el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εσθονία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 08/09/2022

Έφτασε η ώρα για την τελευταία στροφή στη φάση των ομίλων στο Eurobasket και οι ομάδες έχουν στο βάθος του μυαλού τους τα «νοκ άουτ»!

Τα παιχνίδια της Πέμπτης παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, την ώρα που η Εθνική μας καλείται να κάνει το καθήκον της κόντρα στην Εσθονία (18:00) και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στη φάση των «16».

Η «γαλανόλευκη», μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας έκανε το 4-0 και πλέον εξασφάλισε την πρωτιά στον 3ο όμιλο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη θα αδιαφορήσουν στο παιχνίδι με τους Εσθονούς.

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θέλει το απόλυτο στο γκρουπ, ώστε η αυτοπεποίθηση όλων να παραμείνει στα ύψη και οι παίκτες να διατηρήσουν τον εξαιρετικό αγωνιστικό ρυθμό που παρουσιάζουν πάνω στο παρκέ. Η χαλάρωση είναι απαγορευμένη λέξη στα αποδυτήρια της Ελλάδας λίγο πριν την έναρξη των «νοκ άουτ».

Το μεγάλο παιχνίδι παίζει στη Novibet με 700+ αγορές, Bet Builder και ενισχυμένες αποδόσεις.

Διαβάστε Προγνωστικά για το Eurobasket 


Εσθονία – Ελλάδα: Τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι

Η Εσθονία δεν έγινε τελικά ο σάκος του μποξ στον όμιλο, αφού την Τρίτη έπαιξε με ενθουσιασμό και κατάφερε να πετύχει την παρθενική της νίκη στον όμιλο (94-62) κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Εσθονοί δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, αφού ακόμα κι αν νικήσουν την Ελλάδα μειονεκτούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με Ιταλία ή Κροατία. Έτσι το ματς για την ομάδα του Γιούκα Τοϊγιάλα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία οι Εσθονοί έπαιξαν με μεγάλη αποφασιστικότητα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρωταγωνιστές ήταν οι Χένρι Ντρελ, Γιάναρι Γιόεσαρ και Σάντερ Βενέ που ταλαιπώρησαν την άμυνα της Μεγάλης Βρετανίας.

 Τα στατιστικά της Εσθονίας στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία: Ντόρμπεκ, Ντρελ 20 (5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/1 βολή), Γιόεσαρ 11 (3/6 τρίποντα), Κίτσινγκ 14 (4/6 τρίποντα), Κότσαρ 15 (6/9 δίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Κρίσα 8 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Κουλαμάε 6 (6 ασίστ), Ραϊέστε 2 (1/5 σουτ, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τας, Βένε 18 (2/5 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 49-36, 78-53, 94-62

Η Εθνική μας ομάδα με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησε 99-79 της Ουκρανίας και σφράγισε την πρώτη θέση στον όμιλο. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στη συνέχει ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και διέλυσαν τους φιλόδοξους Ουκρανούς.

Ο Γιάννης Αντετοκουνμπο πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 13 πόντους και 7 ασίστ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραδέχθηκε ότι οι παίκτες γύρισαν τον διακόπτη στην ανάπαυλα και στάθηκε στην εξαιρετική αντίδραση που παρουσίασαν παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ημίχρονο της αναμέτρησης πήρε τον λόγο και συσπείρωσε τους συμπαίκτες τους λέγοντας ότι ακόμα κι όταν ένα μας παει στραβά πρέπει να μένουμε ενωμένοι σαν γροθιά κι ο ένας να πιστεύει στον άλλον!

Μετά το τέλος του αγώνα ο Coach της γαλανόλευκης είπε στους παίκτες του:  «Τώρα έχουμε το μέλλον…Και το μέλλον λέει ότι έχουμε μία μέρα κενή και μία νέα ομάδα που της αρέσει πολύ να τρέχει και να σουτάρει. Προετοιμάστε τους εαυτούς σας πνευματικά…

Όχι σαν να είναι ένα χαλαρό παιχνίδι. Δημιουργούμε προσδοκίες στους εαυτούς μας, στους ανθρώπους που μας στηρίζουν, στην χώρα μας και δεν μπορούμε να βγούμε εκεί έξω χωρίς σκοπό. Προετοιμάστε τους εαυτούς σας γιατί είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να βγούμε εκεί και να δώσουμε πραγματική παράσταση. Αλλά μου αρέσει ό,τι έγινε στο ημίχρονο και το επαναλαμβάνω με κεφαλαία γράμματα».

Τα στατιστικά της Ελλάδα στο παιχνίδι με την Ουκρανία: Αγραβάνης 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41 (13/16 δίποντα, 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 27:27), Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 13 (32/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντόρσεϊ 13 (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές), Λαρεντζάκης 2, Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6 (3/5 δίποντα), Παπανικολάου 4 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1)

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79


Εσθονία – Ελλάδα Προγνωστικά 08/09/2022

Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής επιμένει και δικαίως ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Eurobasket. Αναμφισβήτητα υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και η «γαλανόλευκη» εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στο 5-0. Ο

Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει ανάσες, αφού ακολουθούν τα νοκ άουτ ματς. Οι Εσθονοί στα ματς με Κροατία και Ουκρανία ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες κι έβγαλαν μαχητικότητα στο παρκέ.

ΧΑΝΤΙΚΑΠ +18.5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70 ΣΤΗ NOVIBET

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον περιμένουμε ελεύθερο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί και σε διαγωνισμό τριπόντων…

OVER 20,5 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟVER 160,5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.88  


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Eurobasket 2022 – Στοίχημα Ευρωμπάσκετ


Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ