el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εφές – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 01/12/2022

Ένα «τεστ» για δυνατούς λύτες, περιμένει το απόγευμα της Πέμπτης (01/12, 19:30) τον Ολυμπιακό (7-3) στην Τουρκία κόντρα στην ανεβασμένη Εφές (5-5).

Νωπές οι μνήμες από την μονομαχία των δύο ομάδων τον περασμένο Μάιο στο Final – 4 της Euroleague, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να «κλέβει» την πρόκριση για τον τελικό με τρίποντο του Μίτσιτς σε… νεκρό χρόνο (77-74 το τελικό σκορ).

Την τελευταία πενταετία, Εφές και Ολυμπιακός έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες 11 φορές (σε επίπεδο Euroleague), με τους Τούρκους να προηγούνται 7-4 στις νίκες.

 

Λίγα λεπτά πριν μπει στο αεροπλάνο η αποστολή των «ερυθρόλευκων», ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχθηκε την… αναμενόμενη ερώτηση για το πώς αισθάνεται εν όψει του remake του ημιτελικού του Final – 4.


«Όταν αντιμετωπίζεις την Εφές, ξέρεις πως αν δεν είσαι 100% έτοιμος, θα έχεις πρόβλημα. Πάντως, πλέον, παίζουν καλύτερα. Κέρδισαν εκτός έδρας σημαντικά παιχνίδια, εντός νίκησαν την Μπαρτσελόνα και δείχνουν όλο και καλύτεροι. Προφανώς το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας.

Το στυλ το δικό μας είναι αυτό, να παίζουμε ομαδικά και με μεγάλη ταχύτητα, να πασάρουμε και να σουτάρουμε καλά, πρέπει να έχουμε ισορροπία σκοράροντας και μέσα στη ρακέτα φυσικά, ενώ πρέπει να αμυνθούμε καλά στους δημιουργούς τους. Η Εφές είναι μια ομάδα που έχει φοβερά γεμάτο ρόστερ».

Οσο για το τρίποντο – «μαχαιριά» του Μίσιτς στον ημιτελικό του Final – 4, ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρος: «Πραγματικά δεν το σκέφτομαι. Όχι μόνο εγώ, όλοι στον αθλητισμό μαθαίνουμε να κοιτάμε την επόμενη μέρα.

Αν μένεις στα παλιά σε ξεπερνάνε τα πράγματα. Σας διαβεβαιώνω πως από την περσινή ομάδα που είχαμε και χάσαμε για ένα σουτ την πρόκριση στον τελικό, έχω μόνο πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Πήγαμε πολύ καλά, πήραμε τίτλους».

Σε ανάλογο ήφος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού των Πειραιωτών, Κώστα Σλούκα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Εφές έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο της. Είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει κάνει συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Παρόλα αυτά, όμως, εμείς δεν φοβόμαστε και πηγαίνουμε εκτός έδρας με στόχο να παίρνουμε όλα τα αποτελέσματα. Γενικότερα είμαι αισιόδοξος για το ματς της Πέμπτης με την Εφές.

Θεωρώ πως το ματς θα κριθεί φυσικά στον έλεγχο του ρυθμού, στην δυναμικότητα και στο πόσο το θέλει ο κάθε ένας».


Εφές – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Εφές έχει γυρίσει τον διακόπτη, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό το χαμένο έδαφος των πρώτων εβδομάδων στην regular season της Ευρωλίγκα, αφού μετράει τρεις διαδοχικές νίκες (Μπαρτσελόνα εντός και την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιταλία επί των Αρμάνι και Βίρτους).
Στη Μπολόνια, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 85-80, έχοντας ως πρώτα βιολιά τον… συνήθη ύποπτο Γουίλ Κλάιμπερν (21 π., 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), αλλά και τον Γάλλο γκαρντ Μπομπουά (19 π., 8 ριμπ.). Διψήφιοι και οι Μίσιτς (12 π., 3 ριμπ., 5 ασίστ και 7 λάθη), Μ’Μπαγιέ (11 π.).
Οι Τούρκοι τελείωσαν το ματς με 69% στα δίποντα (20/29), 33.3% στα τρίποντα (9/27) και 90% στις βολές (18/20).
Μοίρασαν μόλις 13 ασίστ, ενώ υπέπεσαν σε 14 λάθη!

Ο Ολυμπιακός δεν… τρέλανε κόσμο με την απόδοσή του στο ΣΕΦ κόντρα στην Αλμπα, όμως έπραξε το καθήκον του (86-76), με τον Σάσα Βεζένκοφ να προσθέτει άλλη μία μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο

MVP Νοεμβρίου της διοργάνωσης, πέτυχε 24 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 4 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής.
Εντυπωσιακό double-double ο Κώστας Σλούκας με 12 πόντους και 11 ασίστ, σπουδαίος ο Παπανικολάου με 19 π. και 9 ριμπάουντ, διψήφιος και ο Μπολομπόι (12 π.).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση απέναντι στους Βερολινέζους με 24/40 δίπ. (60%), 8/28 τρίπ. (28.6%) και 14/16 βολές (87.5%).
Δεν περνά απαρατήρητος ο αριθμός των ασίστ που είχαν στο ενεργητικό τους οι Πειραιώτες (25), ενώ έκαναν μονοψήφιο αριθμό λαθών (9) και ίδιο αριθμό κλεψιμάτων (9).


Εφές – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 01/12/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις στην έξοδο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για την 11η αγωνιστική της Euroleague.

Το ιατρικό δελτίο των δύο ομάδων δεν αποκλείεται να φέρει είδηση της τελευταίας στιγμής για την Εφές, αφού η συμμετοχή του σταρ Λάρκιν θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Υπενθυμίζουμε ότι γκαρντ των Τούρκων βρίσκεται εκτός δράσης λόγω τραυματισμού εδώ και καιρό, όμως η αναμονή δείχνει να φτάνει στο τέλος. Αμφίβολος στον Ολυμπιακό ο χρήσιμος φόργουορντ Πίτερς.

Τι κρατάμε; Είναι δεδομένο ότι στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού δεν έχουν ξεχάσει τον τρόπο που έμειναν εκτός τελικού στο Final – 4 του Βελιγραδίου και συνήθως αυτό δεν είναι καλό μαντάτο για τον αντίπαλό τους.
Αναμφισβήτητα, η Εφές δείχνει να αφήνει πίσω της το κακό ξεκίνημα στη σεζόν, βρίσκοντας σιγά – σιγά τα πατήματά της, ωστόσο το 2.55 της νίκης των «ερυθρολεύκων» στην Τουρκία, μας μπήκε στο μάτι και το «κυκλώσαμε».

Ο κόουτς Μπαρτζώκας θα χρειαστεί τον… καλό Μουσταφά Φολ στην Πόλη και ο Γάλλος σέντερ, έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος στη ρακέτα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Σε απόδοση 2.20 στη Novibet το Over 7,5 πόντοι του Φολ, ο οποίος θα έχει πολλή δουλειά απέναντι στους Ντάνστον και Ζίζιτς.

Ο Γάλλος φόργουορντ Αμάτ Μ’Μπαγιέ εξελίσσεται σε σημαντικό «εργαλείο» για τους πρωταθλητές Ευρώπης και είναι δεδομένο ότι με τις εμφανίσεις που κάνει έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Εργκίν Αταμάν.
Ικανός ο Γάλλος να ξεπεράσει το line των 8,5 πόντων, σε απόδοση 1,74 στη Novibet.


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


mundial 2022 argentini1 novibet

Αργεντινή Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση 


Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση    

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ