el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Καζακστάν: Προγνωστικά, Ανάλυση 21/03/2024

Με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, η Ελλάδα υποδέχεται το Καζακστάν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην «Αγιά Σοφιά» σε «νοκ άουτ» αναμέτρηση.

Η «γαλανόλευκη» θέλει να εκμεταλλευτεί την ποιότητά της και τον παράγοντας της έδρας για να κάνει το πρώτο βήμα με προορισμό τα γήπεδα της Γερμανίας. Υπάρχει μεγάλη δίψα ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή σε τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης μετά το Μουντιάλ του 2014.

Με 800+ αγορές στη Novibet η αναμέτρηση στην «Αγιά Σοφιά» γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Δεν σταματά η δράση στα Play off του Euro 2024!


Ελλάδα – Καζακστάν: Ανάλυση, Παρουσίαση 21/03/2024

Το παιχνίδι είναι κομβικό και η Εθνική ομάδα λόγω ποιότητας, εμπειρίας και έδρας έχει τον πρώτο λόγο για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 στη Γερμανία.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκλείσει το Καζακστάν στη συνέχεια θα παίξει εκτός έδρας με τον νικητή της αναμέτρησης Γεωργία – Λουξεμβούργο για ένα εισιτήριο στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει το καλοκαίρι (14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου).

Αν ξεπεράσει και το 2ο εμπόδιο ήδη γνωρίζει ότι θα βρεθεί στο Group F του Euro 2024 απέναντι σε Τουρκία, Πορτογαλία και Τσεχία.

Άπαντες στην Εθνική ομάδα διψούν για την επιστροφή στην τελική φάση του Euro και ο δρόμος μοιάζει πιο βατός από ποτέ. Η Ελλάδα κέρδισε τη συμμετοχή της στα Play off του Euro μέσω της 1ης θέσης στον όμιλο Nations League, ενώ στα προκριματικά της διοργάνωσης τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Ολλανδία και Γαλλία.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχει μείνει στον αέρα είναι το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ. Το συμβόλαιο του Ουρουγουανού προπονητή λήγει στις 31 Μαρτίου με τη λήξη των Play off του Euro και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει σε περίπτωση που περάσουμε στην τελική φάση του Euro.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Πογέτ θα ανανεώσει αν προκριθούμε στο Euro, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα έρθει και το διαζύγιο.

Ο Πογέτ σχετικά με το συμβολαιό τους τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα βλέπουν διαφορετικά το μέλλον. Είναι μια άβολη στιγμή για εμένα, το τεχνικό μου επιτελείο αλλά και τους ποδοσφαιριστές μου; Υπάρχει περίπτωση να προκριθούμε στο Euro και να μην είμαι εκεί; Φυσικά. Υπάρχει ωστόσο και το άλλο ζήτημα. Αν προκριθούμε θα μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο και αν όχι δεν θα μου προσφέρουν.

Νομίζω ότι η κατάσταση εξαρτάται από το Euro. Ο χρόνος θα δείξει. Η ιδέα μου είναι να ανανεώσουμε για δύο χρόνια. Να πάμε μέχρι το Μουντιάλ. Φαντάσου να σου ανανεώνουν το συμβόλαιο για μερικούς μήνες. Θέλω να μείνω, είμαι χαρούμενος και μου αρέσει το μέρος εδώ. Θέλω να πάω στο Euro και στο Μουντιάλ με την Ελλάδα». 

Στον αγωνιστικό τομέα η Ελλάδα θα στηριχθεί σε παίχτες και στην συνταγή που την έφεραν μέχρι εδώ. Υπάρχουν κομβικοί παίχτες στην άμυνα και αυτοί είναι οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος. Στη μεσαία γραμμή τα πάντα ξεκινούν από τον Μπακασέτα και οι Ζέκα, Σιώπης, Μάνταλος και Κωνσταντέλιας αποτελούν λύσεις. Επιθετικά οι Ιωαννίδης, Μασούρας, Παυλίδης και Γιακουμάκης αποτελούν εξαιρετικής λύσεις στην φαρέτρα του προπονητή.

Τα εισιτήρια της αναμέτρησης παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κάνει ήδη φτερά περισσότερα από 22.000 εισιτήρια και όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ θα ανοίξει για πρώτη φορά και το δεύτερο πέταλο στο γήπεδο της «Αγιάς Σοφιάς». Έτσι όλα δείχνουν ότι για κρίσιμο ματς της Εθνικής ομάδας με το Καζακστάν το γήπεδο θα είναι γεμάτο.

Επίσης, παραμονή της αναμέτρησης με το Καζακστάν η ΕΠΟ ανακοίνωσε χρυσό πριμ στους παίχτες σε περίπτωση που προκριθούν στην τελική φάση του Euro 2024. Το επιτελείο της γαλανόλευκης θέλει να δώσει έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να μοιραστούν το ποσό των 4.5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης».

Αναλυτικά οι κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας στα play off του Euro 2024 απέναντι σε Καζακστάν κι αν προκριθούμε με Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Διούδης

Αμυντικοί: Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Σάλιακας, Ρέτσος, Τζαβέλλας Ρότα, Μπάλντοκ

Μέσοι: Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα

Επιθετικοί: Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας, Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης, Παυλίδης, Τζόλης

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταιο δείγμα γραφής της Εθνικής ήταν η ισοπαλία (2-2) με τη Γαλλία σ’ ένα ματς που η γαλανόλευκη βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1) το γύρισε τούμπα με σκόρερ τους Μπακασέτα, Ιωαννίδη και στο 74′ ισοφαρίστηκε.

Το Καζακστάν διεκδικεί πρόκριση στην τελική φάση του Euro και αυτό από μόνο του ειναι ιστoρικό γεγονός για την ομάδα του Μάγκομεντ Αντίγεφ. Οι Καζάκοι στο ρόστερ του έχουν παίχτες κυρίως από την Αστάνα, ενώ στην άμυνα ξεχωρίζει ο Νουράλι Αλίπ που παίζει στη Ζενίτ και στην επίθεση ο Αιμπέτοφ της Αντάνα.

Ο Καζάκοι μπήκαν στα play off του Euro λόγω Nations League, αφού σε όμιλο με Σλοβακία, Λευκορωσία και Αζερμπαϊτζάν τερμάτισαν στην 1η θέση με 4 νίκες (1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Στα προκριματικά του Euro το Καζακστάν κοίταξε στα μάτια αρκετές ομάδες και συνολικά συγκέντρωσε 18 βαθμούς τερματίζοντας στην 4η θέση πίσω απο Φινλανδία, Σλοβενία και Δανία. Αναμφισβήτητα το σπουδαιότερο αποτέλεσμα ήταν η νίκη (3-2) κόντρα στην Δανία και η επικράτηση με 1-2 απί της Φινλανδίας.

Με την παραπάνω πορεία έδειξε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου και πλεον οι Καζάκοι δεν αποτελούν για κανέναν αντίπαλο εύκολη λεία.

Τελευταίο ματς του Καζακστάν πριν τα παιχνίδια με την Ελλάδα ήταν η αναμέτρηση με τη Σλοβενία στα προκριματικά του Euro στη Λουμπλιάνα. Εκεί η ομάδα του Αντίγιεφ ηττήθηκε 2-1 δεχόμενη γκολ στο φινάλε (86′) από τον Βέρμπιτς.

Κοιτώντας το «κουπόνι στοιχήματος» αυξάνεις τις επιλογές σου και βρίσκεις όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια.

Οι καλύτερες τιμές αγοράς στο στοίχημα ποδόσφαιρο παίζουν στη Novibet με αμέτρητες επιλογές για όλα τα κορυφαία παιχνίδια.


Ελλάδα – Καζακστάν: Στατιστικά, Προϊστορία 21/03/2024

  • Δύο φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Ελλάδα και Καζακστάν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026. Με οδηγό τον Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο η Εθνική ομάδα πανηγύρισε δύο νίκες (3-1 εντός, 1-2 εκτός).
  • Το Καζακστάν στα τελευταία 10 παιχνίδια μετράει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Στα συγκεκριμένα ματς έφερε 7 Over, 3 Under, 6 Goal και 4 No Goal.
  • Η Ελλάδα στα 10 τελευταία ματς μετράει 5 νίκες, 3 ήττες και 2 ισοπαλίες με 5 Over, ισάριθμα Under, 8 No Goal και 2 Goal.
  • Η Ελλάδα στα προκριματικά του Euro συγκέντρωσε 13 βαθμούς με 4 νίκες, 1 ισοπαλία (2-2 με τη Γαλλία) και 3 ήττες με απολογισμό στα γκολ 14-8.
  • Το Καζακστάν στα προκριματικά του Euro έδωσε 10 παιχνίδια μάζεψε 18 βαθμούς με 6 νίκες και 4 ήττες (16-12 γκολ).
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό handicap και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Δες εδώ το στοίχημα της ημέρας

Ελλάδα – Καζακστάν: Προγνωστικά 21/03/2024

Τεράστιο κίνητρο έχουν και οι δύο ομάδες στον δρόμο προς την τελική φάση του Euro 2024 στη Γερμανία. Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

ellada bakasetas novibet

Η δίψα των δυο ομάδων για την νίκη- πρόκριση στην επόμενη φάση των play offs του Euro σημαίνει ότι θα δούμε επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές.

over 2.5 σε αποδοση 2.20 

Η Εθνική ομάδα υπερέχει σε ποιότητα και μέσα στην έδρα της είναι ικανή να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Euro.

νικη ελλαδα & over 2.5 σε αποδοση 2.75


Διαβάστε ακόμα

euro2024 gipeda novibet

EURO 2024: Γήπεδα, Πόλεις, Πρόγραμμα


Champions League 2024/2025: Το νέο format, όλες οι αλλαγές

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ