el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/09/2022

Η εξαιρετική Γερμανία, το βράδυ της Τρίτης (13/09, 21:30) στο Βερολίνο, είναι το επόμενο εμπόδιο – στα προημιτελικά – για την Εθνική μας ομάδας στον δρόμο για το βάθρο στο Eurobasket 2022.

Ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Ισπανία – Φινλανδία.

Η συνάντηση της «επίσημης αγαπημένης» με τα «πάντσερ» στα προημιτελικά, είναι η 53η φορά στην ιστορία των δύο ομάδων. Η παράδοση είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας, η οποία μετράει 35 νίκες.

Η τελευταία ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τη Γερμανία ήταν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2001, στα νοκ άουτ του Ευρωμπάσκετ της Αττάλειας με 80-75 και καθοριστικό τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι που είχε 25 πόντους.

Εκτοτε, βέβαια, η Ελλάδα έχει στο ενεργητικό της 13 σερί νίκες (σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωμπάσκετ, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, διεθνή φιλικά τουρνουά), με την πλέον αξιομνημόνευτη να είναι η επικράτηση με 78-62 στον τελικό του Eurobasket, στο Βελιγράδι, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005.


Γερμανία – Ελλάδα: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Το τελικό σκορ (85-79) δεν «λέει» την αλήθεια για την εικόνα της αναμέτρησης της Γερμανίας με το Μαυροβούνιο στη φάση των «16».

Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που… κουβαλούσε στην πλάτη της, με το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο που έκανε (σκορ 48-24) και την ποιότητα του Ντένις Σρούντερ να είναι οι παράγοντες που έκαναν τη διαφορά για τα «πάντσερ». Εν ολίγοις, η Γερμανία είχε το προβάδισμα από το ξεκίνημα και δεν το απώλεσε σε κανένα σημείο του 40λεπτου!

Τη… δουλειά για τον κόουτς Χέρμπερτ έκαναν οι πλέι μέικερ Σρέντερ με 22 πόντους (5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 6/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη) – Μαόντο Λο 14 π. (2 τρίπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), ο καλός ρολίστας γκαρντ Ομπστ (9 π. με 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ) και ο δυναμικός ψηλός Τάις 9 π. (4 ριμπ.). Οσο για τον ποιοτικό σμολ φόργουορντ, Βάγκνερ σταμάτησε στους 14 π. (5 ριμπ.).

Η Ελλάδα ζορίστηκε πολύ για τρία δεκάλεπτα κόντρα στους Τσέχους, όμως στο τέλος πέτυχε τον στόχο της: η Εθνική μας νίκησε 94-88 την παρέα των Σατοράνσκι-Βέσελι κι αυτό το «χρωστάει» κυρίως στους Λαρεντζάκη (8 π. με 2 «τριποντάρες» και τρομερή ενέργεια στην άμυνα) – Παπαπέτρου (13 π.) που ήρθαν από τον πάγκο, δίνοντας την έξτρα ενέργεια που είχαμε ανάγκη την πιο κατάλληλη στιγμή και φυσικά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (27 π. με 6/9 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 9/12 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 34’), ο οποίος έβαλε τις απαραίτητες «πινελιές» όσο φτάναμε προς το φινάλε της μονομαχίας.

Όμως, θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και την συνεισφορά των Νικ Καλάθη (14 π. με 2/3 δίπ., 3/5 τρίπ., 5 ριμπ., 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Παπανικολάου (8 π., 7 ριμπ. και σπουδαίες άμυνες), αλλά και του Κώστα Σλούκα (10 π.).


Γερμανία – Ελλάδα: Προγνωστικά 13/09/2022

Η Γερμανία έχει τρία ερωτηματικά για τη μάχη της Τρίτης: ο πολύ ποιοτικός σμολ φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Φραντς Βάγκνερ (κάνει μεγάλο τουρνουά) γύρισε το πόδι του στην 3η περίοδο με το Μαυροβούνιο (υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα), ωστόσο τη Δευτέρα προπονήθηκε κανονικά και η λογική λέει ότι δεν πρόκειται να χάσει τον προημιτελικό.

Την ίδια ώρα, εκτός προπόνησης έμεινε ο έμπειρος ψηλός Γιόχαν Βόιγκτμαν (λόγω μιας ήπιας ίωσης), με τον Χέρμπερτ να τον δίνει (και αυτόν) αμφίβολο.
Τέλος, από ενοχλήσεις στον ώμο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο χρήσιμος γκαρντ Γουάιλερ – Μπαμπ, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στο Μαυροβούνιο.
Αντίθετα, στην Εθνική μας, ο κόουτς Ιτούδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και «ετοιμοπόλεμους».

Τι κρατάμε; το Under στους 165,5 συνολικούς πόντους αγώνα σε απόδοση 1,90 στη Novibet, καθώς εκτιμούμε πως ο ρυθμός θα πέσει, με τον Δημήτρη Ιτούδη να θέλει να βάλει στοπ στην ταχύτητα των Γερμανών, τομέας στον οποίο ποντάρουν τα «πάντσερ» για να κάνουν τη… ζημιά.

Από ‘κει και πέρα, θεωρούμε δεδομένο ότι ο Ντένις Σρέντερ θα δεχθεί πολλή πίεση πάνω στη μπάλα, οι τελικές πάσες είναι βασικό κομμάτι στο παιχνίδι του ηγέτη των Γερμανών, σε απόδοση 1,84 το Over 7,5 ασίστ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο ματς με την Τσεχία, όμως είναι παίκτης που δύσκολα είναι άστοχος σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Εκτιμούμε πως ο «κίλερ» της Εθνικής μας θα βρει ξανά το χέρι του, στο εξαιρετικό 2,35 να σημειώσει Over 2,5 εύστοχα τρίποντα.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Eurobasket 2022 – Στοίχημα Ευρωμπάσκετ


Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ