el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σέλτικς – Γουόριορς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/06/2022

Το game 4 (11/06, 04:00) των φετινών τελικών του NBA, ίσως αποδειχθεί το πιο κρίσιμο ματς για τους δύο διεκδικητές του δαχτυλιδιού. Μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία, αλλά και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ μίας πλευράς.

Οι Σέλτικς υποδέχονται ξανά στο TD Garden τους Γουόριορς, γνωρίζοντας ότι στην περίπτωση που φτάσουν στη νίκη, θα έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 18ου τίτλου της ιστορίας τους.

Κι αυτό γιατί το 3-1 στη συγκεκριμένη… διαδικασία – όπως έχει αποδειχθεί στο πέρασμα των δεκαετιών – πολύ δύσκολα «γυρίζει». Ο τίτλος κρίνεται πάντα στις τέσσερις νίκες και είναι εξαιρετικά απίθανο να καταφέρει μία ομάδα να γυρίσει από 1-3 και να κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες.

Με 800+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι στο «TD Garden» ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!


Σέλτικς – Γουόριορς: Τι έγινε στο game 3

Η ομάδα της Βοστώνης μπήκε στο παρκέ του TD Garden με το μάτι των παικτών της να γυαλίζει. Άλλωστε ήθελε να δώσει αξία στο break που έκανε στην έδρα των Γουόριορς στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι παίκτες του Ιμε Ουντόκα έβγαλαν ενέργεια από το ξεκίνημα και αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα της 3ης περιόδου, στο οποίο το Γκόλντεν Στέιτ κατάφερε να «ψαλιδίσει» τις διψήφιες διαφορές των «Κελτών» (στη 2η περίοδο προηγήθηκαν 56-39) και να περάσει μπροστά με 82-83, στο υπόλοιπο ματς οι Σέλτικς ήταν το «αφεντικό».

Γενικότερα η ομάδα της Βοστώνης δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι μέχρι στιγμής στους τελικούς. Αρκεί βέβαια να το αποδείξει και τώρα, που τα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα, τα λάθη δε συγχωρούνται και δεν υπάρχει γυρισμός…

 

Η ομάδα του Ουντόκα διατήρησε τον καλό ρυθμό που είχαν εξαρχής και επικράτησε 116-100. Όλα τα λεφτά και πάλι, ήταν η τριάδα των Τέιτουμ (26 π., 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Μπράουν (27 π., 9 ριμπ., 5 ασ.) και Σμαρτ (24 π., 7 ριμπ., 5 ασ. αλλά και 5 λάθη) που έκανε σχεδόν όλη τη δουλειά και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει η Βοστώνη το προβάδισμα με 2-1.

Φυσικά, πολύτιμος ξανά ο πολύπειρος ψηλός Αλ Χόρφορντ με 11 π., 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, στα όρια του double – double ο αθλητικός σέντερ Ρόμπερτ Γουίλιαμς (8 π., 10 ριμπ.).
Τέλος, έβαλε την… πινελιά του και ο ρολίστας γκαρντ/φόργουορντ Γκραντ Γουίλιαμς (10 π., 5 ριμπ.), συνεισφέροντας κι αυτός στην κατάκτηση της νίκης από τους Σέλτικς.

Τα συνολικά στατιστικά των Σέλτικς: 30/54 δίποντα, 13/35 τρίποντα, 17/24 βολές, 47 ριμπάουντ, 28 ασίστ, 7 κλεψίματα, 7 μπλοκ και 12 λάθη.

Από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά τρεις παίκτες «εμφανίστηκαν» στο παρκέ για τους «πολεμιστές». Ο Στεφ Κάρι (31 π. με 6/11 τρίποντα) που έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει ζωντανή την ομάδα του Στιβ Κερ, ο οποίος έχει να διορθώσει αρκετά πράγματα εν όψει του game 4, ο Κλέι Τόμπσον με 25 π. και 5/13 τρίπ., ενώ πάλεψε και ο Αντριου Γουίγκινς με 18 π. και 7 ριμπάουντ.

Λίγα πράγματα ο Ντρέιμοντ Γκριν (2 π., 4 ριμπ., 3 ασίστ, 2 λάθη), ο οποίος μάλιστα τα έβαλε με τον εαυτό του, μετά το τέλος του αγώνα, ενώ σε ρηχά νερά κυμάνθηκε και η απόδοση του Τζόρνταν Πουλ με 10 π.

celtics warriors3 10062022 novibet

Τα συνολικά στατιστικά των Γουόριορς: 21/38 δίποντα, 15/40 τρίποντα, 13/15 βολές, 31 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 7 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 16 λάθη.

Οι Κέλτες διατήρησαν και πάλι την επίθεσή τους σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως άλλωστε έκαναν και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Το θέμα λοιπόν πως θα μπορέσει να ανταπεξέρθει η αμυντική λειτουργία των Γουόριορς.

Στο game 3, ο Κερ άφησε για αρκετή ώρα στον πάγκο τον Κέβον Λούνι κι αυτό γιατί επέλεξε να ακολουθήσει το αμιγώς επιθετικό παιχνίδι που έκαναν οι Σέλτικς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

 

Ωστόσο τα σουτ τα δεν μπήκαν στα ποσοστά που περίμενε, ενώ την ίδια ώρα, η ομάδα δεχόταν ένα σημαντικό πλήγμα στην άμυνα. Με τον Λούνι εκτός πεντάδας, χάθηκαν πολλά ριμπάουντ, η Βοστώνη ανανέωσε πολλές επιθέσεις και βρήκε αρκετά εύκολα καλάθια.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι Κέλτες πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία τους απέφεραν 22 πόντους στην προσπάθεια που έκαναν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Επίσης έκαναν αρκετά λάθη, με συνέπεια να δεχθούν ακόμη 17 πόντους

celtics warriors2 10062022 novibet


Σέλτικς – Γουόριορς: Προγνωστικά 11/06/2022

Το Γκόλντεν Στέιτ «κουβαλά» μεγάλη εμπειρία στην πλάτη του και ειδικά η τριάδα Κάρι, Τόμπσον και Γκριν γνωρίζει πολύ καλά ότι το αποψινό ματς είναι ουσιαστικά χωρίς αύριο.

Οι Γουόριορς είναι με την πλάτη στον τοίχο και καλούνται σήμερα να βγάλουν αντίδραση στο game 4 πριν να είναι αργά… Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ούτε οι «πολεμιστές» (όπως και οι Σέλτικς) δεν έχουν χάσει 2 συνεχόμενα παιχνίδια στα φετινά πλέι οφ.

Στο 2.50 η απόδοση της νίκης των Γουόριορς στη Novibet.

Από κει και πέρα, ο Ντρέιμοντ Γκριν «οφείλει» να βοηθήσει περισσότερο τον Στιβ Κερ και στον τομέα του σκοραρίσματος. Τίμιο το 1.86 ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ να ξεπεράσει τους 7,5 πόντους.

Παράλληλα, μας αρέσει και το 2.50 του Αντριου Γουίγκινς (Over 18,5 π.). Σίγουρα, ο σμολ φόργουορντ των Γουόριορς μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στο παρκέ και δεν θα τον… εγκαταλείψουμε τώρα που η μπάλα «καίει».

Στο game 3 (ορθώς) στηρίξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη το Over στα ριμπάουντ του Μάρκους Σμαρτ, με τον γκαρντ των Σέλτικς να ξεπερνάει με άνεση το live των 4,5. Πράττουμε το ίδιο και απόψε: σε απόδοση 2.30 να κάνει το ίδιο ο κορυφαίος αμυντικός της φετινής ρέγκιουλαρ σίζον.

celtics warriors5 10062022 novibet

Κλείνοντας και σε ό,τι αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο ομάδων, στους Σέλτικς δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον κόουτς Ουντόκα να έχει στη διάθεσή του όλα τα… βαριά του «όπλα».

Μάχιμος και ο Κάρι στους Γουόριορς, ο οποίος λίγο πριν τη λήξη του 3ου τελικού χτύπησε στον αστράγαλο, όμως ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα και έτσι θα δώσει κανονικά το παρών στη σημερινή αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά.

Μάλιστα ο σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ τρόμαξε πολύ με τον τραυματισμό του, αφού όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά του θύμισε σε μεγάλο βαθμό αυτόν που υπέστη -άθελά του από τον Κέβιν Σμαρτ- στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Να θυμίσουμε ότι τότε ο Κάρι έμεινε εκτός για αρκετούς μήνες.

Οι Αντρέ Ιγκουοντάλα και Ότο Πόρτερ αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες μέρες, αλλά οι πιθανότητες να προλάβουν το παιχνίδι είναι υπέρ τους. Λογικά ο Στιβ Κερ θα τους έχει και τους δύο στη διάθεσή του.

Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό και το ασιατικό handicap.

Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Διαβάστε ακόμη…

freeagents euroleague novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ