el
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ιρλανδία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση 13/10/2023

Οριακό είναι το ματς για την Εθνική ομάδα στο Δουβλίνο! Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο 6ο της παιχνίδι στα προκριματικά του Euro 2024 και η νίκη είναι «μονόδρομος» απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Με νίκη η Ελλάδα θα παίξει τα ρέστα της απέναντι στην Ολλανδία την ερχόμενη Δευτέρα, όμως άπαντες τόνισαν ότι δεν σκέφονται το ματς με τους «Οράνιε», αλλά το «τρίποντο» μέσα στην Ιρλανδία.

Η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας στο Δουβλίνο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον Alpha και τα κανάλια Novasports!

Με 800+ αγορές στη Novibet το παιχνίδι ανάμεσα σε Ιρλανδία και Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

 


Ιρλανδία – Ελλάδα: Ανάλυση, Παρουσίαση 13/10/2023

Ισως το πιο κρίσιμο ματς για την Εθνική ομάδα (μέχρι το επόμενο) στο Δουβλίνο στον όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ θα δώσουν μια ακόμα «μάχη» προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης στον Β’ όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα με 9 βαθμούς (3 νίκες, 2 ήττες) σε πέντε παιχνίδια διεκδικεί τη 2η θέση του γκρουπ και το ζητούμενο είναι το «τρίποντο» με τους Ιρλανδούς, προκειμένου την Δευτέρα να παίξει «τελικό» με τους Ολλανδούς στην «Αγιά Σοφιά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η νίκη στο Δουβλίνο και ευελπιστεί ότι οι παίκτες του θα κλειδώσουν τα ατού των Ιρλανδών όπως συνέβη στην επικράτηση με 2-1 στα μέσα Ιουνίου.

«Ξέρουμε τον αντίπαλο και τι μας περιμένει. Ελπίζω ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Δουβλίνο παράλληλα κοιτάμε τι θα γίνεται και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ακόμα δεν σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με την Ολλανδία», τόνισε ο Γκουστάβο Πογέτ, ενώ από την πλευρά των ποδοσφαιριστών ο Γιώργος Μασούρας, συμπλήρωσε:

«θα τα δώσουμε όλα για όλα με την Ολλανδία, με την προϋπόθεση να έχουμε πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία. Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με την κατάκτηση των τριών βαθμών στο Δουβλίνο».

Το τεχνικό επιτελείο της «γαλανόλευκης» δεν υπολογίζει τον τραυματία Μπάλντοκ, άφησε εκ νέου εκτός τον Δουβίκα και συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Κωνσταντέλια.

Στα προβλήματα της τελευταίας στιγμής ήρθε ο τραυματισμός του Παντελή Χατζηδιάκου, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ με θλάση στον τετρακέφαλο. Για να καλυφθεί το κενό στο κέντρο της άμυνας κληθηκε ο Δημήτρης Γούτας, ενώ στις κλήσεις επέστρεψαν και οι Διούδης, Σάλιακας, Γαλανόπουλος.

Σχετικά με τον καταρτισμό της 11αδας υπάρχει ευχάριστο δίλημμα για την κορυφή της επίθεσης ανάμεσα στους Ιωαννίδη και Παυλίδη. Αμφότεροι είναι φορμαρισμένοι.

Στην άμυνα και με δεδομένο ότι τραυματίστηκε ο Χατζηδιάκος «παρτενέρ» του Μαυροπάνου θα είναι ο Ρέτσος.

Το τελευταίο δείγμα της Εθνικής ομάδας ήταν η άνετη νίκη (5-0) απέναντι στο Γιβραλταρ, όμως λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η εκτός έδρας ήττα (3-0) με τους Ολλανδούς.

Η Ιρλανδία με 4 ήττες και μόλις μια νίκη παίζει για την τιμή των όπλων στα προκριματικά και μπροστά στο κοινό της δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Οι παίκτες του Στίβεν Κένι θέλουν στη συνέχεια των προκριματικών να βελτιώσουν την εικόνα τους και να μην γίνουν ο σάκος του μποξ στον όμιλο.

Οι Ιρλανδοί χαρακτηρίζονται από το σκληρό τους παιχνίδι, όμως σε 5 παιχνίδια μόνο απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ κατάφεραν να κερδίσουν και παράλληλα να μην δεχτούν γκολ.

Σημαντική είναι η απουσία του επιθετικού Άαρον Κόνολι και το τεχνικό επιτελείο κάλεσε τον Σάμι Σμόντικς. Ωστόσο, ο 28χρονος παρότι αρχικά εντάχθηκε στις προπονήσεις παραμονή της αναμέτρησης τέθηκε νοκ άουτ λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Ο Σμόντικς ήταν υποψήφιος για το αρχικό σχήμα της Ιρλανδίας και φέτος είναι πρώτος σκόρερ στην Championship με τη φανέλα της Μπλάκμπερν (7 γκολ).

Η Ιρλανδία στο τελευταίο της παιχνίδι στα προκριματικά του Euro έβαλε δύσκολα στην Ολλανδία μέσα στο Δουβλίνο, όμως τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1. Οι Ιρλανδοί δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ που πήραν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άνταμ Ιντά στην εκκίνηση της αναμέτρησης.

Στην Ιρλανδία έχει ξεκινήσει ήδη μεγάλη κουβέντα για το αν ο Στίβεν Κένι παραμείνει στον πάγκο σε περίπτωση που έρθει νέο αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ελλάδα.

Το αφεντικό της ιρλανδικής ομοσπονδίας Τζόναθαν Χιλ θέλησε να φρενάρει τις φήμες και τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα προώρης αποχώρησης του προπονητή, η Ιρλανδία θα ολοκληρώσει τα προκριματικά – τέλος Νοεμβρίου – με τον Στίβεν Κένι στο τιμόνι της».


Ιρλανδία – Ελλάδα: Στατιστικά, Προϊστορία 13/10/2023

  • Η Ελλάδα σε 5 παιχνίδια στον όμιλο των προκριματικών μετράει 5 Over, 1 Under, 1 Goal και 5 No Goal. H Ιρλανδία έχει 3 Over, 2 Under, 2 Goal και 3 No Goal.
  • 4 φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν και η Ελλάδα μετράει 3 νίκες (0-1, 0-1, 2-1) και 1 ισοπαλία (0-0). Τα τρία παιχνίδια ήταν φιλικά και το μοναδικό επίσημο έγινε μέσα Ιουνίου στην Αγιά Σοφιά με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί με σκορ 2-1.
  • Η Ιρλανδία διαθέτει τη 2η χειρότερη άμυνα στον όμιλο και σε 5 παιχνίδια έχει δεχθεί 7 γκολ. Μόνο απέναντι στο Γιβραλτάρ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.


Ιρλανδία – Ελλάδα: Προγνωστικά 13/10/2023

Επικίνδυνη στροφή για την Ελλάδα στο Δουβλίνο και για το συγκεκριμένο ματς επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από τις 800+ αγορές της novibet.

Η Ιρλανδία φημίζεται για το σκληρό της παιχνίδια και μάλιστα στο περασμένο ματς με την Ολλανδία σημειώθηκαν δύο πέναλτι. Το ένα υπέρ της και το άλλο κατά της. Το σερί δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και απέναντι στην Ελλάδα.

καταλογισμοσ πεναλτι σε αποδοση 3.05 στη novibet 

hellas novibet

Το κίνητρο στο συγκεκριμένο ματς είναι σε γαλανόλευκο χρώμα. Η Εθνική θα ρισκάρει περισσότερο και είναι ικανή να προηγηθεί.

αποδοση 2.30 η ελλαδα να σκοραρει το πρωτο γκολ της αναμετρησης 

Παίκτης κλειδί μεσοεπιθετικά ο Μπακασέτας, αφού δοκιμάζει σουτ εντός κι εκτός περιοχής, ενώ εκτελεί και τα πέναλτι.

ανυτιμε σκορερ μπακασετασ σε αποδοση 4.50


Ιρλανδία: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 13/10/2023

Η σημαντικότερη απουσία για την Ιρλανδία είναι αυτή του επιθετικού Κόνολι, ο οποίος δεν κλήθηκε λόγω τραυματισμού. Παραμονή της αναμέτρησης ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός Σάμι Σμόντικς τέθηκε εκτός λόγω προσωπικού προβλήματος.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι έμπειροι Χέντρικ (μέσος) και Στίβενς (αμ.). Υπάρχει έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προπονητή Στίβεν Κένι, ο οποίος με τη λήξη των προκριματικών μόνο με θαύμα θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μπαζούνου – Κόλινς, Οσέι, Ντάφι – Κούλεν, Ντόχερτι, Μάνινγκ, Μπρόουν, Ογκμπένε, Ιντά – Φέργκισον.

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες, Ενδεκάδα 13/10/2023

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, θα αλλάξει την τετράδα στην άμυνα, αφού οι Μπάλντοκ και Χατζηδιάκος είναι τραυματίες. Οι Ρότα και Ρέτσος θα κληθούν να καλύψουν τα κενά. Δεν κλήθηκε ο Τάσος Δουβίκας.

Ο Πογέτ έχει στα χέρια δύο φορμαρισμένους επιθετικούς. Ο λόγος για τους Παυλίδη, Ιωαννίδης και δύκολα θα αλλάξει την αγαπημένη του συνήθεια που θέλει τον πρώτο να ξεκινάει βασικός.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Ρότα – Σιώπης, Κουρμπέλης – Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας – Παυλίδης.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ