el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βέλγιο Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση

Από τη γενιά των Αζάρ, Ντε Μπρούινε και Λουκάκου απουσιάζει μια σπουδαία διάκριση και το Βέλγιο φιλοδοξεί στο Μουντιαλ του Κατάρ να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσία άγγιξαν το θαύμα της συμμετοχής τους στον τελικό της διοργάνωσης, όμως στον ημιτελικό αποκλείστηκαν από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία.

Ο προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βρίσκεται στον πάγκο του Βελγίου από τον Αύγουστο του 2016 και γνωρίζει το υλικό που έχει στα χέρια του με κλειστά μάτια.

Το ταλέντο και η ποιότητα που διαθέτει το Βέλγιο επιβεβαιώθηκε στα προκριματικά. Εκεί η παρέα του Κέβιν Ντε Μπούινε έκανε επίδειξη δύναμης και με Τσεχία, Ουαλία, Εσθονία και Λευκορωσία τερμάτισε αήττητη με 6-2-0 και 25-6 γκολ.

Το Βέλγιο στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ με Κροατία, Μαρόκο και Καναδά είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. «Αγκάθι» αποτελεί ο καταρτισμός της άμυνας, ενώ μεσοεπιθετικά το ταλέντο περισσεύει. Αίσθηση προκαλεί η δύσκολη διασταύρωση που έρχεται στους «16», αφού οι Βέλγοι θα κονταροχτυπηθούν με τον 5ο όμιλο που δεσπόζουν Ισπανία και Γερμανία.

Ρόστερ – Βέλγιο

Οι παίκτες που μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό το Μουντιάλ του Κατάρ διαθέτουν εμπειρία, ταλέντο και ποιότητα για να οδηγήσουν το Βέλγιο ψηλά.

Ο Κορτουά είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, ενώ μεσοεπιθετικά οι Βίτσελ, Κέβιν Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Καράσκο, Μέρτενς και Λουκάκου είναι ικανοί να διαλύσουν οποιαδήποτε ομάδα βρουν στο διάβα τους.

Ένα από τα βασικότερα θέματα είναι η αμυντική λειτουργία, αφού οι Αλντεβάιρελντ, Φερτόνγκεν και Μενιέ διαθέτουν εμπειρία, αλλά είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Τερματοφύλακες: Τιμπό Κουρτουά (Ρεάλ Μαδρίτης), Σιμόν Μινιολέ (Μπριζ), Κοέν Καστέλς (Βόλφσμπουργκ)

Αμυντικοί: Άρθουρ Τεατέ (Ρεν), Γιάν Φερτόνγκεν (Άντερλεχτ), Τόμπι Αλντεβάιρελντ (Αντβέρπ), Τόμας Μενιέ (Ντόρτμουντ), Ζενό Ντεμπάστ (Άντερλεχτ), Βουτ Φάες (Λέστερ), Τίμοθι Καστάν (Λέστερ),

Μέσοι: Αμάντου Ονάνα (Έβερτον), Άξελ Βίτσελ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κέβιν Ντε Μπρούινε (Μάντσεστερ Σίτι), Γιανίκ Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ), Λεάντερ Ντεντόνκερ (Άστον Βίλα), Χανς Βανάκεν (Μπριζ), Λεάντρο Τροσάρ (Μπράιτον), Τσαρλ Ντε Κετελάρ (Μίλαν),

 Επιθετικοί: Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντρις Μέρτενς (Γαλατασαράι), Ρομέλου Λουκάκου (Ίντερ), Μικί Μπατσουαγί (Φενέρμπαχτσε), Θόργκαν Αζάρ (Ντόρτμουντ), Ζερεμί Ντοκού (Ρεν), Λόις Οπέντα (Λανς)

Προπονητής: Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Το αστέρι: Κέβιν Ντε Μπρούινε

Όταν ο Ντε Μπρούινε είναι σε φόρμα τότε το Βέλγιο λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Ο 31χρονος μέσος είναι ο παίκτης που συμμετέχει ασταμάτητα στο παιχνίδι των Βέλγων και σε εκτελεστικό και δημιουργικό τομέα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω πάνω στο χορτάρι. Οι φαρμακερές τους πάσες αποτελούν σημείο αναφορά και τις περιμένουν με αγωνία οι επιθετικοί.

Φέτος ο Ντε Μπρούινε πραγματοποιεί νέα εξωπραγματική σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, αφού σε 19 συμμετοχές έχει μοιράσει 13 ασιστ και έχει σκοράρει τρεις φορές. Ο Ντε Μπρούινε διψάει για μια μεγάλη διάκριση και σαν «μαέστρο» θα πάρει στις πλάτες του το Βέλγιο με στόχο να το οδηγήσει στην κορυφή.


Βέλγιο Μουντιάλ: Προϊστορία

  • Το Βέλγιο συμμετέχει για 14η φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ολοκλήρωσε τη φάση των προκριματικών χωρίς ήττα (6-2-0).
  • Ο 35χρονος αμυντικός του Βελγίου, Γιαν Φερτόνγκεν, με 141 παιχνίδια είναι ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης στην ομάδα του  Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
  • Ο Λουκάκου είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ στο ρόστερ του Βελγίου με 68 γκολ σε 102 συμμετοχές, ακολουθεί ο Εντεν Αζάρ με 33 γκολ σε 122 συμμετοχές. Ένα μεγάλο «αγκάθι» για τον προπονητή είναι ότι αμφότεροι δεν βρίσκονται σε καλή φόρμα. Ο Λουκάκου προέρχεται από τραυματισμό, ενώ ο Αζάρ βρίσκεται σε καθοδική πορεία.
  • Η 3η θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για το Βέλγιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η επόμενη ήταν το 1986 όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» τερμάτισαν στην 4η θέση.
  • Το Βέλγιο στον όμιλο του Uefa Nations League ηττήθηκε δύο φορές από την Ολλανδία και τερμάτισε στη 2η θέση μπροστά από Πολωνία και Ουαλία.

Βέλγιο Μουντιάλ 2022: Προγνωστικά

Το Βέλγιο βρίσκεται στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ μαζί με Κροατία, Καναδά και Μαρόκο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση και γι’ αυτό επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

ΒΕΛΓΙΟ OVER 6,5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90

Στα ειδικά του 6ου ομίλου υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Η πιο δελεαστική…

ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35

Οι Βέλγοι επιθετικά διαθέτουν υπερόπλα και όταν βρουν ρυθμό σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση. Αυτό το απέδειξαν περίτρανα και στα προκριματικά.

ΒΕΛΓΙΟ OVER 7,5 ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.85


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

 

Γερμανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


brazil1 15112022 novibet

Βραζιλία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση


spain6 14112022 novibet

Ισπανία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ