el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Αυστρίας 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 02/07/2023

H Formula 1 βρίσκεται από τα μέσα της βδομάδας στην κεντρική Ευρώπη για το Grand Prix της Αυστρίας. Στο Σπίλμπεργκ, την έδρα της Red Bull θα διεξαχθεί την Κυριακή (4 μ.μ.) ο 9ος αγώνας της σεζόν και όλα δείχνουν ότι το πορτοκαλί χρώμα και οι «Orange Army» θα κυριαρχήσουν και φέτος στις εξέδρες.

Πάνω στην άσφαλτο άπαντες αναμένουν ένα ακόμη show των ταύρων και η ενδοοικογενειακή κόντρα ανάμεσα σε Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεθ θα συνεχιστεί με φόντο το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Άκρως ανταγωνιστική αναμένεται και πάλι η Aston Martin με τον Φερνάντο Αλόνσο, ενώ και στον Καναδά η Mercedes έδειξε ότι συνεχώς βελτιώνεται.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στην Αυστρία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό με ελκυστικές αποδόσεις!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Αυστρίας 2023: Ανάλυση & Παρουσίαση 02/07/2023

Οι ομάδες και οι οδηγοί μας υπόσχονται μια μεγάλη μάχη στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Τη φετινή σεζόν οι δύο Red Bull βρίσκονται ένα σκολοπάτι πιο πάνω από τους βασικούς ανταγωνιστές και θέλουν να συνεχίσουν το σερί νικών και μέσα στην έδρα τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ταύροι φέτος σε 8 Grand Prix έχουν κατακτήσει όλες τις φορές την πρώτη θέση του βάθρου και με τον Μαξ Φερστάπεν να μετράει 6 νίκες και τον Σέρχιο Πέρεθ 2.

Στον περασμένο αγώνα που έγινε στο σιρκουί του Καναδά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και είδε πρώτος την καρό σημαία με τον Φερνάντο Αλόνσο να τον ακολουθεί μετά από 9.5 δευτερόλεπτα.

Ο Ολλανδός παραδέχθηκε ότι η αποστολή του στο Μόντρεαλ δεν ήταν εύκολη και άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει ακόμη περισσότερο ανταγωνισμό στην Αυστρία.

«Η Aston Maritn με τις αναβαθμίσεις που έκανε βελτιώθηκε. Σίγουρα μας πλησίασαν σε απόδοση και αναμένεται μεγάλη μάχη και στην Αυστρία. Εχουμε δουλέψει σκληρά για να έχουμε την εικόνα που βλέπετε και κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος», τόνισε αρχικά ο Φερστάπεν.

Επίσης, με δεδομένο ότι την περασμένη σεζόν στην Αυστρία σημειώθηκαν από αρκετούς επισκέπτες καταγγελίες σχετικά με προκλήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βίαιες επιθέσεις  ο Ολλανδός έστειλε μήνυμα στο ένθερμο κοινό τους, λέγοντας: «Μην μεθάτε. Απολαύστε τον αγώνα βρισκόμαστε σ’ ένα καταπλητικό μέρος και όλοι πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι».

Ο Σέρχιο Πέρεθ στον Καναδά βρέθηκε για 3ο σερί αγώνα εκτός βάθρου και φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει την ενδοοικογενειακλή κόντρα που έχει αναπτύξει τη φετινή σεζόν με τον Φερστάπεν. Ο Μεξικανός βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, όμως ήδη 69 πόντους πίσω από τον ομοσταυλό του.

Ο Πέρεθ την Πέμπτη αισθάνθηκε αδιαθεσία, όμως την Παρασκευή εμφανίστηκε πανέτοιμος και πλέον οι φήμες για τον πιλότο που θα τον αντικαταστήσει έμειναν μόνο φήμες.

Η Ferrari στον Καναδά εμφάνισε βελτιωμενη εικόνα, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι απέχουν αρκετά από τον μεγάλο τους στόχο που είναι να επιστρέψουν στο βάθρο στο Grand Prix της Αυστρίας.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ παραδέχτηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, υπάρχουν αρκετά θετικά σημάδια, όμως ακόμα απέχουμε αρκετά από το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε».

Στη Mercedes η βελτίωση στους τελευταίους αγώνες είναι αισθητή. Στον Καναδά ο Χάμιλτον τερμάτισε 3ος και ο Ράσελ εγκατέλειψε. Στην Ισπανία ο Χάμιλτον ήταν 2ος και ο Ράσελ 3ος.

Πάντως, αναψε νέα φωτιά ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes για το γεγονός ότι oι αναβαθμίσεις που έγιναν από την ομάδα βοήθησαν περισσότερο τον Χάμιλτον.

Ωστόσο, ο Ράσελ θέλησε να σβήσει τη φωτιά και τόνισε: «Θεωρώ ότι οι διαφορές μας σε πρώτο και δεύτερο οδηγό είναι μικρότερες σε σχεση με άλλες ομάδες…».

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει ο καιρός στο Σπίλμπεργκ. Το Σάββατο οι προβλέψεις μιλούν για 70% βροχή και οι πιθανότητες το Sprint Shootout (13.00) να γίνει σε βρεγμένο οδόστρωμα είναι αρκετές. Για το απογευματινό Sprint ο καιρός θα είναι σαφώς καλύτερος.

Για τον αγώνα της Κυριακής η πρόγνωση του καιρού αναφέρει ότι θα υπάρχει συννεφιά με μικρές πιθανότητες βροχής και η θερμοκρασία θα αγγίξει του 20 βαθμούς.


F1 Grand Prix Αυστρίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία

  • Το Red Bull Ring, όπως είναι η επίσημη ονομασία της πίστας είναι από τις μικρότερες στο καλεντάρι. Έχει μήκος 4,318 χλμ. και η αγωνιστική απόσταση των 306,452 χλμ. καλύπτεται σε 71 γύρους, ενώ η πίστα έχει 10 στροφές.
  • Το Grand Prix της Αυστρίας είναι ο δεύτερος αγώνας στο φετινό καλεντάρι της Formula 1 με Sprint
  • Η πίστα κατασκευάστηκε το 1969 και ο πρώτος αγώνας έγινε το 1970, ενώ συνολικά έχουν διεξαχθεί 35 αγώνες της Formula 1.
  • Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Βάλτερι Μπότας με τη Mercedes το 2020 με χρόνο 1:02.939 και ο ταχύτερος γύρος στον Κάρλος Σάινθ με τη McLaren από την ίδια χρονιά.
  • Πέρυσι στην Αυστρία νίκησε ο Λεκλέρκ με Ferrari, ενω τις περισσότερες νίκες στην Αυστρία έχει πανηγυρίσει ο Φερστάπεν (4) και ο Χάμιλτον μετράει δύο.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών 
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών 

F1 Grand Prix Αυστρίας 2023: Προγνωστικά 02/07/2023

Ιδιαίτερο είναι το φετινό Grand Prix της Αυστρίας για την Red Bull και οι λόγοι είναι αρκετοί. Οι ταύροι τρέχουν στην έδρα τους μπροστά στο ένθερμο κοινό της, ενώ ειναι ο πρώτος αγώνας στο Σπίλμπεργκ μετά το θάνατο του αφεντικού της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς.

H Red Bull στον Καναδά έφτασε τις 100 νίκες και θέλει να τις ξεπεράσει. Με δεδομένο ότι το μονοθεσιό της είναι πιο πάνω απ΄όλα τα υπόλοιπα οι «ταύροι» θα κάνουν τα πάντα για να ανεβάσουν στο βάθρο τους Φερστάπεν, Πέρεθ.

αποδοση 2.25 τα δυο μονοθεσια της red bull να βρεθουν στο βαθρο 

Ο Φερστάπεν πέρυσι έχασε τη νίκη από τον Λεκλέρκ και φέτος θέλει να δώσει απαντήσεις μπροστά στους «Orange Army». Υπενθυμίζουμε ότι το 2021 ο Ολλανδός είχε θριαμβεύσει.

αποδοση 3.00 ο φερσταπεν να νικησει σε προκριματικα, αγωνα και να κανει ταχυτερο γυρο

Βελτιωμένη εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα η Mercedes και στο Σπίλμπεργκ είναι ικανή να συνεχίσει…

αποδοση 1.70 να τερματισουν και τα δυο mercedes στην 6αδα


Διαβάστε ακόμα…

Schumacher1 novibet

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1


super league novibet

Super League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ