el
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κροατία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/09/2022

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την πρώτη μάχη της στην 41η έκδοση του Ευρωμπάσκετ, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής (02/09, 18:00) θα αντιμετωπίσει στο «Mediolanum Forum – 12.500 θ.» του Μιλάνου την Κροατία στο πλαίσιο του 3ου ομίλου.

Εκεί βρίσκεται μαζί με την οικοδέσποινα Ιταλία, την Ουκρανία, τη Μ. Βρετανία, την Εσθονία και φυσικά την πρώτη της αντίπαλο σ’ αυτό το τουρνουά.

Υπενθυμίζουμε, ότι την πρόκριση για τα νοκ άουτ και τη φάση των «16» παίρνουν οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου, με το 1ο γκρουπ να διασταυρώνεται με το 2ο και τον 3ο όμιλο με τον 4ο.

 


Κροατία – Ελλάδα: Τι έκαναν στην προετοιμασία

Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεσπόζει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα ξανά στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2009 και το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket της Πολωνίας.

Η Εθνική μας παρουσίασε πολύ σοβαρή εικόνα τόσο στα φιλικά τεστ που έδωσε (κυρίως στο τουρνουά Ακρόπολις) όσο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με τον Δημήτρη Ιτούδη να βάζει σιγά – σιγά τη σφραγίδα του ως ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της «επίσημης αγαπημένης».

Η Ελλάδα είχε απολογισμό 4-1 στα φιλικά: νίκη με Ισπανία 86-70 στο ΟΑΚΑ, ήττα από Ισπανία 87-80 στη Μαδρίτη, νίκη με Πολωνία 101-78 στο ΟΑΚΑ, νίκη με Γεωργία 80-67 στο ΟΑΚΑ και νίκη κόντρα στην Τουρκία με 89-80 στο ΟΑΚΑ.

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από μία τρομερή μάχη που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, η Εθνική μας ηττήθηκε στο καυτό Βελιγράδι από την Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς (100-94 Video), όμως τρεις μέρες αργότερα επικράτησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ του Βελγίου με χαρακτηριστική άνεση (85-68 Video), παρά τις απουσίες της.

Για τη γαλανόλευκη στο αεροπλάνο με προορισμό το Μιλάνο μπήκαν 14 παίκτες (Καλάθης, Σλούκας, Λούντζης, Μποχωρίδης, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Κασελάκης, Γ. Αντετοκούνμπο, Αγραβάνης, Παπαγιάννης, Κ. Αντετοκούνμπο) κι αυτό γιατί οι Σλούκας, Παπαγιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο συνεχίζουν σε φουλ ρυθμό τις θεραπείες τους προκειμένου να μπουν στη μάχη κατά τη διάρκεια του τουρνουά!

Όλα δείχνουν ότι οι Σλούκας, Παπαγιάννης θα προφυλαχθούν στα δύο πρώτα παιχνίδια με Κροατία και Ιταλία, ενώ μεγαλύτερη υπομονή απαιτείται για την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος παλεύει με το χρόνο προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Αντίθετα, έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά είναι ο Παπαπέτρου.

Η Κροατία βρίσκεται στο Μιλάνο, έχοντας στην… καμπούρα της τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.
Σίγουρα, μεγάλη αποτυχία για την ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος μαζί με τους παίκτες του θα προσπαθήσουν να… ρεφάρουν σ’ αυτό το Eurobasket.
Στα φιλικά της, η Κροατία κατέγραψε τα εξής αποτελέσματα: νίκη με Βουλγαρία 98-68, ήττα από Τσεχία 95-83, νίκη με Ουγγαρία 84-64 και ήττα από Σλοβενία με 94-88.

Οσο για το ρόστερ της, αποτελείται από παίκτες πρώτης γραμμής και ουσιαστικά είναι «πάνοπλη».Φυσικά ξεχωρίζουν οι Μπογκντάνοβιτς (SG, Γιούτα Τζαζ), Ζούμπατς (C, Λ.Α. Κλίπερς), Χεζόνια (SF, Ρεάλ Μ.), Τζαλίν Σμιθ (G, Αλμπα Β.), Σάριτς (PF, Σανς) και ο μπαρουτοκαπνισμένος κάπτεν, Σιμόν (G/SF), ο οποίος μετά το Ευρωμπάσκετ θα σταματήσει το μπάσκετ.

Σχετικά με την παράδοση αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία «μάχη» με τους Κροάτες άφησε πικρή γεύση στην Ελλάδα, αφού τον Ιούλιο του 2016 ηττήθηκε 61-66 στο Προολυμπιακό τουρνούα και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο.

Πάντως, 10 μήνες νωρίτερα η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει (72-70) στη φάση των ομίλων του Eurobasket 2015.

 


Κροατία – Ελλάδα: Προγνωστικά 02/09/2022

Επιλέξαμε κορυφαία πρoγνωστικά για το στοίχημα από την πλούσια γκάμα που διαθέτει η Novibet για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κροατία και Ελλάδα στην πρεμιέρα του Eurobasket.

Ο κόουτς Ιτούδης… ασχολείται πολύ με την άμυνα, γνωρίζοντας καλά ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι καθοριστικός στον δρόμο προς την επιτυχία.

Προφανώς και οι δύο ομάδες έχουν σημαντικά «όπλα» στη φαρέτρα τους στο μπροστά μέρος του παρκέ, όμως σε τέτοιου τύπου τουρνουά η ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες στο πίσω μέρος του παρκέ, είναι αυτή που… στέλνει το μήνυμα: κρατάμε το Under 160,5 π. σε απόδοση 1,91 στη Novibet.

Στα ειδικά παικτών, στεκόμαστε στο 1,80 του Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετύχει Over 26,5 πόντους. Ο Greek Freak δεν αστειεύεται και όπως αναφέραμε και στον πρόλογο της ανάλυσής μας επιθυμεί σαν… τρελός να πανηγυρίσει με την Ελλάδα μία σημαντική διάκριση!

Κλείνοντας, δεν περνάει απαρατήρητο και το Over 7,5 ριμπάουντ του Ιβιτσα Ζούμπατς, σε απόδοση 1,78 στη Novibet. Ο θηριώδης σέντερ των Λος Αντζελες Κλίπερς θα βγαίνει από το παρκέ μόνο για να πάρει κάποιες ανάσες και με δεδομένο ότι θα παίζει κοντά ή περισσότερο από 30 λεπτά, θεωρούμε ότι μπορεί με σχετική άνεση να γεμίσει τη στατιστική του στον τομέα των ριμπάουντ.

 


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Eurobasket 2022 – Στοίχημα Ευρωμπάσκετ

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ