el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελλάδα – Ιταλία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 03/09/2022

Το λάθος απαγορεύεται για την Εθνική μας ομάδα στη 2η αγωνιστική του Γ΄ομίλου του Eurobasket! H «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα του ομίλου Ιταλία (3/9, 22:00) σ’ ένα ματς σημαντικό γι’ αμφότερες.

Οι δύο ομάδες θα μπουν στο παρκέ με αυτοπεποίθηση μετά τις νίκες στην πρεμιέρα και ουσιαστικά μας περιμένει ένα μεγάλο ντέρμπι για την πρωτιά στον όμιλο!

Υπενθυμίζουμε, ότι την πρόκριση για τα νοκ άουτ και τη φάση των «16» παίρνουν οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου, με το 1ο γκρουπ να διασταυρώνεται με το 2ο και τον 3ο όμιλο με τον 4ο.

Η μάχη για 2η αγωνιστική ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία παίζει στη Novibet με 800+ αγορές, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις!


Τι έκαναν Ελλάδα και Ιταλία στην πρεμιέρα

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούμπο φιλοδοξεί με νίκη απόψε με την Ιταλία  να γίνει το αφεντικό του ομίλου. Παράλληλα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της αναφορικά με το τελικό πλασάρισμα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αγωνίζεται στην τελική φάση πλήρης, σε αντίθεση με τα φιλικά, γι’ αυτό τον λόγο παρουσιάζει κάποια «νεκρά» διαστήματα, όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα απέναντι στην Κροατία.

Απέναντι στους Κροάτες η γαλανόλευκη έκανε τα εύκολα (του πρώτου ημιχρόνου 30-46) δύσκολα και επικράτησε στο φινάλε της αναμέτρησης (85-89) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βάζει τη σφραγίδα του.

O Greek Freak με δύο τάπες στο φινάλε, ένα κάρφωμα κι ένα καλάθι και φάουλ ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα την στιγμή που οι Κροάτες έμοιαζαν έτοιμοι να κλέψουν τη νίκη. Ο Ντόρσει με καταπληκτική εμφάνιση και 27 πόντους έκανε επίσης τη διαφορά, ενώ υψηλά στάνταρ απόδοσης έπιασαν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Ελλάδα απέναντι στην Κροατία: Αγραβάνης 11 (1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 3/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Γιάννης Αντετοκούνμπο 27 (9/20 δίποντα, 9/11 βολές, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Θανάσης Αντετοκούνμπο 5 (1), Καλάθης 4 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντόρσεϊ 27 (4/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Λαρεντζάκης, Λούντζης, Παπανικολάου 6 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 6 (2/8 σουτ, 2 ασίστ).

Οι Ιταλοί θα πάρουν ενέργεια από το κοινό που θα γεμίσει το «Mediolanum Forum», όμως το μεγάλο τους πρόβλημα είναι στον οργανωτικό τομέα. Ο μεγάλος τους σταρ, Ντανίλο Γκαλινάρι, τέθηκε «νοκ άουτ» την τελευταία στιγμή και με δεδομένη την λειψανδρία στα γκαρντ, ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο καλείται να βρει σχήματα που θα καλύψουν τα κενά. Η πρεμιέρα ήταν… άνετη κόντρα στην Εσθονία.

Η Ιταλία και πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά πόντων και με εξαιρετική άμυνα αποδιοργάνωσε την Εσθονία. Επιθετικά οι Φοντέκιο, Μέλι και Πολονάρα πήραν τους «γείτονες» στην πλάτη τους και το τελικό σκορ (83-62) επιβεβαιώνει το εύκολο έργο που είχε αρχικά η Ιταλία.

Τα στατιστικά της Ιταλίας στην πρεμιέρα με την Εσθονία: Μπαλντάσο, Μπιλίγκα 2, Ντατόμε 11 (1), Φοντέκιο 19 (5/8 τρίποντα), Μάνιον 12 (0/4 τρίποντα), Μέλι 17 (7/12 σουτ, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Παγιόλα 4 (1), Πολονάρα 12 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ρίτσι 4 (6 ριμπάουντ), Σπίσου (0/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Τεσιτόρι, Τονούτ 2 (1/5 σουτ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Ελλάδα και Ιταλία συναντήθηκαν τελευταία φορά σε επίσημο ματς τον Σεπτέμβριο του 2013 στη φάση των ομίλων του Eurobasket. Τότε στο μεγάλο ντέρμπι επικράτησε η Ιταλία με 81-72 και τερμάτισε στην 1η θέση του γκρουπ. Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο φιλικά το 2017 και το 2019 με τη «γαλανόλευκη» να πανηγυρίζει ισάριθμες νίκες (73-70 και 83-63).

Πάντως, η πιο πρόσφατη επίσημη νίκη της Ελλάδας εντοπίζεται το 2001 (83-82)! Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι για να βρει κάποιος επικράτηση με διψήφια διαφορά για κάποια από τις δύο ομάδες σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στο 1993!



Ελλάδα – Ιταλία: Προγνωστικά 03/09/2022

Στη Novibet οι 800+ αγορές προσφέρουν αμέτρητες επιλογές και επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Οι δύο ομάδες υπόσχονται ένα μεγάλο παιχνίδι και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να «αγκαλιάσουν» την πρώτη θέση στον όμιλο! Δύσκολα κάποια θα ξεφύγει στο σκορ, αφού υπάρχει και η κούραση από το ματς στο περασμένο 24ωρο. Οι Ιταλοί έχουν και τον παράγοντα της έδρας με το μέρος τους…

ΤΟ +7,5 ΧΑΝΤΙΚΑΠ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.76

Πάμε στα ειδικά στοιχήματα των παικτών…

Ο Ντόρσεϊ απέδειξε απέναντι στους Κροάτες ότι βρίσκεται σε απίστευτη φόρμα. Ο Ιτούδης του έχει δώσει το ελεύθερο και Έλληνας γκαρντ παίρνει πρωτοβουλίες. Με τους Κροάτες πέτυχε 27 πόντους και αναμένεται να συνεχίσει σε υψηλά στάνταρ…

ΝΤΟΡΣΕΪ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ OVER 15,5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15

Το παιχνίδι της γαλανόλευκης περνάει από τα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σουπερ σταρ των Μπακς είτε εκτελεί ή όταν παγιδεύεται μοιράζει ασίστ. Κόντρα στους Κροάτες μοίρασε 6 ασίστ και… τάπες αφού ήταν φόβος και τρόμος και στην άμυνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΟVER 4,5 ΑΣΙΣΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΟVER 1,5 ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Eurobasket 2022 – Στοίχημα Ευρωμπάσκετ

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ