el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Μονακό 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 28/05/2023

Τα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων της Formula 1 είναι στραμμένα στο Μόντε Κάρλο για το Grand Prix στο Μονακό. Η προσμονή μάλιστα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αφού ο αγώνας της περασμένης εβδομάδας ακυρώθηκε.

Επτά ημέρες πριν επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας στην Εμίλια Ρομάνα στην πίστα της Ίμολα. Ωστόσο, το Grand Prix αναβλήθηκε εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή.

Το πιο πρόσφατο αγωνιστικό δείγμα είναι λοιπόν ο αγώνας στο Μαϊάμι στις αρχές του μήνα, εκεί όπου ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε νίκες. Και μάλιστα με ένα αρκετά εντυπωσιακό τρόπο, αφού εκκίνησε πιο πίσω και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα έφτασε μέχρι το κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Πλέον η προσοχή όλων επικεντρώνεται στο Μόντε Κάρλο, εκεί όπου ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής θα προσπαθήσει να διευρύνει το προβάδισμα από τον Σέρχιο Πέρεζ.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Μονακό 2023: Ανάλυση & Παρουσίαση 28/05/2023

Ο Φερστάπεν όρθωσε το ανάστημά του στο Grand Prix του Μαϊάμι και έδειξε στον Σέρχιο Πέρεζ ποιος είναι το αφεντικό στη Red Bull. Και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Μπορεί ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής να εκκινούσε από την 9η θέση, αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει γύρο στο Q3, ωστόσο αυτό δεν τον πτόησε. Έκανε μία τρομερή εμφάνιση. Διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ελαστικά του και σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Μάλιστα έφτασε και προσπέρασε τον Μεξικανό ομοσταυλό του στην αυστριακή ομάδα, φορώντας πολύ φθαρμένο σετ ελαστικών. Από τη στιγμή δε που τον προσπέρασε, δεν χρειάστηκε καν να κοιτάξει πίσω του. Έκανε μία εξαιρετική διαχείριση και έφτασε μέχρι την καρό σημαία.

Στο βάθρο, εκτός φυσικά από τον Πέρεζ -ο οποίος εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δυναμική του μονοθεσίου της Red Bull και βρίσκεται δικαίως στη δεύτερη θέση- ανέβηκε και ο… συνήθης ύποπτος, Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός κατέχει μέχρι στιγμής τον τίτλο του best of the rest στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει τέσσερα βάθρα με ισάριθμες τρίτες θέσεις και μία τέταρτη θέση σε πέντε αγώνες έως τώρα. Η Aston Martin έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ γενικότερα η ψυχολογία είναι εξαιρετική στην ομάδα.

Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η ανακοίνωση στη διάρκεια της εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία η Aston Martin θα φοράει εργοστασιακούς κινητήρες Honda από το 2026 και μετά.

Ακόμη ένα σημαντικά θέμα συζήτησης στα πάντοκ του Πριγκιπάτου ήταν η οριστική αλλαγή πλεύσης στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes για την W14. Οι Γερμανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν οριστικά τα zero side pods και πήγαν σε σχεδιασμό αντίστοιχο με της Red Bull και των υπολοίπων ομάδων.

Γενικότερα αρκετές ομάδες επέλεξαν να φέρουν αναβαθμίσεις και μάλιστα πολύ σημαντικές στο Μόντε Κάρλο. Κι αυτό διότι δεν διεξήχθη ο αγώνας στην Ίμολα μία εβδομάδα πριν.

Μία από αυτές δεν είναι σίγουρα η Ferrari. Οι Ιταλοί θεώρησαν ότι δεν θα είχαν σημαντικά οφέλη από τους στενούς δρόμους της πίστας στο Πριγκιπάτο και η νέα πίσω ανάρτηση και διαχύτης, θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στην Ισπανία.

Τα πράγματα είναι πάνω κάτω δεδομένα και για τον αγώνα στο Μονακό, από πλευράς δυναμικής και φαβορί. Η Red Bull θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πάντως, ο Χέλμουτ Μάρκο προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των αντιπάλων του.

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στα συνήθη δυνατά σημεία μας στο Μονακό. Όποιος είναι μπροστά, καθορίζει τον ρυθμό. Η φθορά των ελαστικών δεν θα διαδραματίσει κάποιον σημαντικό ρόλο. Δεν υπάρχουν κι ευθείες για να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημά μας εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός.

Πάντως θα είναι απορίας άξιο αν τελικά επιβεβαιωθεί, αφού η RB19 διαθέτει το καλύτερο πακέτο μέχρι στιγμής. Ένα πακέτο που έχει αποδώσει εξίσου καλά σε όλες τις πίστες μέχρι στιγμής. Οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα οδηγό της Red Bull στο πρώτο σκαλί του βάθρου, θα αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους.


F1 Grand Prix Μονακό 2023: Στατιστικά & Προϊστορία 28/05/2023

  • Πρόκειται για το πιο ιστορικό Grand Prix στο καλεντάρι της Formula 1, καθώς βρίσκεται εκεί από το 1950 όταν άρχισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μαζί με το Σιλβερστόουν. Μόλις τρεις φορές δεν έχει γίνει αγώνας στο Μονακό, με πιο πρόσφατο 2020, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.
  • Η πίστα είναι μήκους 3,337 χλμ και η αγωνιστική απόσταση των 260,286 χλμ χρειάζεται 78 γύρους για να καλυφθεί. Αυτή είναι και η μοναδική περίσταση που δεν ισχύει το όριο των 300 χιλιομέτρων όπως ισχύει για όλες τις υπόλοιπες πίστες.
  • Συνολικά έχουν διεξαχθεί 68 αγώνες στο Μονακό. Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Λιούις Χάμιλτον από το 2019 με Mercedes, όταν έγραψε 1:10.166. Ο ταχύτερος γύρος είναι και πάλι στον Βρετανό με 1:12.909 από το 2021 και πάλι με Mercedes.
  • Ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες στους δρόμους του Πριγκιπάτου είναι ο Άιρτον Σένα με 6 νίκες. Πέντε νίκες έχουν ο Γκρέιχαμ Χιλ και ο Μίχαελ Σουμάχερ.
  • Από τους πιλότους που υπάρχουν στο γκριντ, ο Χάμιλτον έχει τρεις νίκες, ο Αλόνσο έχει δύο, ενώ από μία έχουν ο Φερστάπεν και ο Πέρεζ, που έχουν νικήσει πάντως στα δύο πιο πρόσφατα.

F1 Grand Prix Μονακό 2023: Προγνωστικά 28/05/2023

Ο Μαξ Φερστάπεν με την RB19 είναι ο κορυφαίος συνδυασμός αυτή τη στιγμή στη Formula 1, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί και σε αυτό το τριήμερο στο Μονακό. Για το ιστορικό στο Μόντε Κάρλο επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Είναι ευκαιρία του Ολλανδού να πάρει ένα σαφές προβάδισμα στη βαθμολογία έναντι του Σέρχιο Πέρεζ. Και με δεδομένο ότι η pole position παίζει σημαντικό ρόλο, θα ποντάρουμε στον Φερστάπεν να επικρατήσει και στα δύο σκέλη.

Ο ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ & προκριματικων ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.25

Η Mercedes φέρει αρκετές και σημαντικές αναβαθμίσεις στο Μονακό και οι Γερμανοί έχουν θέσει αρκετά υψηλά τον πήχη για τον αγώνα. Μπορούν να διεκδικήσουν κάτι κάλο και η αγορά να βρεθούν και τα δύο μονοθέσια στους έξι πρώτους, προσφέρεται σε αρκετά καλή τιμή.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ MERCEDES ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΙ, ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET, ΣΤΟ 2.05


Διαβάστε ακόμα… 

Schumacher1 novibet

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1


super league novibet

Super League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν


champions-league-ataturk

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ