el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο

Μεγάλα ονόματα, wonderkids, σούπερ σταρ και… κλάση: Η κορυφαία ενδεκάδα του πλανήτη, πάντα με βάση τα ποσά στο transfermarkt, είναι γεμάτη λάμψη και ποιότητα!

Το blog της Novibet παρουσιάζει τους 11 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο, σε μία σύνθεση που θα κυριαρχούσε εύκολα σε κάθε γήπεδο, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.


ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: ΤΖΙΤΖΙ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ

Παρά τη νέα αποτυχία της Παρί στο Champions League, ο Ιταλός παραμένει στη κορυφή στη λίστα με τους τερματοφύλακες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μόλις 24 ετών και ότι πριν λίγους μήνες πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις στο Euro.

O άλλοτε γκολκίπερ της Μίλαν κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: ΑΣΡΑΦ ΧΑΚΙΜΙ

Ίσως το κορυφαίο δεξί μπακ αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Ο Χακίμι πήρε μεγάλο boost από την καταπληκτική παρουσία του στο Μουντιάλ και γενικά είναι ίσως ο πιο αξιόπιστος και ολοκληρωμένος παίκτης σε αυτή την θέση.

Σύμφωνα με το transfermarkt, ο Χακίμι αξίζει 70 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΤΟΠΕΡ: ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΙΑΣ

Ο καλύτερος αμυντικός της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη.

Ο Ρούμπεν Ντίας είναι ο ορισμός του σταθερού, top class στόπερ και δίκαια βρίσκεται στην πιο «ακριβή» ενδεκάδα του κόσμου.

Ο Πορτογάλος, που είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, κοστολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΤΟΠΕΡ: ΓΙΟΣΚΟ ΓΚΒΑΡΝΤΙΟΛ

Το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο νεαρός Κροάτης – που βρίσκεται στη κορυφή της λίστας της Μάντσεστερ Σίτι – ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Λειψία έχοντας στις πλάτες του μία γεμάτη εμπειρία από την Bundesliga και μία καταπληκτική παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Είναι δεδομένο πως η Λειψία θα κερδίσει περισσότερα από τα 75 εκατομμύρια ευρώ της τωρινής του αξίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: ΑΛΦΟΝΣΟ ΝΤΕΙΒΙΣ

Αν και ο ίδιος δεν θεωρεί τον εαυτό του αριστερό μπακ, δηλώνοντας πρόσφατα ότι θέλει να παίξει πιο μπροστά, είναι ξεκάθαρο ότι λίγοι στον κόσμο μπορούν να πουν ότι τον… έχουν σε αυτή τη θέση.

Μία πραγματική «μηχανή» που τρέχει την πλευρά με τεχνική και ποιότητα, ο Ντέιβις βρήκε θέση στην ενδεκάδα με «ταμπέλα» ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: ΤΖΟΥΝΤ ΜΠΕΛΙΝΓΚΧΑΜ

Ο νέος χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το βαρύ «5» της «Βασίλισσας» και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει, ώστε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν γύρω από το όνομά του.

Βασικός στην Εθνική Αγγλίας, ο Τζουντ πρέπει να μεταφερθεί από τις εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ντόρτμουντ στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό level.

Η ποδοσφαιρική του κλάση φαίνεται πάντως ξεκάθαρα στα 120 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία κοστολογείται σύμφωνα με το transfermarkt.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: ΦΕΝΤΕ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Αν και φέτος λίγο… κόπασε, μετά τον περσινό κρότο, ο Βαλβέρδε βρίσκεται σίγουρα στη λίστα των κορυφαίων κεντρικών στον κόσμο και είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να παίξει με επιτυχία σε πολλές θέσεις και σε διαφορετικούς ρόλους.

Η ηλικία, η κλάση και η μόνιμη παρουσία του στην ενδεκάδα της Ρεάλ δημιουργούν μάλλον αυτόματα το πακέτο για τα 100 εκατομμύρια ευρώ της αξίας του.

ΔΕΚΑΡΙ: ΤΖΑΜΑΛ ΜΟΥΣΙΑΛΑ

Το wonderkid της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα και όλοι περιμένουν ότι θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Στα 20 του, ο Μουσιάλα είναι ήδη βασικός και αναντικατάστατος στη Μπάγερν και είναι λογικό από τη μεριά του transfermarkt να τον τοποθετεί στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: ΜΠΟΥΚΑΓΙΟ ΣΑΚΑ

Μετά από μία καταπληκτική σεζόν, ο Σάκα είδε την αξία του να εκτοξεύεται και πλέον αξίζει 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εξτρέμ της Άρσεναλ είναι πλέον βασικός και στην Εθνική Αγγλίας και γενικά έχει περιθώρια για βελτίωση, καθώς και για ακόμα περισσότερες επιτυχίες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ας μη ξεχνάμε ότι είναι μόλις 21 ετών και έχει ήδη 135 συμμετοχές στην Premier League.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ: ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Όπως και ο… απέναντι στην ενδεκάδα, έτσι και ο Βινίσιους ανέβασε κατακόρυφα φέτος την αξία του και πλέον βρίσκεται στους πιο ακριβούς παίκτες παγκοσμίως.

Ο Βραζιλιάνος σταρ της Ρεάλ, που αναμένεται να πάρει αυξημένες αρμοδιότητες μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά, κοστολογείται πλέον στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ

To «βαρύ» όνομα της ενδεκάδας και ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο.

Ο Κιλιάν Μπαπέ δεν χρειάζεται συστάσεις: Μιλάμε για έναν πραγματικό σταρ και τον άνθρωπο που θα μπορεί στο τέλος της καριέρας του να κοιτάξει στα μάτια όλα τα ιερά τοτέμ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Φημολογείται πως η Παρί θα ζητήσει περισσότερα από 240 εκατομμύρια ευρώ για να τον πουλήσει (και να μην τον χάσει για το τίποτα το επόμενο καλοκαίρι) και έτσι φαίνονται μάλλον… λίγα τα 180 εκατομμύρια που τον συνοδεύουν στην κατηγορία της χρηματιστηριακής αξίας στο transfermarkt.


Αναλυτικά η πιο ακριβή ενδεκάδα του κόσμου, με συνολική αξία 1.13 δισεκατομμύρια ευρώ:


Διαβάστε ακόμα…

metagrafes superleague novibet

Μεταγραφές Ποδοσφαίρου – Super League 2023/24


Μεταγραφές ανάμεσα σε Μπάγερν και Ντόρτμουντ


top10 novibet

Top-10: Οι παίκτες που εκτοξεύτηκαν στη σεζόν 2022/2023

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ