el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία – Ισπανία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 16/09/2022

Σπουδαίο παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής (16/09, 21:30) στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανία και η Ισπανία θα λύσουν τις διαφορές τους στον δεύτερο ημιτελικό του Eurobasket 2022!

Ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/09), ενώ ο χαμένος θα διεκδικήσει λίγες ώρες νωρίτερα (την ίδια ημέρα) το χάλκινο μετάλλιο.

Η Γερμανία – με «όπλο» την έδρα – ζει και αναπνέει για να ζήσει μέρες ’93, όταν και πάλι ως οικοδέσποινα είχε κατακτήσει το χρυσό. Πάντως, αυτή που έχει την προϊστορία με το μέρος της είναι η Ισπανία, με τους «Φούριας Ρόχας» να μετρούν 7 διαδοχικές νίκες επί των «πάντσερ». Ωστόσο, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους σε ημιτελικό Eurobasket, τη νίκη – πρόκριση είχαν πανηγυρίσει οι Γερμανοί!


Γερμανία – Ισπανία: Τι έκαναν στα προημιτελικά

Στην προημιτελική φάση, η Γερμανία μπήκε στο παρκέ ως αουτσάιντερ για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της.
Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ τιμώρησε όλες τις… ανορθογραφίες της Εθνικής μας και έφτασε δίκαια στην επικράτηση (107-96).

Τα «πάντσερ» σφυροκόπησαν την Ελλάδα από την περιφέρεια και… πολύ απλά με 17/31 τρίποντα δεν θα μπορούσαν να φύγουν από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι.

Τρομερό παιχνίδι από τον γκαρντ Ομπστ με 19 π. (5/7 τρίποντα), «εγκέφαλος» ο Σρούντερ με 26 π. και 8 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής, «κολόνες» στη ρακέτα οι Τάις (13 π., 16 ριμπάουντ), Τίμαν (10 π.) και Βόιγκτμαν (8 π. με 2 τρίπ.), ενώ έδειξε ξανά την μεγάλη του ποιότητα ο σμολ φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ, Βάγκνερ.

Τα συνολικά στατιστικά της Γερμανίας κόντρα στην Ελλάδα: 19/42 δίποντα, 17/31 τρίποντα, 18/21 βολές, 51 ριμπάουντ (32 αμυντικά/19 επιθετικά), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 4 μπλοκ και 11 λάθη.

Ο προπομητής των Γερμανών Γκόρντον Χέρμπερτ μίλησε για ένα σπουδαίο παιχνίδι και στάθηκε στον παίκτη κλειδί της ομάδας του. «Ο Σρέντερ μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Όλοι μίλαγαν μέχρι τώρα για τον Γιάννη, τον Ντόνσιτς και τον Γιόκιτς, όμως ηρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τον Ντένις. Είναι ένας από τους καλυτερους παίκτες του τουρνουά και με την Ισπανία περιμένουμε να κάνει ανάλογο ματς όπως με την Ελλάδα».

Η Ισπανία βρέθηκε στο -15 από τη Φινλανδία του τρομερού Λάουρι Μάρκανεν στο 12ο λεπτό, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» η (πολύ βαριά) φανέλα της, γύρισε τούμπα το ματς και στο τέλος «καθάρισε» με σκορ 100-90.

Μεγάλα σουτ από τους Μπριθουέλα (14 π.), Ρούντι (11 π. με 3 τρίποντα/5 κλεψίματα), όταν η μπάλα έκαιγε, πρώτο βιολί όμως ήταν ξανά ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 27 π. (10/13 δίποντα και 5 ριμπάουντ).

Πολλή «βρώμικη» δουλειά από τους Χ. Ερνανγκόμεθ (15 π.), Γκαρούμπα (7 π., 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και φυσικά τον νατουραλιζέ Αμερικανό πλέι μέικερ, Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος έκανε double-double με 10 πόντους και 11 ασίστ.

Τα συνολικά στατιστικά της Ισπανίας απέναντι στη Φινλανδία: 25/39 δίποντα, 12/33 τρίποντα, 14/16 βολές, 31 ριμπάουντ (19 αμυντικά/12 επιθετικά), 25 ασίστ, 12 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 9 λάθη.

Ο προπονητής της Ισπανίας Σέρτζιο Σκαριόλο χαρακτήρισε την Γερμανία καλυτερη ομάδα του Eurobasket.

«Υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης για ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, για το ότι είμαστε στα ημιτελικά σε ένα τουρνουά τόσο απαιτητικό και ποιοτικό. Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής στο Eurobasket. Δεν υπάρχει αμφιβολία και όλοι πιστεύουν το ίδιο. Όχι μόνο λόγω της δύναμης που έχουν αλλά και για το πώς παίζουν.

Υπάρχει ένας πρόσθετος και σημαντικός παράγοντας που είναι η έδρα. Θα υπάρξει ένα περιβάλλον που θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους παίκτες και τους διαιτητές. Οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι θέλουν πραγματικά να κερδίσουν το τρόπαιο εντός έδρας. Παράλληλα όμως αυτό είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για εμάς», υποστήριξε ο Σκαριόλο παραμονή του ημιτελικού.


Γερμανία – Ισπανία: Προγνωστικά 16/09/2022

Αναμφισβήτητα περιμένουμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τους… λόγους τους να ελπίζουν ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Από τη μία η Γερμανία του κόουτς Χέρμπερτ, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, με τους παίκτες του (ρολίστες και… μη) να είναι μέρος ενός ποιοτικού παζλ και από την άλλη η Ισπανία του Σέρτζιο Σκαριόλο, που αρνείται να χάσει ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα, έχει την… τεχνογνωσία σε τέτοιου τύπου αναμετρήσεις (6 σερί μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ!).

Οι «Φούριας Ρόχας» πήγαν σ’ αυτό το τουρνουά χωρίς κάποια από τα πιο λαμπερά τους αστέρια, όμως έχουν ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία.
Πάμε με το +4,5 των Ισπανών σε απόδοση 1.90 στη Novibet.

Από τα ειδικά των παικτών, κρατάμε το Over 8,5 πόντοι του Ντάνιελ Τάις σε απόδοση 1.75, μιας και ο Γερμανός σέντερ τελειώνει πολλές φάσεις από ασίστ των Ντένις Σρούντερ και Μαόντο Λο.

Από την Ισπανίας, δεν περνάει απαρατήρητο το 2,30 του Ντάριο Μπριθουέλα να ξεπεράσει το line των 8,5 πόντων! Είναι παίκτης που δεν κρύβεται στα δύσκολα ο Ισπανός φόργουορντ (9 π. μέσο όρο μέχρι τώρα στο τουρνουά).


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Eurobasket 2022 – Στοίχημα Ευρωμπάσκετ


Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ