτιμε σκορερ γκναμπρι σε αποδοση 2.60 στη νovibet


Μπάγερν: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 20/05/2023

Στο απουσιολόγιο της Μπάγερν βρίσκονται σημαντικοί παίκτες, όμως το ρόστερ διαθέτει λύσεις για να καλύψει τα κενά. Τραυματιες είναι οι Τσούπο Μοτίνγκ, Ντέιβις, Ερνάντεζ, Στάνισιτς και Νόιερ. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γκνάμπρι, ενώ ο Μίλερ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Ζόμερ – Μαζραουί, Παβάρντ, Ντε Λιγκτ, Κανσέλο – Κίμιχ – Μίλερ, Κομάν, Μουσιάλα, Σανέ – Γκνάμπρι.

Λειψία: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 20/05/2023

Ο προπονητής της Λειψίας, Μάρκο Ρόζε, εδώ και καιρό παίζει χωρίς τον βασικό γκολκίπερ Γκουλάτσι (τερμ.). Παραμονή της αναμέτρησης στάθηκε στην ποιότητα της Μπάγερν, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του έχει επίσης αξιόγο υλικό για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο. Στην επίθεση οι Σίλβα, Βέρνερ διεκδικούν μια θέση .

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2-1): Μπλάσβιχ – Σίμακαν, Χένρχις, Ορμπαν, Γκβαρντιόλ – Λάιμερ, Χαϊντάρα, Σομποσλάι, Όλμο – Σίλβα, Νκουνκού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ