el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/07/2022

Τεστάρει τις δυνάμεις του ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» την Κυριακή (18.00) αντιμετωπίζουν στο Zell am See της Αυστρίας τη Λεβερκούζεν στο πιο δυνατό φιλικό που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην περίοδο της προετοιμασίας.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στο βάθος του μυαλού του τον πρώτο επίσημο αγώνα στα προκριματικά του Conference League και θέλει να δει από τους παίκτες του συγκεκριμένα πράγματα κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν προετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος (6/8) στη Γερμανία, ενώ πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν και εξασφάλισε την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με 300+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το φιλικό ματς ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Παναθηναϊκού γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το παιχνίδι στην Αυστρία παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live.


Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/07/2022

Η Λεβερκούζεν προετοιμάζεται για την έναρξη της σεζόν στην Bundesliga και μάλιστα στην πρεμιέρα την περιμένει μεγάλο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Οι «ασπιρίνες» μέσα στο καλοκαίρι δούλεψαν με απόλυτη ηρεμία την οποία και κέρδισαν λόγω της εξαιρετικής σεζόν που έκαναν πέρυσι στην Bundesliga.

Υπενθυμίζουμε ότι τερμάτισαν στην 3η θέση με 64 βαθμούς πίσω από τις Ντόρτμουντ (69 β.) και Μπάγερν (77 β.). Έτσι, μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψαν στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι έχουν πραγματοποιηθεί προσεχτικές κινήσεις. Δαπανήθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 19χρονου επιθετικού Ανταμ Χλόζεκ από τη Σπάρτα Πράγας, ενώ η σημαντικότερη απώλεια είναι αυτή του Λούκας Αλάριο (φορ) που μετακόμισε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λεβερκούζεν δίνει καθημερινή «μάχη» για να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Πάτρικ Σικ. Πέρυσι ο Τσέχος επιθετικός τερμάτισε στη 2η θέση των σκόρερ στην Bundesliga με 24 γκολ σε 27 εμφανίσεις και βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Επίσης, στον αέρα είναι η παραμονή του μέσου Τσάρλς Αράνγκις, αφού ο Χιλιανός είναι πλέον 33 και η Λεβερκούζεν παραδοσιακά στηρίζεται σε πιο νεαρούς παίκτες.

Οι «ασπιρίνες» στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσαν στην Αυστρία επικράτησαν με 6-1 της Ντούισμπουργκ (3η κατηγορία) κι εμφάνισαν τις επιθετικές τους αρετές.

O προπονητής της Λεβερκούζεν, Τζεράλντο Σεοάνε, τόνισε με τη λήξη της αναμέτρησης: «Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας, όμως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε τραυματισμούς θέλουμε να εξελιχθούμε σαν ομάδα και να βελτιωθούμε πάνω στις τακτικές που δουλεύουμε. Στόχος μας είναι να ενταχθούν και να προσαρμοστούν στην ομάδα και οι πιο νεαροί παίκτες. Είδα μεγάλη διάθεση απ’ όλους στο πρώτο φιλικό κι αυτό με ικανοποιεί. Μας περιμένουν πιο δυνατά φιλικά κι εκεί θα δοκιμάσουμε και νέες τακτικές».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «χτίζει» τον νέο Παναθηναϊκό κι ακόμα δεν έχει στη διάθεσή του όλα τα κομμάτια του παζλ. Ο Σέρβος προπονητής βλέπει αργά αλλά σταθερά τα νέα πρόσωπα στο ροστερ του να αυξάνονται και υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Ισλανδός στόπερ ο Χόρτνουρ Μάγκνουσον.

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός προορίζεται για παρτενέρ του Σένκεφελντ και αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Βέλεθ. Ο Μάγκνουσον αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν.

Επίσης, οι «πράσινοι» έχουν αποκτήσει τον μέσο Άνταμ Τσερίν από τη Ριέκα, ο αριστερός μπακ Κρίστιαν Γκάνεα από τον Άρη και τον τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς αναμένει ακόμα σημαντικές προσθήκες κι αυτό που τον καίει περισσότερο είναι η απόκτηση του βασικού σέντερ φορ. Ο Φεντερίκο Μακέντα αποδεσμεύτηκε και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ανκαραγκουτσου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ υπάρχουν μόλις δύο κλασικοί επιθετικοί, οι Ιωαννίδης και Καμπετσής.

Εκτός του Ιταλού φορ, από το περυσινό ρόστερ του «τριφυλλιού» έχουν αποχωρήσει οι Βιγιαφάνες, Βέλεθ, Γκατσίνοβιτς, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο.

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν ενθαρρυντικό για το «τριφύλλι», αφού στο φιλικό με την Γουότφορντ (0-0) εμφάνισαν κατά διαστήματα καλή εικόνα.

Μάλιστα, οι παίκτες του Ιβαν  Γιοβάνοβιτς έδειξαν με το καλημέρα ότι θα στηριχθούν στο αγαπημένο πλάνο του προπονητή τους που εμπεριέχει κατοχή μπάλας, πίεση ψηλά, διαρκή κίνηση με και χωρίς την μπάλα στα πόδια και αμυντική ομοιογένεια.

Στο δεύτερο φιλικό που έδωσαν την Πέμπτη με αντίπαλο την Αλ Ντουαχαΐλ από το Κατάρ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0. Κορυφαίοι ήταν οι Γκάνεα, Παλάσιος, Αϊτόρ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ισπανός από το σημειο του πέναλτι.

Ο Γιοβάνοβιτς με τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε στο επόμενο φιλικό με τη Λεβερκούζεν και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα παιχνίδι που ίσως είναι πολύ πιο δυνατό από ότι θα μας χρειαζόταν. Όμως πάντα μέσα από αυτά τα παιχνίδια βλέπεις περισσότερα πράγματα για την ομάδα. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι από τις κορυφαίες στην Bundesliga. Ίσως είναι ένα υπερβολικά δυνατό τεστ αλλά μπορούμε να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τέτοιου επιπέδου ομάδες».


Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός: Στατιστικά & Προϊστορία 17/07/2022

  • Για 3η φορά στην ιστορία τους θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες και πρώτη φορά σε φιλικό. Τη σεζόν 1993/94 Λεβερκούζεν και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν στους «16» του Κυπελλούχων. Οι Γερμανοί πανηγύρισαν δύο νίκες (1-4 στην Αθήνα και 2-1 στη Γερμανία) και προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης.
  • Με 19 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες η Λεβερκούζεν τερμάτισε 3η τη σεζόν 2021/22 στην Bundesliga και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Η Λεβερκούζεν είναι μια από τις πιο επιθετικές ομάδες της Γερμανίας. Πέρυσι σκόραρε 80 γκολ σε 34 αγωνιστικές στην Bundesliga και δέχθηκε 34 τέρματα. 23 παιχνίδια έληξαν Over και μόλις 11 Under.
  • O Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς στηρίζει πολλά στην καλή του αμυντική λειτουργία. Στο πρώτο φιλικό στην Αυστρία έμεινε στο 0-0 με την Γουότφορντ, ενώ στα 10 σημαντικά παιχνίδια των play offs του πρωταθλήματος είχε 7 Under και 3 Over.
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Λεβερκούζεν – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 17/07/2022

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας. Οι προπονητές θα κάνουν δοκιμές και περιμένουν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Αναμφισβήτητα θα υπάρξουν και πιο χαλαρές στιγμές, αφού κανείς δεν βρίσκεται σε αγωνιστική κατάσταση για να παίξει στο «κόκκινο».

 GOAL ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

 ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50 ΣΤΗ NOVIBET

 Οι επιλογές στα Combo Bets της Novibet είναι δελεαστικές και έχουμε ξεχωρίσει

Χ & UNDER 2,5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.50 ΣΤΗ ΝΟVIBET


Λεβερκούζεν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/07/2022

O προπονητής της Λεβερκούζεν, Τζεράλντο Σεοάνε στο φιλικό με την Ντούισμπουργκ έδωσε χρόνο σε αρκετούς νεαρούς παίκτες. Αυτή τη φορά αναμένεται να  ξεκινήσει με σαφώς πιο βασικούς ποδοσφαιριστές. Εκτός πλάνων ο μέσος Φλόριαν Βιρτς

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Λούνεφ, Σινγκράφεν, Ταχ, Ταπσόμπα, Μενσά, Αντριχ, Παλάσιος, Μπελαράμπι, Ντεμιρμπάι, Σικ

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/07/2022

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως έκανε στα δύο περασμένα φιλικά έτσι και τώρα θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους παίκτες που έχουν βρίσκονται στην Αυστρία. Τραυματίστηκε και δεν θα αγωνιστεί ο Φακούντο Σάντσες. Οι εξετάσεις του έδειξαν ότι έχει υποστεί τελικά τράβηγμα στον τετρακέφαλο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.


Διαβάστε ακόμα… 

Premier League Golden Boot novibet

Πρώτος σκόρερ Premier League: Προγνωστικά, Ανάλυση 27/06/2022


Bring Your Bro: Το πρώτο 2on2 StreetBall τουρνουά στην Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ